30.9.2018

Syyskuun luetut kirjat

Niin ihanaa, että kunnon syksy tuli tässä syyskuun aikana! Pidän tosi paljon tästä viileämmästä säästä, kun saa kaivaa lapaset esille eikä ulkona tule niin kuuma. Kaunis auringonpaiste on myös kaunis lisä tähän vuodenaikaan. Lenkeillä on ihana fiilistellä luonnon värejä ja kuunnella esimerkiksi äänikirjoja, joista kuulet lisää tämän postauksen lopussa. Siirrytään nyt tutustumaan tämän kuun luettuihin kirjoihin!

syyskuunluetutkirjat1

Cecelia Ahern - Täydellinen

Täydellinen on jatko-osa kirjalle Viallinen. Vialliseksi määritelty Celestine North elää paeten tuomari Crevania, joka tekee kaikkensa saadakseen Celestinen kiinni. Celestine on kuitenkin niskan päällä kaiken muuttavan kuudennen polttomerkkinsä kanssa. Saako Celestine pelastettua Vialliset vai jääkö hän kiinni Crevanille liian aikaisin?

Tykkäsin tästä toisestakin osasta yhtä paljon kuin ensimmäisestä. Kirjan loppu oli hieno siinä olevien pohdintojen kanssa ja juoni oli tosi mielenkiintoinen. Tämä kahden kirjan sarja on myös eriläinen kuin fantasiakirjat yleensä, koska sen juoni juurikin on niin erityinen. Kannattaa lukea nämä molemmat kirjat! 

syyskuunluetutkirjat2

R.J Palacio - Ihme

Kirja kertoo Augustista, jonka naama on huomattavan erilainen muihin verrattuna. Kirjassa seurataan, kun hän aloittaa koulunkäynnin kotikoulun jälkeen ja hänen sopeutumistaan muiden lasten sekaan. Ääneen pääsevät niin Augustin sisko sekä hänen uudet kaverinsa koulusta. Kieroilua sekä ihania ystävyyssuhteita kirjasta ei puutu.

Ihme on tosi kaunis ja erilainen kirja. Se saa miettimään ja on tosi helposti luettava, joten myös nuoremmat lukijat pystyvät helposti lukemaan tämän. Kirjan lopussa oli myös kohtia, jotka saivat melkein itkemään ilosta. Tämä kannattaa todellakin lukea!  

DSC_0533  
Henriikka Rönkkönen - Bikinirajatapaus - ja muita sinkkuelämän iloja (tästä en saanut kuvaa, koska kirjasta otettu screenshot oli erittäin rakeinen)

Henriikka Rönkkönen pohtii kirjassaan erilaisia seurustelusuhteitaan, suhtautumistaan omaan kehoonsa, seksin ihanuutta sekä ihmisten käyttäytymistä. Kirja tuo uusia ajatuksia pohtivan sävynsä ansiosta eikä siinä peitellä yhtään mitään.

Sain BookBeatin ilmaisen kuukauden ostettuani bussiliput ja tämän kirjan halusinkin ensimmäisenä kuunnella BookBeatin kautta, koska kirjastossa se on aina lainassa. Ehkä se kertoo jotain kirjan suosiosta. Kirja sai pari kertaa jopa nauramaan ääneen, mutta onneksi lähistöllä ei silloin ollut muita ihmisiä. Henriikka kertoo kaikki asiat täysin peittelemättä ja häpeilemättä, mikä on aivan mahtavaa luettavaa (tai tässä tapauksessa kuunneltavaa). Suosittelen tätä kuin myös Mielikuvituspoikaystävää, joka on myöskin Henriikan kirja. 

Oliko jokin kirja ennestään tuttu vai heräsikö mielenkiintosi?

23.9.2018

Autumn tag - 20 kysymystä

Rakastan syksyä ja siihen liittyen bongasinkin joku aika sitten Paulan blogista autumn tag -postauksen, jonka halusin todellakin toteuttaa. Vielä jokunen vuosi sitten suorastaan inhosin syksyä ja sen tuomaa pimeyttä, mutta nyt olen alkanut rakastaa sitä. Syksy on ehkä jopa lempivuodenaikani. On ihanaa polttaa kynttilöitä pimeässä, nauttia kirpeästä syysilmasta ja ihastella värikkäitä lehtiä.

Nyt autumn tagin kysymysten pariin, en malta odottaa että pääsen vastaamaan niihin!

syksy2

1.  Kuvaile tunnettasi, mikä syntyy syyssateesta kolmella sanalla.

 Puhtaus, viileys sekä raikkaus. 


2. Mitkä kaksi asiaa kertovat sinulle, että nyt on syksy?

Puiden väriä vaihtaneet lehdet ja viileä ilma.


3. Hiljaiset vai tuuliset illat, kumpaa rakastat eniten syksyssä?

Hiljaiset! Tuuli kuulostaa enemmänkin ehkä vain ärsyttävältä. 


4. Kylmä sade vai raskas sumu. Kummasta nautit enemmän?

Raskas sumu. Silloin on niin nättiä ja varsinkin jos samaan aikaan paistaa vielä aurinko. 


5.  Mitä kolmea asiaa rakastat tässä vuodenajassa?

Viileä ja raikas ilma, luonnon värikkyys ja kaunis auringonpaiste. 

syksy1

 6. Jaa paras muistosi menneiltä syksyiltä.

Ehkä ihan vain se syksy pari vuotta sitten, kun tajusinkin rakastavani tätä vuodenaikaa. Se tunne oli niin ihana, kun sai polttaa kynttilöitä pimeässä huoneessa ja vain nauttia. 


7. Mikä on lempisyystuoksusi?

Ulkoilma ja eikös kanelikin ole aika syksyinen?


8. Mikä on lempisyyselokuvasi?

Minulla ei oikeastaan ole eri vuodenajoille tiettyjä elokuvia, joten tähän en osaa vastata!


9. Mikä on kauneinta puusta pudonneissa lehdissä?

Värit sekä se, kun ne liikkuvat tuulen mukana. 


10. Nautitko elokuvien katsomisesta sängyssä vai takan lähettyvillä?

Takasta en osaa sanoa, sillä meillä ei ole takkaa. Mieluiten katson elokuvia sohvalta käsin, mutta sänkykin kelpaa. 

syksy3

 11. Mikä on paras tapa nauttia sateesta syksyllä?

Kuunnella sateen ropinaa kattoa vasten!


12. Kuvaile syksyn romanttista luontoa yhdellä lauseella.

Kultainen auringonvalo osuu värikkäisiin lehtiin ja valaisee maailman.


13. Mikä on lempisyksyvärisi?

Oranssista en muuten oikein välitä, mutta syksyllä se on menee.


14. Syksy vai talvi, kummasta pidät enemmän? 

Syksystä ehdottomasti! Talvella on ihan liian valkoista.


15. Minkälainen on sinun pukukoodisi syyslukukaudelle?

Lämpimät vaatteet ja punainen huulipuna.

syksy4

 16. Syksy vai kevät, kumpi on sinusta romanttisempi vuodenaika?

Riippuu varmaan ihan ihmisestä, mutta omasta mielestäni syksy. Keväällä on loskaista eikä niin nättiä, joten se ei omaa sydäntäni oikein pakahduta. 


17. Mikä on lempijuomasi syksyisin?

Tee tai kaakao, jossa on kanelia. 


18. Syksyinen ilta vai yö, kumpi on sinusta kauniimpi?

Ilta todellakin!


19. Halloween, yay or nay?

Olen aika neutraali sen suhteen. En ole ikinä juhlinut halloweenia, mutta olisi joskus mukava pukeutua sen kunniaksi joksikin. 


20. Kynttilät vai valoketjut? 

Kynttilät ehdottomasti! Niiden liekkiä on mukava seurata, kun taas valoketjujen valo ei ole elävää. 


Siinä oli vastaukset tämän tagin kysymyksiin. Pidätkö sinä syksystä vai inhoatko sitä? 

17.9.2018

Testissä Garnierin silmänalusnaamio

Bongasin Tokmannilta Garnierilta kaksi uutta silmänalusnaamiota, joista toinen tarkoitettu tummien silmänalusten häivyttämiseen ja toinen juonteiden. Itse ostin testiin tummia silmänalusia häivyttävän version, koska yleensä minulla on aika tummat silmänaluset. 

garniersilmänaamio1 

Tämä versio silmänalusnaamiosta sisältää appelsiinimehua sekä hyaluronihappoa. Sen luvataan antavan virkistyneen, raikkaan ja pirteän näköisen silmänalusihon. Sen myös sanotaan laskevan ihon lämpötilaa neljä astetta.

garniersilmänaamio2 

Ennen käyttöä annoin naamion olla jonkun aikaa jääkaapissa, mistä tuli vieläkin viileämpi olo silmänalusiholle. Naamiot oli helppo asettaa ja ne pysyivät hyvin paikallaan, mutta ne olivat turhan pitkiä. Naamio jatkui silmän alta pitkälle ohimoon asti, mistä ei nyt juuri silmänalusille ole kovin paljon hyötyä. Näitä oli kuitenkin hyvin miellyttävä pitää naamalla viileytensä takia!

garniersilmänaamio3

Tässä on kuva silmistäni ennen naamionlaittoa, mutta kuten näkyy, niin juuri tuolloin silmänaluseni eivät olleet kovin tummat. Siitä ei siis tule todellista arviota, mutta kannattaa kyllä tummien silmänalusten omaavaan kokeilla ihan mielenkiinnosta, toimiiko naamio luvatulla tavalla. Seuraavassa kuvassa näette vielä lopputuloksen naamion jälkeen.

garniersilmänaamio4

 Kuten jo sanoinkin, tummuudessa ei näy mitään kamalaa eroa. Silmät olivat kuitenkin hyvin virkistyneet ja voin kuvitella, miten ihanalta nämä tuntuisivat aamulla! Mutta jos nämä eivät auta tummiin silmänalusiin, niin ehkä itse sitten luokittelisin tuotteen enemmänkin turhaksi tai ainakin silloin tällöin käytettäväksi luksustuotteeksi, en jokapäiväiseen käyttöön. 

 Oletko sinä kokeillut silmänalusnaamioita?

8.9.2018

Oma seura paras seura

Mutta ei kuitenkaan ihan aina. Viihdyn erittäin paljon omissa oloissani ja pärjään helposti vaikka yli parikin päivää suurimmaksi osaksi ilman muiden ihmisten seuraa. Minulle ei ole ongelma lähteä yksin kauppaan, opiskelemaan kirjastoon tai vaikka lenkille.

Jos vietän liikaa aikaa ihmisten seurassa, päähäni tulee sellainen outo ''tunkkainen'' tunne, kuin pää olisi jäänyt tuulettamatta. Silloin ei ajatus oikein kulje ja kaipaan selvästi täydellistä yksinoloa. Tällaisen olotilan vallitessa yksin oleminen on kuin pala taivasta. Samanlainen tunne minulle tulee silloinkin, jos kuuntelen esimerkiksi musiikkia koko ajan enkä vietä aikaa hiljaisuudessa. Hiljaisuus on minulle tärkeä asia, josta saan paljon uutta energiaa.

IMG_20180908_175327

 Olen pienestä pitäen viihtynyt yksin ja leikitkin olivat parhaita vain omassa seurassa, koska silloin sai täysin itse päättää, mihin suuntaan leikki kulkee. Minulla ei kuitenkaan ollut edes muita vaihtoehtoja, sillä sisarukseni ovat minua sen verta monta vuotta vanhempia, että he olivat tuolloin jo muuttaneet pois kotoa. Välimatkojen takia en myöskään kamalasti voinut viettää aikaa lapsuudenaikaisten kavereideni kanssa muualla kuin koulussa. En kuitenkaan ajattele tätä katkerana menetyksenä tai aukkona elämässäni, koska jos minulla olisi lapsena aina ollut seuraa, niin nyt en luultavasti osaisi olla näin itsenäinen. Itsenäisyys on yksi vahvuuksistani ja sitä haluan hyödyntää työssänikin. En tarvitse koko ajan jota kuta seisomaan vieressä, vaan osaan hoitaa hommia itsenäisesti. Tässä on kuitenkin se toinen puolensakin: ryhmätyöt eivät kamalasti houkuta minua, mutta ryhmässä työskentely on varmasti lisääntynyt työelämässä, joten siinä kaipaan harjoitusta.

IMG_20180908_175241

Silti kaipaan myös ihmisten seuraa, koska ihminenhän on kuitenkin pohjimmiltaan sosiaalinen olento. Haluan viettää aikaa kavereideni kanssa ja jutella paljon muillekkin ihmisille, mutta vain tiettyyn pisteeseen asti. Esimerkiksi koulupäivän jälkeen on mukava olla jonkun aikaa itsekseen, jonka jälkeen voin taas illemmasta olla muiden seurassa.

Moni kertoo saavansa ihmisten seurasta energiaa, mutta itse koen seuran enemmänkin kuluttavan omaa energiaani. Saan ihmisten seurasta kuitenkin muita asioita, esimerkiksi iloa, inspiraatiota, läheisyyttä ja uusia ajatuksia. Nämä kyllä korvaavat sen menetetyn energian. Kaikkea, mitä saan muilta ihmisiltä, en voi itseltäni saada, jonka takia on tärkeää viettää aikaa myös muiden kanssa.

IMG_20180908_175321

 Viihdytkö sinä paremmin yksin, porukassa vai sekä että? Heräsikö joitain erityisiä ajatuksia ja pohdintoja?

1.9.2018

Elokuun luetut kirjat

Elokuun alku kului vielä töissä, joiden jälkeen alkoikin jo pian koulu. Opiskelun lisäksi elokuuhun mahtui vaikka mitä muutakin tekemistä, kuten kaverin yllätyssynttärit, makkaranpaistoa, luontoretkeilyä sekä kirjojen lukemista. Seuraavaksi valokeilaan pääsevätkin elokuun luetut kirjat! 

elokuunluetut1

Erik Axl Sund - Lasiruumiit

Kirjan tapahtumat sijoittuvat Ruotsiin, jossa poliisi Jens Hurtig yrittää selvittää, mikä on nuorten itsemurha-aallon takana. Paljastuu, että jokainen nuori on ennen kuolemaansa kuunnellut tietyn esittäjän musiikkia, mutta mikä musiikissa ajaa nuoret tappamaan itsensä? 

Tässä kirjassa minun oli hyvin vaikea pysyä henkilöiden perässä. Oikeastaan olin aivan sekaisin siitä, kuka on kukakin ja sen takia loppuratkaisu meni vähän ohi. Juoni on kirjassa kuitenkin hyvin kiinnostava ja jos pidät dekkareista, niin tämä kannattaa lukea. Kannattaa kuitenkin varautua moniin eri hahmoihin!

elokuunluetut3
 Lauren Conrad - An L.A Candy Novel: Sweet Little Lies

Löysin tämän kirjan jyväskyläläiseltä kirpputorilta, josta sai ottaa kirjoja ilmaiseksi. Sweet Little Lies on jatko-osa kyseiselle sarjalle, mutta ensimmästä osaa en ole lukenut. Kirja kertoo Jane Robertsista, joka esiintyy reality-tv-sarjassa. Janen yksityiselämään liittyvät kuvat vuotavat julkisuuteen ja hän tukeutuu ystäväänsä Madisoniin - joka ei ehkä sittenkään ole aito ystävä?

Tämä oli ensimmäinen englanniksi lukemani kirja ja olin varma, että sen lukemisessa kestää ikuisuus. Yllätyksekseni tämä oli kuitenkin hyvin helppolukuista englantia eikä suuria vaikeuksia ymmärtämisessä tullut. Jos siis haluat kokeilla ensimmäistä kertaa lukea englanniksi kirjaa, niin kannattaa kokeilla tätä sarjaa! Itsessään tämä kirja oli erittäin viihdyttävä, juuri sellaista perusdraamaa joka jaksaa pitää otteessaan.

elokuunluetut2
  
Holly Bourne - Mitä tytön täytyy tehdä?

Kirja kertoo Lottiesta, joka päättää aloittaa kuukauden kestävän feministisen projektin: hänen täytyy tuoda ilmi kaikki hänen tielleen osuvat seksistiset teot. Projektin kuvaajaksi suostuu komea mutta ärsyttävä Will, johon Lottie alkaa tuntea vetoa... Lottien projekti tuo hänelle paljon hyvää mutta myös ikävää julkisuutta ja hän alkaa miettiä, onko tässä sittenkään mitään järkeä.

Tämä oli ehdottomasti lempikirjani tältä kuukaudelta. Siinä kerrottiin hyvin feminismistä silti sitä tuputtamatta ja kirja oli täynnä huomioita, jotka pistivät miettimään asioita. Myös muiden epäoikeudenmukainen käytös Lottieta kohtaan sai raivon partaalle ja suosittelenkin kovasti lukemaan tämän! 

 Oliko jokin kirjoista tuttu tai heräsikö mielenkiintosi?