31.7.2018

Heinäkuun luetut kirjat

Nyt olemme tulleet kesälomassa jo siihen pisteeseen, että lomaa on enää vain reilu viikko jäljellä ainakin näin lukiolaisilla sekä peruskoululaisilla. Itse kerkesin heinäkuussa lukemaan ylioppilaskokeeseen, käymään ystäväni kanssa Jyväskylässä, kiertelemään muutakin Keski-Suomea sekä ihan vain lomailemaan. Viime viikolla alkoivat myös kesätyöni, jotka jatkuvat vielä tähän perjantaihin asti ja on kyllä ollut tosi hauskaa ja opettavaista aikaa tämä pari viikkoa! Saattaa ehkä jopa tulla vaikeuksia lähteä työpaikalta perjantaina, mutta onneksi heti ei tarvitse palata koulun penkille vaan on vielä viikonloppu sekä kolme päivää aika totuttautua ajatukseen. 

Tämän pienen kuluneen kuukauden kertauksen sekä tulevan kertomisen jälkeen voimmekin siirtyä tutustumaan heinäkuussa luettuihin kirjoihin!

heinäkuunluetutkirjat1

 Sophie Kinsella - Kuka on pomo?

Kinsellan kirja kertoo Katie Brenneristä, joka työskentelee markkinoinnin alalla. Hän saa potkut töistään ja päätyy töihin vanhempiensa juuri perustamalle matkailumaatilalle. Kuinkas sattuukaan, Katielle potkut antanut pomo saapuu vieraaksi maatilalle ja Katie päättää maksaa potut pottuina. Mutta mitä jos pomolla itsellään on jotain tärkeitä salaisuuksia? Entä hänen pomonsa pomo Alex johon Katie on iskenyt silmänsä, mitä hän tekee maatilalla?

Kirja oli taattua Kinsellaa, hauskaa ja helposti luettavaa. En keksi mitään huonoa sanottavaa, sillä vaikka Kinsellan kirjoissa päähenkilö on tyypillisesti hieman ''hölmö'', kirjat eivät silti ole juoneltaan kovinkaan ennalta-arvattavia ja jokainen tarjoaa jotain uutta. Jos pidät muistakin Kinsellan kirjoista, niin pidät erittäin suurella todennäköisyydellä tästäkin!

heinäkuunluetutkirjat2

 Alyson Noël - Punaiset tulppaanit

Punaiset tulppaanit -kirja aloittaa Kuolemattomat-nimisen sarjan, jonka päähenkilönä on Ever. Ever on menettänyt koko perheensä kohtalokkaassa onnettomuudessa eikä tyttö itsekään jäänyt ennalleen onnettomuuden jälkeen: henkisten haavojen lisäksi hän pystyy lukemaan muiden ihmisten ajatuksia. Lukuun ottamatta yhtä poikaa, joka saa kaikkien muidenkin ajatukset hiljenemään hänen mielestään. Mitä erikoista Damenissa, mikä hän oikein on?

Tässä oli aika tavanomainen juoni jos on tietoinen muistakin nuorten sarjoista, kuten esimerkiksi Twilightista. Kirja on helppolukuinen, mutta se ei kunnolla tempaissut mukaansa enkä koe suurta halua päästä käsiksi sarjan seuraavaan osaan. Ehkä joskus se tarttuu matkaan jos en muuta keksi ja kyllähän se vähän jäisi hampaan koloa nakertelemaan, jos sarjan jättäisi kesken. Pohdin myös kovasti ennen kuin luin kirjan, että mistä kirjan nimi tulee, mutta kyllä sekin selviää kirjan edetessä!

heinäkuunluetutkirjat3

 Cecelia Ahern - Viallinen

Viallinen kertoo 17-vuotiaasta Celestine Northista, joka elää maailmassa, jossa kukaan ei saa tehdä virheitä. Virheitä tehdessään saa polttomerkin, joka paljastaa sinut tekosi koko maailmalle. Celestine erehtyy linja-autossa huomiota herättävään tekoon, jonka takia hänet tuomitaan vialliseksi. Celestine on kuitenkin erikoinen tapaus ja moni asia saa alkunsa siitä hetkestä...

Tämän kirjan lukemista odotin innolla ja voisin sanoakin, että se lunasti kaikki odotukseni! Se tempaisi oitis mukaansa ja luku toisensa perään kirja hupeni uhkaavasti. Celestinen rohkeaa luonnetta ihailen kovasti. Jospa saisin pian tämän jatko-osankin käsiini, suosittelen tätä siis oikein kovasti!

Löytyikö tuttuja kirjoja vai pääsikö jokin lukulistallesi? 

29.7.2018

Entä jos oma elämä ei olekaan niin hohdokasta?

Nykyään on aika normaalia verrata omaa elämäänsä muiden elämään. Somen avulla pääsee hyvin kiinni muiden arkeen, mutta tässä täytyy ehdottomasti muistaa olla kriittinen. Kaikille on jo varmasti selvää, että ei kenenkään elämä oikeasti ole sellaista ruusuilla tanssimista kuin yleisesti somessa annetaan ymmärtää. Esimerkiksi Instagramin feediä selaillessa näytölle ilmestyy kuvia pelkästään toistaan upeammista aamupaloista ja ravintolaherkuista, täydellisistä reissuista unelmien matkakohteeseen tai ihan sattumalta päälle valikoidusta tyylikkäästä päivän asusta. Me emme näe, minkälainen vaiva kuvan eteen on nähty tai mitä sitä ennen tai jälkeen onkaan tapahtunut. Oma elämä alkaa helposti tuntua tylsältä ja tasapaksulta, kun tällaisia kohokohtia ei siinä ole.
 
hohdokkuus1

Ainakin itse voin myöntää, että oma elämäni alkaa tuntua hyvin tylsältä esimerkiksi Instagramin tai blogien selailun jälkeen. Älkää ymmärtäkö väärin, saan näistä myös inspiraatiota eikä mitään suoranaista pahaa oloa somesta minulle synny. Välillä vain alkaa miettimään, että miksi itse vietän päivät suurimmaksi osaksi tutuissa ympäristöissä, joissa ei sitä hohdokkuutta oikein ole. En minä voi ottaa kuvia turkooseista uima-altaista tai täydellisistä aamiaisletuista kuten tämä toinen voi. Ja vielä kun tällaisia upeita ja hohdokkaita kuvia ilmestyy päivä toisensa perään, alkaa miettimään, että miten toisen elämä voi päivästä toiseen olla tuollaista. 

hohdokkuus2

Joskus olisi mukava nähdä myös elämän varjoisampaa puolta, mutta en tietenkään voi vaatia sitä muilta, koska en itsekään sitä kovin usein avaa netin puolella. Some on sellainen paikka, johon ainakin itse haluan tuoda vain hyviä asioita esille, jotta muillekkin tulisi hyvä mieli. Tämä tarkoitus voi kuitenkin kääntyä itseään vastaan juuri siksi, että elämä alkaa vaikuttaa liian täydelliseltä ulkopuolisille. 

hohdokkuus3
hohdokkuus4

Tämän tekstin tarkoitus ei ole mollata upeiden kuvien laittajia. Haluan vain herätellä kaikkia kriittisyyteen ja muistamaan sen, että somessa näkyy vain yksi ihmisten elämää. Kuvista ja blogeista voi hakea inspiraatiota, mutta koko omaa elämäänsä ei kannata peilata niihin. Kyllä sinunkin elämässäsi niitä hohdokkaita asioita on, mutta et vain ehkä osaa panna niitä merkille toisin kuin osa ihmisistä. 

Pystytkö samaistumaan ajatuksiini?

26.7.2018

Paljon ruokaa // puhelinkuvia


Collage 2018-07-23 15_36_18

Testasimme sisarukseni kanssa kukkakaalipitsaa, jonka pohja tehdään nimensä mukaisesti normaalin taikinan sijaan kukkakaalista. Lopputulos oli odotettua parempi eikä kukkakaalin maku toi pitsaan hyvän lisän. Esimerkiksi Roosan blogista löydät ohjeen kukkakaalipitsaan. // Olin tuona aamuna herännyt jo ennen kuutta, sillä lähdin tekemään työkeikkaa. Väsymys oli kova mutta siitäkin selvittiin! // Kokon ihastelua kotiseutumuseon juhannusjuhlassa.

Collage 2018-07-23 15_37_01

Oikein mukavat lenkkimaisemat!♥ // Oi sitä ilon hetkeä, kun tajusin Katsomoon tulleen Love Islandin kolmannen kauden. Nyt sekin on jo katsottuna. // Hän on ihana vanhaherra♥ 

Collage 2018-07-23 15_37_34

 Torilta ostetut metrilakut ovat melkein jokakesäinen perinne. Mikä on sinun lempimakusi metrilakuissa? Itse pidän kirpeistä. // Viimeinkin alkoivat kunnon kesäkelit! // Ensimmäinen tilaukseni Cocopandalta oli hyvin onnistunut ja olihan tuo pakkauskin suloinen!

Collage 2018-07-23 15_38_11

 Parasta rentouttavaa kesätekemistä on kirjojen lukeminen riippukeinussa! // Nyt aletaan pääsemään näihin viime postauksessa lupailemiini ravintolavinkkeihin Jyväskylässä! Ensimmäisenä Jyväskylässä kävimme välipalalla Espresso Housessa, jossa söin soijajogurttiannoksen ja join mansikka-minttu -lemonadea. Suosittelen tuota lemonadea, tosi hyvää! // Ensimmäisenä ravintolana toimi Beans&More, joka sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Ravintolassa ei ole mitään eläinperäistä, joten vegaaninkin on hyvä syödä siellä. Itse söin avokadosandwichin ranskalaisilla ja oi että miten hyvää se oli! 

Collage 2018-07-23 15_38_36

 Myöskin Jyväskylän keskustassa sijaitseva ravintola Tuore oli aivan ihana ja erilainen paikka! Tuoreesta saa ruuksi itse koottua salaattia sekä päivittäin vaihtuvaa päivän keittoa. Tuona päivänä tarjolla oli porkkana-linssi -sosekeittoa joka oli niin hyvää! Salaattiin valitsin muun muassa tomaattia, cashewpähkinöitä sekä punasalaattia. Tätä paikkaa suosittelen myös kovasti, jäi tosi iloinen fiilis koko ravintolasta! // Viimeinkin sain talviturkin heitettyä. Ensimmäistä kertaa se jäi näin myöhälle mutta tulipahan sekin tehtyä. // Tässä siirrytäänkin jo Jyväskylästä Äänekoskelle, jossa kävin konttiravintola Mortonissa. Morton oli aivan ihana ravintola järven rannalla. Hampurilaiset ja varsinkin ranskalaiset olivat aivan taivaallisia. Morton on myös Kuopiossa ja Jyväskylässä. 

Huh, erittäin ruokapainotteisia puhelinkuvia tällä kertaa. Jospa kukaan ei erehtynyt tätä nälkäisenä lukemaan. Oletko sinä testannut kukkakaalipitsaa tai jotain uutta ravintolaa viime aikoina? 

22.7.2018

Airbnb-asunnossa Jyväskylässä

Kuten viime postauksessa mainitsinkin, olin melkein koko tämän viikon reissussa Keski-Suomessa, tarkemmin ottaen Jyväskylässä ja sen lähipiirissä. Maanantaiaamuna lähdimme ystäväni kanssa neljän aikoihin matkaan ja menimme Onnibussilla Jyväskylään. Majoituimme keskiviikkoon asti airbnb-asunnossa ja kokemus oli meille molemmille ensimmäinen. Asuntomme oli aivan Jyväskylän keskustassa tosi hyvällä sijainnilla ja asunto oli niin hieno. Kaikki tarvittava löytyi ja jopa pyyhkeet sekä lakanat olivat valmiina odottamassa meitä, mihin emme osanneet yhtään varautua. Yöpyminen airbnb-asunnossa tuli selvästi halvemmaksi kuin esimerkiksi hotellissa ja ainakin tämän kokemuksen perusteella voin suositella teitä muitakin rohkeasti kokeilemaan sitä. Tietenkin kannattaa lukea majoittajan arvostelut tarkasti ja mekin teimme niin asuntoa etsiessämme. Tämä oli kyllä aivan nappiosuma! 

Kerrostalossa, jossa asuntomme oli, oli myös upea kattoterassi. Sieltä pääsi näkemään niin Jyväskylän kattojen ylle sekä Jyväsjärvelle ja siellä oli aivan ihana katsella auringonlaskua.

jyväskylä1

 Pääajatuksena reissullamme oli Jyväskylään tutustuminen sekä tietenkin shoppailu. Itse olen käynyt kerran aiemmin Jyväskylässä ja siitä voit lukea tästä postauksesta. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kertani Jyväskylässä kesällä ja koko kaupunki oli kyllä paljon upeamman näköinen kuin syksyllä. Kävimme ystäväni kanssa läpi ihan peruskohteet Jyväskylässä eli Harjun sekä vesitornin ja sataman. Myös kaupoissa kului paljon aikaa ja kävimme läpi myös söpöjä pikkuputiikkeja, jotka eivät ehkä niin näkyvästi ole esillä. Haluaisin mainita ainakin antikvariaatti Lukuhetken, joka sijaitsee Kirkkopuiston vieressä olevassa rakennuksessa. Siellä on vaikka kuinka paljon kirjoja ja onhan sellainen pieni kirjakauppa nyt tosi sympaattinen. 

jyväskylä2 jyväskylä4

 Panostimme myös hyvään ruokaan ja Jyväskylästä tulikin löydettyä monta hyvää ruokapaikkaa. Näistä kuulette hieman lisää tulevassa puhelinkuvapostauksessa. Kannattaa ehdottomasti odottaa kyseistä postausta ja ottaa vinkit ylös, jos suuntaat joskus Jyväskylään tai kenties jo asut siellä! 

 Keskiviikkona ystäväni lähtikin jo takaisin kotia päin mutta itse jäin vielä lauantaihin asti Keski-Suomen puolelle. Silloin tuli koluttua läpi myös pienempiä kuntia ja nyt olen jo aika hyvin kärryillä Suomen eri paikoista, on sen verta tullut seikkailtua eri puolilla Suomea. Tämä reissu kuitenkin vahvisti entisestään sitä, että Jyväskylä on se paikka, minne haluan muuttaa jatko-opiskelemaan lukion jälkeen. Siinä kaupungissa vain on jotain, mikä oikein vetää minua puoleensa. 

jyväskylä5 jyväskylä6

 Huomenna minulla alkaakin jo kahden viikon kesätyöt ja niiden jälkeen ei olekaan enää paljoa aikaa koulun alkuun. Kesän reissut taitavat siis nyt olla tehty ellei tule mitään ex tempore -juttuja. Kesät kuluvat nykyään aina vain nopeammin, mutta täytyy vain yrittää pysyä mukana!

jyväskylä7

 Vetääkö joku tietty kaupunki sinua puoleensa? Oletko reissannut paljon tänä kesänä?

15.7.2018

Nuorisoslangin ärsyttävät sanat

Nuorisoslangi on erittäin värikästä ja se on melkein jopa oma kielensä normaalin suomen kielen rinnalla, niin erilaisia ja ihmeellisiä sanoja siinä vilisee. Osa sanoista, esimerkiksi mp, ovat erittäin käteviä, sillä niillä saa hyvin lyhennettyä lausetta ja ilmaistua itseään nopeammin. Toisaalta jotkut sanoista ovat niin ärsyttävän kuuloisia, että ainakin minulla rasahtelee aina hieman ne kuullessani. Tässä postauksessa luettelin pari näistä erittäin ärsyttävistä sanoista. 

nuorisoslangi2

 Dinneri - Aaaargh, jos olet menossa syömään niin sano vain että mene syömään, ei dinnerille! Tämä kuulostaa niin väkisin väännetyltä englannin kielestä.

 Breku - Breku menee samaan kastiin dinnerin kanssa ja se on siis lyhennetty versio englannin kielen breakfast-sanasta. Miksei vain voi sanoa aamupala, miksi pitää vääntää näin mutkan kautta?

Biffi - Pihvi, se on pihvi. 

Bae - Bae ei ole kaikista pahin ja kirjoitettuna se ihan menee, mutta jos sen sanoo sellaisella ärsyttävällä äänensävyllä, niin sitten kyllä alkaa inhottaa koko sana!

nuorisoslangi3

 Wörtti - Ei, se ei ole wörtti, vaan se on sen arvoinen! Moni näistä sanoista on niin väkisin väännetty englannin kielestä, vaikka suomenkin kielellä saisi sanottua ihan yhtä hyvin saman asian.

 Mutsi - Ja faija kuuluu myös tähän! Minulle tulee näistä sellainen alentava fiilis, vaikka sanoja ei sitä välttämättä tietenkään tarkoita.

Olla mintis - Myönnän, olen itsekin saattanut käyttää tätä joskus. Pyrin kyllä käyttämään jotain ihan muuta ilmaisua mintissä olosta ihan vain tämän ärsyttävyyden takia.

nuorisoslangi4

 Tällaiset sanat siis ärsyttävät minua hurjan paljon. Kyllä, elämässä on myös suurempia ongelmia ja ärsytyksen aiheita, mutta joskus saa ärtyä myös ihan pienistä ja merkityksettömistä asioista. 

Tämän postauksen jälkeen blogissa on noin viikon tauko pienen lomareissun takia. Lähden harrastamaan vähän Suomi-matkailua, josta saatte kuulla lisää sitten viikon päästä. Odotan reissua kyllä innolla ja huomenna sinne jo lähdenkin!

Ärsyttääkö sinua jotkin samat sanat vai mikä ilmaus saa sinun ihosi kananlihalle?

11.7.2018

Mitä olen ostanut kesän aikana?

Joku aika sitten kyselin blogin Instagramissa (@peut_etreblogi) olisitteko halukkaita lukemaan kesän aikana tekemistäni ostoksista. Suurin osa oli halukkaita, joten tietenkin siinä tapauksessa toteutan tämän postauksen! 

kesänostokset1

H&M:ltä löysin tällaisen nätin ja mukavan kukkatopin, jonka näet paremmin tässä postauksessa. Sopii varsinkin kuosinsa takia niin hyvin kesään!
kesänostokset2

 Cubuksesta ostin aivan ihanat ja suloiset yöshortsit. Näissä on tosi korkea vyötärö, jonka takia ne ovat oikein mukavat päällä.

kesänostokset3 kesänostokset5

 Olen ihastellut Prisman Boy meets girl -merkin vaatteita netissä ja varsinkin tätä verkkatakkia, jonka selässä on kiva teksti yksityiskohtana. En kyllä ikinä uskonut ostavani Prismasta vaatteita, mutta näin siinä sitten kävi. Kyseinen takki on päässyt kovaan käyttöön ja olen niin ihastunut siihen! 

kesänostokset10

 Prismassa osui silmääni myös hyvässä alennuksessa ollut vaaleansininen bombertakki. Vaihtoehtona oli myös vaaleanpunainen, mutta koska vaaleanpunainen ja pinkki ovat aika nähtyjä värejä vaatekaappini puolella, päädyin vaaleansiniseen vaihtoehtoon. 

kesänostokset11

 Uudet ballerinat olivat haussa, koska edellisistä oli jo pohja lähtenyt kunnolla irti. Nämä suloiset harmaat löytyivät K-Citymarketista ja ne ovat niin pehmoiset jalassa. Edelliset aiheuttivat minulle kantapäihin rakkoja, mutta näissä ei todellakaan ole sitä ongelmaa! 

kesänostokset4

 Myös edelliset Converseni olivat jo parhaat päivänsä nähneet, joten tilasin Zalandolta uudet yksilöt. Näiden väri on hieman hämmentävä, sillä kuvassa ne näyttivät ruskeaan taittavilta harmailta, mutta luonnossa ne ovatkin oikeastaan armeijanvihreät. Ehkä nettisivuilla ollut kuva oli erittäin vääristävä tai sitten minulle lähetettiin väärän värinen pari, mutta väri ei silti ole huono. Päinvastoin, pidän siitä tosi paljon! 

kesänostokset6

 Organic shopin tuotteet herättivät mielenkiintoni niiden saamien kehujen vuoksi ja kun nämä tulivat Tokmannille, ostin heti tällaisen mangokuorinnan testiin. Pidän tästä tosi paljon enkä yhtään ihmettele, miksi ainakin näitä kuorintoja kehutaan niin paljon! Tuoksu on herkullinen ja se kuorii hyvin sekä ympäristöystävällisesti, sillä kuorivana aineena on sokeri eikä esimerkiksi muovipallot. 

kesänostokset7

 Essenceltä myös pari uutta juttua testiin! Koska luottoeyelinerini valmistus on lopetettu, halusin testata toista Essencen vedenkestävää silmänrajauskynää. Tämä ei kuitenkaan ole yhtä kestävä kuin luottoni, sillä päivän aikana siitä jää ''raidat'' ylemmäs luomelle. 

Essencen valkoista puuteria olen halunnut kovasti kokeilla ja päädyin testaamaan tätä Limited edition -puuteria. Se on kyllä ihan kehujensa arvoinen, sulautuu hyvin ihon sävyyn ja toimii kiillon poistajana! 

Ripsiväriä en ole vielä päässyt testaamaan. Se lupaa olevansa vedenkestävä, mutta hieman skeptisenä rupean testailemaan sitä. 

kesänostokset8

 Olen viime aikoina kiinnostunut luonnonkosmetiikasta ja koska täällä kotipaikkakunnallani sitä ei ole kauheasti tarjolla, innostuin sen kanssa vähän päästessäni suurempaan kaupunkiin luonnonkosmetiikkahyllyjen äärelle. Testiin ostin Urtekramin hammastahnaa, kuivalle hiuspohjalle tarkoitetun shampoon sekä kookoshoitoaineen. Hiuspohjani on erittäin kuiva, joten toivon tämän shampoon olevan pelastukseni! 

kesänostokset9

 Viimeinen luonnonkosmetiikkatuote on Mossan kuorinta-aine, joka sisältää aktiivihiiltä. Hiilen pitäisi imeä magneetin lailla iholta epäpuhtauksia ja sen lupaukset kuulostavat niin hyvältä, etten malta odottaa sen testaamista!

kesänostokset12

Viimeisenä ensimmäinen Cocopandan tilaukseni. BYNOORin hiusöljy tuoksuu tosi hyvältä ja se todellakin kosteuttaa kuivaa ja kiharaa tukkaani. Kiharat hiukset ovat tyypillisesti aika kuivat, joten lisäkosteus ei ole pahitteeksi. 

Kocostarin kasvonaamioita olen halunnut jo jonkin aikaa testata, joten valitsin testiin sitruunan tuoksuisen naamion. Sitruuna on varmasti ihana tuoksu kasvonaamiossa! 

Olen ihastellut muualla somessa näitä Real Techniquesin uusia siveltimiä ja koska uusi puuterisivellin oli tarpeen, niin päätin hemmotella itseäni olan takaa ja tilata tämän siveltimen. Se varmasti ilostuttaa arkiaamuja upealla ulkonäöllään! Minun pitäisi hankkia myös muita uusia siveltimiä varsinkin luomiväreille, koska olen käyttänyt samoja siveltimiä jo yläasteen alusta asti.
 
Löytyikö sinulle tuttuja vaatteita tai kosmetiikkatuotteita? Osaisitko suositella minulle jotain luonnonkosmetiikkaa?

7.7.2018

Viime aikojen positiiviset

positiiviset1

 ♥ Nämä ensimmäiset saippuakuplista ottamani kuvat. Moni epäonnistui esimerkiksi tarkennuksen takia, mutta osasta tuli myös ihan kivoja. 

♥ Ne harvat aurinkoiset kesäpäivät. Silloin on kyllä saanut viettää kunnolla aikaa ulkona ja toivoa päivetyksen tarttuvan! 

♥ Torilta ostetut metrilakut. 

♥Love Islandin 3. tuotantokausi Katsomossa, jota olen katsonut jakso toisensa perään. 

positiiviset2

♥ Itsensä hemmottelu esimerkiksi kasvonaamioilla.

♥ Tuleva reissu Jyväskylään heinäkuun puolivälissä. Ihana päästä taas niin nättiin kaupunkiin! 

♥ Ensimmäiset tuoreet mansikat. Ne maistuvat kesä kesältä vain paremmilta. 

♥ Oatlyn uusi fudge-jäätelö. Niin hyvää!

  positiiviset3 positiiviset4

 ♥ Tieto kesätöistä unelma-ammatissani sekä pari sen haaveen eteen tehtyä juttua (kirjaimellisesti). 

♥ Supermukava mökkireissu ystävien kanssa, vaikka univelat olivatkin melkoiset.

♥ Se, ettei ole kiire yhtään mihinkään vaan voi elää oikeastaan sellaisessa rytmissä kuin itse haluaa. 

♥ Käytettynä saadut korkokengät, joilla tulee mukavasti lisää pituutta. 

positiiviset5

 Mikä on ilostuttanut sinua viime aikoina?

4.7.2018

Testissä korealaiset kangasnaamiot - It's Skin & Missha

kasvonaamiot1

Bongasin K-Citymarketista korealaisia kosmetiikkatuotteita, jotka ovat selvästi olleet pinnalla viime aikoina. Innostuksissani päädyin ostamaan kolme erilaista kangasnaamiota kahdelta eri korealaiselta merkiltä, It's Skiniltä ja Misshalta. Misshasta en ollut ikinä kuullutkaan, joten senkin otin erittäin suurella mielenkiinnolla testiin. Seuraavaksi saattekin kuulla hieman mielipiteitäni kyseisistä kangasnaamioista.

kasvonaamiot2   kasvonaamiot3
 
It's Skin Pomegranate Clean & Vitality mask sheet
lupaa vahvistaa ja kosteuttaa ihoa, vähentää huokosten näkyvyyttä ja vaalentaa pigmenttiläiskiä.

Naamiossa on kevyt ja miellyttävä tuoksu, joka tuntuu koko vaikutusajan nenässä mutta ei kuitenkaan ole häiritsevän voimakas. Kangas on tosi kosteaa ja laiton aikana nestettä tipahteli lattiallekkin. Se asettui kasvoille kohtalaisen hyvin mutta joitain ryppyjä ja ilmakuoppia jäi reunoille. Jos päätä liikutti, tunsi kuinka naamio liikkui aika paljonkin, jolloin sitä joutui painelemaan takaisin paikoilleen. Esimerkiksi Garnierin kangasnaamiot koen istuvuudeltaan ja pysyvyydeltään paremmiksi. 

 Kun naamion ottaa pois, kasvoille jää paksu nestekerros, jonka levitin myös kaulalle ja annoin imeytyä ihoon. Neste imeytyi aika nopeasti iholle ja nesteen imeytymisen jälkeen iho tuntuikin erittäin pehmeältä ja silkkiseltä. Huokosiin naamio ei ainakaan silmämääräisesti vaikuttanut mitenkään erityisesti, mutta niiden pienentämiseen saattaisi tarvitakin useampia käyttökertoja. Pigmenttiläiskien haalenemisesta en osaa sanoa mitään, sillä niitä minulla ei ole, mutta olisi mielenkiintoista tietää naamion toimivuus niiden vaalentamisessa! 

Kaiken kaikkiaan naamio oli hintaansa eli pariin euroon nähden oikein toimiva. Pysyvyyteen kaipaisin parannusta ja naamion vaikutus olisi luultavasti vielä parempi useammalla käyttökerralla. Kosteuttava tämä silti on!
kasvonaamiot4

Missha Shea Butter Pure Source cell sheet mask lupaa tehdä ihon kosteutetuksi ja hehkuvaksi. Sheavoiuutteella pitäisi pakkauksen mukaan olla erinomainen kosteuttava vaikutus, ravita ihoa sekä muodostaa iholle vahva kosteuttava kerros.  

Naamiossa on ihana, kaakaomainen tuoksu ja neste on paksumpaa kuin It's Skinin naamiossa. Naamion poisoton jälkeen iholle jäävä neste ei imeydy kokonaan, vaan siitä jää selvästi pakkauksessa luvattu kalvo iholle. Tämän takia kasvot tuntuvat vähän tunkkaisilta, kuin kasvojen iho ei hengittäisi. Iho on kuitenkin erittäin pehmeä ja kosteuttava vaikutus jää kalvon ansiosta vielä päälle. 

Jos haluaa raikkaan ja virkistävän naamion, tämä ei ole oikea valinta. Esimerkiksi talvipakkasen kuivattamalle iholle tämä naamio olisi täydellinen. 

kasvonaamiot5

Missha Acai Berry Pure Source cell sheet mask lupaa ravita ja elävöittää ihoa. Acai-marjojen oksidanttien sanotaan silottavan ja elävöittävän hilseilevää ihoa. 

Tämän naamion tuoksu on kaikista mitäänsanomattomin. Samanlainen tuoksu on tullut vastaan jo useissa muissakin eri tuotteissa. Naamion seerumi ei ollut niin nestemäistä kuin kahdessa muussa naamiossa, vaan enemmänkin kermaista. Luultavasti tämän takia se pysyikin paremmin kasvoilla eikä valunut heti liikkuessa pois. 

Tämä on ehdoton lempparini kaikista kolmesta naamiosta. Kasvoille jääneellä nesteellä kestää pitkään imeytyä, mutta iho on oikein ekstrapehmeä ja silkkinen. Vielä seuraavanakin päivänä iho on selkeästi sileämpi kuin aiemmin. Näistä kolmesta naamiosta hankkisin ehdottomasti tämän uudestaan ja pitääkin tsekkailla, mistä tätä löytäisi. 

Ovatko It's Skin ja Missha sinulle tuttuja merkkejä? Onko sinulla tapana silloin tällöin hemmotella itseäsi naamiolla?

1.7.2018

Kesäkuun luetut kirjat

Kesäloman ensimmäinen kuukausi vilisi kovaa vauhtia ohi ja tekemistä joskus riitti kylliksi ja joskus taas tylsistyin kuoliaaksi. Kerkesin hoitaa pari työjuttua ja sain viimeinkin tietää pääseväni parin viikon kesätöihin heinä-elokuun vaihteessa. Olen lukenut ranskan kirjoituksiin parin viikon täyslomailun jälkeen ja vähän olen kerennyt sairastellakkin. Vieläkin vaivaa nuha ja yskä, joten talviturkkia en ole todellakaan heittänyt. Tämä on ensimmäinen kesäni, kun talviturkin heitto jää heinäkuulle, mutta kyllä sen vielä kerkeää! Nyt kuitenkin niiden luettavien kirjojen pariin.

kesäkuunluetutkirjat1

 K.K Alongi - Pakenijat

Pakenijat on Kevätuhrit-sarjan kolmas osa ja takakannen mukaan viimeinen. Kirjassa Jade ja Ali joutuvat Venäjän puolelle laboratoriotutkimuksiin ja sieltä alkaa heidän pakomatkansa takaisin Suomeen. Samaan aikaan muut nuoret yrittävät Suomen puolella pysyä hengissä vaarojen keskellä ja miettiä, mitä he tulevaisuudessa oikein aikovat tehdä. 

Kirja jatkoi aikalailla perinteistä Kevätuhrit-menoa eikä minulla oikein ole siitä sen kummemmin positiivista tai negatiivista sanottavaa. Jos olet tykännyt kahdesta aiemmasta osasta, niin suosittelen tämänkin lukemaan, niin saat tietää miten nuorille oikein käy. Kirjassa oli myös yksi ainakin minulle erittäin yllättävä juonenkäänne. 

kesäkuunluetutkirjat3

Nadja Sumanen - Terveisin seepra

Iriksen koulunkäynti ja balettiharrastus sujuvat hyvin, mutta silti Iriksellä on paha olla. Hän tarkkailee jokaista syömäänsä suupalaa sekä itseään koko ajan ilman armoa ja hän purkaa pahaa oloaan viiltelyyn. Isänsä tavaroista hän löytää vanhan kameran ja päätyy kuvaamaan isänsä kanssa yhdessä samalla tiivistäen heidän etääntyneitä välejään. Miten Iris selviää viiltelyn kanssa? Ajautuuko erilleen erkaantunut perhe takaisin yhteen?

Kirja ei ollut sitä kaikista kevyintä lukemista ja minua aika ajoin ällöttikin jotkin kirjat kuvailut. Se oli kuitenkin hyvin erilainen kuin muut kirjat, joissa käsitellään muun muassa viiltelyä, joten suosittelen lukemaan tämän! Valokuvaaminen ja filmien kehittäminen oli mielestäni jotenkin kauniisti kuvailtu kirjassa ja se oli hyvä lisä juoneen. 
kesäkuunluetutkirjat2

 Jessica Knoll - Onnentyttö

TifAni FaNelli on nainen, jolla kaikki näyttää olevan pintapuolisesti kunnossa: hänellä on komea tuleva aviomies, työpaikka arvostetussa naistenlehdessä, paljon vaatteita sekä kutsut erilaisiin seurapiirijuhliin. Pikkuhiljaa TifAnin menneisyys alkaa valjeta ja hänen kouluajoiltaan löytyy vaikka mitä kauheita asioita muille jaettavaksi... Ehkä kaikki olekaan päälle päin sitä, miltä se näyttää? 

Juoni oli hienosti rakennettu. Kaikkea päähenkilön menneisyydestä ei saanut heti tietää, vaan asiat alkoivat aueta joka luvussa yhä enemmän ja enemmän. Tätä kirjaa lukiessa kannattaa todellakin muistaa se, että ihan kaikki ei ole päälle päin sitä, miltä se ehkä ensimmäisenä näyttää. Tätä kirjaa luki ahmimalla ja vaikka se olikin paksu, oli se äkkiä luettu. Loppu ei ollut maatamullistava, mutta kuitenkin ennalta arvaamaton. Suosittelen tätäkin!

Löytyikö tuttuja kirjoja vai uutta luettavaa?