31.1.2021

Tammikuun luetut kirjat

Päinvastoin kuin (luultavasti) suurimmalla osalla, minun tammikuuni tuntui kuluvan hyvin hitaasti. Vallitseva tilanne maailmalla varjosti tätäkin tammikuuta, mutta suurimmaksi osaksi tammikuu oli oikein kiva kuukausi. Opiskelukaan ei lähtenyt liian kovalla temmolla käyntiin, vaan lähes kuukauden lomalta palatessa ehti hyvin saada itsensä taas asetettua opiskelumoodiin.

Tammikuun aikana sain luetuksi kaksi kirjaa, joten mennään seuraavaksi tutustumaan niihin.

tammikuunluetut1 

Lisa Hilton - Maestra

Päähenkilö Judith on lähellä paljastaa suuren taidehuijauksen, jonka takia hän saa potkut. Iltaisin Judith on työskennellyt baarissa seuralaisena, jonka myötä rikas asiakas maksaa hänelle matkan Ranskaan. Tapahtuu murha, ja Judith lähtee pakomatkalle. Mitä seuraavaksi tapahtuu?

Tämä kirja aloittaa ilmeisesti kolmiosaisen sarjan. Tykkäsin päähenkilöstä todella paljon, mutta en tiedä, oliko vika vain omassa keskittymisessäni vai kirjassa, mutta en jotenkin aina pysynyt kärryillä kirjan tapahtumista sekä muista hahmoista. Juoni jäi kyllä sellaiseen kohtaan, että ehkä aion lukea sarjan loppuun, mutta mitään kovaa hinkua jatkamiseen ei tullut.

tammikuunluetut2 

Holly Bourne - Syitä itkeä julkisesti

Amelie joutuu muuttamaan ystäviensä ja poikaystävänsä Alfien luota toiselle paikkakunnalle. Uudessa kodissaan hän tapaa ihanan Reesen, jonka kanssa hän etenee hyvin nopeasti suhteeseen. Onko kaikki kuitenkaan niin ihanaa, kuin ensisilmäyksellä näyttää? Kirjassa Amelie kiertää paikkoja, joissa on itkenyt julkisesti ja näin yrittää ymmärtää kaikkia tapahtuneita asioita.

Odotin kirjalta perinteistä nyyhkytarinaa, mutta perinteinen tämä ei todellakaan ollut. Amelien syyt itkeä julkisesti olivat ihan erilaisia, kuin olin odottanut ja pidin todella paljon kirjan käsittelemästä aiheesta. Tämä nousi heittämällä yhdeksi lempikirjoistani (toki tämä suosikkikirjalista muuttuu koko ajan). Jos kaipaat vaihtelua romanttiseen, perinteiseen kirjallisuuteen, tartu tähän yksilöön!

Tällaiset olivat lukemani kaksi kirjaa. Herättikö jompi kumpi mielenkiintosi? Mitä kirjaa luet tällä hetkellä?

Lue myös nämä:

Joulukuun luetut kirjat

Tammikuun luetut kirjat

Pohdinnassa tuntematon tulevaisuus 

Seuraa myös Instagramissa siniriekki.

27.1.2021

Ostoslistalla tällä hetkellä

Tarkemmin ajateltuna käyn hyvin harvoin muissa kaupoissa kuin ruokakaupoissa. Shoppailua ei tule siis usein harrastettua, joten tarpeelliset asiat meinaavat aina kasautua kaikki yhteen hetkeen ostettaviksi. Näin on taas päässyt käymään, joten päätin tehdä kokoavan postauksen tämän hetken ostoslistasta.

ostoslista1

Olen housujen suhteen todella tylsä pukeutuja, sillä mustat farkut ovat aina luottohousuni. Nämä Gina Tricotin Mollyt ostin syksyllä, mutta koska yksi pari mustia farkkuja ei riitä, tarvitsisin vielä toiset. Totesin Mollyt todella hyviksi ja istuviksi, joten nämä tulen todellakin ostamaan.

ostoslista2 Läpinäkymättömiä treenihousuja on todella hankala löytää. Nuo pinkihtävän sävyiset ovat ainoat luottotreenihousuni, joista ei missään tilanteessa näy läpi ja jotka ovat suhteellisen korkeävyötäröiset. Etsintä jatkuu siis näidenkin suhteen.

ostoslista3

Musta eyeliner pitäisi myös löytää seuraavaksi. Tämä Essencen ei oikein vakuuta, koska sillä ei saa tehtyä pelkällä kärjellä yhtään mitään jälkeä ja lisäksi väri on enemmänkin hyvin harmaa kuin musta. Ajattelin kokeilla jotain Nyxin eyelineria, sillä niistä olen kuullut kovasti kehuja sekä värin että pysyvyyden suhteen. Ehkä samalla oppisi maagisesti tekemään hyvät rajaukset, kun eyelinerikin olisi hyvä.

ostoslista4

Nämä ''valkoiset'', kirpparilta ostetut Converset alkavat jo olla parhaan aikansa nähneet, joten uudet kesäkengät tulisivat tarpeeseen. Onneksi näillä ei vielä näin tammikuussa ole kiire, mutta pikkuhiljaa pitää alkaa kääntämään katsetta kevään suuntaan.

ososlista5

Tämä ei todellakaan ole mikään pakollinen ostos, mutta haluaisin todella kovasti Marimekon leipälautasen astiakokoelmaani täydentämään. Esimerkiksi Räsymatto tai Unikko olisivat leipälautasissa aivan ihania kuoseja. Ehkä joku päivä raskin tällaisen ostaa enkä varmasti käyttäisi enää muita leipälautasia sen jälkeen!

ostoslista5

Sain joululomalla ihan ammattilaiselta ohjeeksi, että minun pitäisi syödä kalsiumtabletteja kynsiin ilmaantuvien valkoisten täplien takia. Tämä on ihan varteenotettava neuvo, koska en käytä maitotuotteita oikeastaan muuten kuin silloin tällöin juustona tai jäätelönä. Luustonkin hyvinvoinnin kannalta tämä ostos pitäisi tehdä mahdollisimman pian.

Mitä sinun pitäisi ostaa vai ovatko varastosi jo täynnä?

Lue myös nämä:

Lumisia maisemia ja arvontavoittoja // puhelinkuvia

Testissä tammikuun 2021 suklaisia herkku-uutuuksia

Maukas ja juustoisa katkarapupiirakka 

Seuraa myös Instagramissa siniriekki.

22.1.2021

Lumisia maisemia ja arvontavoittoja // puhelinkuvia

Collage 2021-01-22 10_00_13

1.  Jyväsjärvi juuri ennen joululomaa.

2. Ja heti perään kotimaisemia. Pientä eroa Jyväskylään havaittavissa.

3. Tämän joululoman suurinta herkkua viime vuonna olivat tuoreet karjalanpiirakat munavoilla, nam!

4. On ihan ok fiilistellä joulua vielä näin tammikuun puolenvälin jälkeenkin. On se vain niin ihana juhla ♥

Collage 2021-01-22 10_04_38

1. Meidän taidonnäyte, haha! Ainakin koristelu oli hauskaa.

2. Yksin kotona kuuluu tosi vahvasti joululomailuun!

3. Jälleen kauniita maisemia, tässähän tulee ihan ikävä takaisin.

4. Hamstrasin ihan huolella kangasnaamioita Tokmannilta. Kyseinen lumiukkonaamio oli paketiltaan söpö, mutta kasvoilla enemmänkin pelottava...

Collage 2021-01-22 10_05_54

1. Brookie kuulosti niin hyvältä, koska siinä yhdistyy kaksi eri taikinaa. Lopputulos ei ollut ollenkaan pettymys, ihana helpotus makeannälkään. Myös minikanssaleipurit tykkäsivät kovasti.

2. Jälleen lumisia maisemia, mutta tällä kertaa junan ikkunasta käsin. Kaunis aurinkoinen päivä tuli vietettyä suurimmaksi osaksi junassa, sillä perillä Jyväskylässä oli taasen ihan pilvinen sää.

3. Citymarketista löysin loput etsimäni uutuusherkut. Kirjoitin näistä testipostauksen, jonka pääset lukemaan tästä.

4. Tämä on ehkä vähän randomi, mutta olin niin iloinen, kun joululoman aikana taloyhtiöön oli tullut muovinkeräysastia. Nyt pääsee taas jatkamaan muovinkierrätystä!

Collage 2021-01-22 10_03_32

1. Voitin Instagramissa arvonnasta Hetki-tuotepaketin, joka oli odotettua runsaampi. Tykkäsin kaikista tuotepaketin tuotteista tosi paljon, tosi kiva päästä tällä tavalla tutustumaan itselle uusiin tuotteisiin. 

2. Kyllä Keski-Suomikin osaa ihastuttaa pakkaskeleillään ja lumen määrällä. 

3. Pienellä happihyppelyllä aamupäivällä luentojen välissä, virkistää mukavasti.

4. Viimeisenä kuvana tässä postauksessa toimii kanasalaattikuva. Pistin salaattiin pehtoorinsalaattia, paprikaa, kirsikkatomaatteja, kurkkua, fetaa sekä muun muassa currylla maustettua kanaa. Oli hyvää! 

Mitä sinä olet viimeksi voittanut arvonnasta vai eikö onnetar meinaa suosia? Mukavaa viikonloppua! ♥

Lue myös nämä: 

Pohdinnassa tuntematon tulevaisuus

Joululoma numeroihin tiivistettynä

Miksi en nuorempana tajunnut?

Seuraa myös Instagramissa siniriekki.

17.1.2021

Pohdinnassa tuntematon tulevaisuus

Viimeisen kuukauden aikana olen alkanut pohtimaan hyvin paljon tulevaisuutta ja etenkin sitä, kuinka tietämätön olen tulevista tapahtumista. Tähän asti olen aina ollut hyvin tietoinen seuraavista askelistani: peruskoulussa oli selvää, että seuraavana vastassa on lukio tai ammattikoulu. Lukion aikana tiesin, että seuraavaksi lähden joko yliopistoon tai ammattikorkeakouluun. Nyt tilanne on kuitenkin sellainen, että tästä koulusta valmistuttuani minulla ei ole harmainta aavistustakaan, mikä oikein odottaa.

Vaikka tätä yliopisto-opiskelua on vielä jäljellä lähes viisi vuotta, tulevaisuus pyörii mielessä hyvin paljon. Ehkä aihe juuri sen takia nostaa päätään mielessäni, koska kaikki on kerrankin niin epäselvää. Työelämä on vielä epäjohdonmukaisempaa kuin koulutus, eikä mitenkään voi etukäteen tietää, minne oikein päätyy.

tulevaisuus2

Itsellänikään ei ole oikein vielä vastausta siihen, missä oikein haluaisin työskennellä. Vaakakupissani painaa eniten asuinpaikkakunta, mutta senkään suhteen en vielä osaa sanoa mitään. En tiedä, haluaisinko viiden vuoden päästä asua edelleen Keski-Suomessa, muuttaa takaisin pohjoiseen vai ehkä jonkin mielenhäiriön seurauksena muuttaa jopa pääkaupunkiseudulle. Minun on hyvin vaikea käsitellä tällaista epätietoisuutta, koska kuten sanottua, tähän mennessä olen aina ollut tietoinen siitä, mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan.

Olen yrittänyt kääntää ajatuksiani enemmän innostumisen kuin huolehtimisen suuntaan. Toisaalta voi olla hyvinkin vapauttavaa, että seuraavat askeleet eivät ole kiveen hakattuja. Tällöin voi odottaa iloisia mutta odottamattomia yllätyksiä. Mikäli työelämässä olisi selvät sävelet, saattaa jokin mahtava, suunnitelmasta poikkeava tilaisuus mennä sivu suun. Myös työelämän ulkopuolella voi saada vaikka mitä mahtavia tilaisuuksia kehittää itseään, kun kaikki ei ole niin varmaa.

tulevaisuus1 Vaikka tuntematon tulevaisuus nyt hieman hirvittääkin, sen ei pidä antaa viedä liikaa tilaa ajatuksissa. Tällä hetkellä on menossa yksi elämäni ikimuistoisimmista aikakausista, enkä halua antaa sen kulua vain tulevaa murehtien. Kaikki tapahtuu kyllä aikanaan.

Minkälaisia ajatuksia sinulla on tulevaisuuden suhteen? Ovatko seuraavat askeleesi selvät vai menetkö eteenpäin kummempia pohtimatta?

Lue myös nämä:

Urheilu herkkänä aiheena

Testissä tammikuun 2021 suklaisia herkku-uutuuksia

Nämä maneerit toistuvat tekstissäni

Seuraa myös Instagramissa siniriekki.

13.1.2021

Testissä tammikuun 2021 suklaisia herkku-uutuuksia

Tein viime kesän alussa testipostauksen erilaisista uutuusjäätelöistä ja postaus oli hyvin tykätty. Uuden vuoden pyörähtäessä käyntiin tein havainnon, että tämän vuoden herkku-uutuudet kuulostavat epäilyttävän hyviltä, joten tartuin ajatukseen tehdä testipostaus näistä suklaisista uutuuksista. Sipsien ja jäätelön ohella en oikeastaan muita herkkuja syö kuin suklaata, joten sen takia esimerkiksi uudet hedelmäkarkkipussit jäivät kauppaan. Postauksen tuotteista ei yksikään jäänyt heitteille, vaan kaikki on saatu tai ainakin tullaan saamaan syötyä loppuun asti.

uutuusherkuttestissä1 Cloetta Tupla double layer white nougat
Maitosuklaata ja riisicrispiä toffeekerroksella ja mantelinougattäytteellä

Perushyvä Tupla, mutta maku ei eroa muista Tuplan versioista merkittävästi. Alhaiset pisteet tulevat tylsyydestä. Maistuu kuitenkin herkulliselle, kuten muutkin Tuplat. 2,5/5

uutuusherkuttestissä2 Fazer appelsiinikrokantti maitosuklaa
Maitosuklaata ja appelsiininmakuista karamellirouhetta

Aluksi olin skeptinen, mutta maku oli juuri sitä mitä pitikin. Appelsiini maistuu vahvasti ja rakeet rouskuvat kivasti suussa. Sopii Fazerinan ystävälle. Pidin tästä enemmän kuin Fazerinasta rakenteensa takia. 4/5

2021-01-10_01-46-37  Fazer suffeli riisipuffi maitosuklaa
Maitosuklaata ja puffattua riisiä

Maistuu maitosuklaalle, jossa on riisimuroja. Toivoisin lisää suolaisuutta makean kaveriksi. Rouskuu kivasti suussa, joten siitä plussapisteitä. 2/5

uutuusherkuttestissä4 Fazer Kismet Islanti
Maitosuklaalla kuorrutettu vohveli, jossa päärynänmakuista täytettä

Tuoksuu sekä maistuu selvästi päärynälle. Kismet ei yleensä kuulu omiin suosikkeihini, mutta Kismet tuntuu vain parantavan makuansa joka maistamiskerralla. Tämä versio on tasainen keskitien kulkija, toimii päärynäjäätelön ystävälle. 3/5

uutuusherkuttestissä3 Fazer Geisha Caramel & Sea Salt
Maitosuklaata ja toffeenmakuista hasselpähkinänougattäytettä ja merisuolaa

Tätä odotin kaikista eniten ja olihan se hyvää! Merisuola tuntui korostavan hasselpähkinän makua entisestään. Merisuolaakin levystä löytyy oikeasti eikä vain nimestä. Tavallinen Geisha on kuitenkin silti parempaa, mutta Geishan fanille tämä versio sopii varmasti. 4/5

uutuusherkuttestissä5 Fazer Dumle Snacks choco chewies 
Toffeenmakuisia makeisia ja maitosuklaanmakuista kuorrutetta

Ensipuraisulla hyvin mauton, mutta useamman mutustellessa esiin tulee Dumlen maku. Koostumus ei oikein nappaa. Jättää olon vähän tyhjäksi. Tarvitsisi rutkasti enemmän aromia. 1,5/5

Oletko sinä jo kerennyt maistaa jotakin näistä uutuuksista? Mikäli et, minkä ottaisit ensimmäisenä testiin?

Lue myös nämä:

Testissä mielenkiintoisimmat jäätelöt kesälle 2020

Miksi en nuorempana tajunnut? 

Viime aikojen kirppislöydöt

Seuraa myös Instagramissa siniriekki.

10.1.2021

Joululoma numeroihin tiivistettynä

23 kokonaista päivää lapsuudenkodissa

2 junamatkaa

1 ihana jouluaatto ja 2 rentoa pyhäpäivää

3 luettua kirjaa

 joululoma2

Noin 10 hiihtolenkkiä

1 uusi puuroresepti: porkkanakakkupuuro

10 poltettua tähtisädetikkua

1 nuotio pimeänä iltana

Niin monta lautapelihetkeä, ettei laskuissa pysy mukana

1 mukava kuulumistenvaihtohetki kahvin äärellä 

 joululoma1

2 hyvää saunatuoksua: salmiakki ja eukalyptus

Parin kovan pakkaspäivän ihastelua

2 leipomusta

Monta palaa suklaata

Satoja kilometrejä autossa istuen

Pyöreät 0 uudenvuodenlupausta

joululoma3

Miten sinä kuvailisit joululomaasi numeroin? Mukavaa arkeen paluuta itse kullekin!

Lue myös nämä:

Miksi en nuorempana tajunnut?

Maukas ja juustoisa katkarapupiirakka 

Opiskelen suomen kielen asiantuntijaksi 

Seuraa myös Instagramissa siniriekki.

7.1.2021

Miksi en nuorempana tajunnut?

 Kunpa olisin nuorempana tajunnut...

...viettää enemmän aikaa luonnossa.

..pipon käyttäminen ei ole noloa.

2021-01-02_01-30-56

...nuoruus sekä lapsuus kuluvat hyvin äkkiä.

...kaikkia linkkejä Facebookissa ei kannata aukaista. (nimimerkillä ''jotain roskapostia julkaistiin seinälleni ilman suostumustani'')

...erilaiset kiertoviestit alkavat käydä hermoille, kun niitä alkaa tulla liikaa.

...kysellä isovanhemmilta enemmän heidän nuoruudestaan.

...syödä enemmän Fazerin keksisuklaata, koska sen teko on nykyään lopetettu. 

2021-01-02_01-30-32

...hiihtäminen ei ole niin kamalaa, kun sitä saa harrastaa omaan tahtiin oman mielen mukaan.

...''rakkaudesta se hevonenkin potkii'' ei ole hyvä selitys silloin, kun on kyse aidosti epäasiallisesta käytöksestä.

...lukea heppakirjoja vielä enemmän. Enää niiden tapahtumiin ei vain pysty sukeltamaan niin syvälle kuin ennen.

...voipakettia ei kannata laittaa mikroon kääreineen (se syttyy palamaan).

2021-01-02_01-30-45

Mitä sinä toivoisit tajunneesi nuorempana? Pystytkö samaistumaan johonkin näistä kohdista? 

Lue myös nämä: 

Joulukuun luetut kirjat 

5 luetuinta postausta vuonna 2020 

Inssi läpi kolmannella - huono kuskiko? 

Seuraa myös Instagramissa siniriekki.

2.1.2021

Joulukuun luetut kirjat

Hyvää uutta vuotta! Vietetään jo tammikuun toista päivää, mutta vielä on paikallaan hetkeksi palata vuoteen 2020 joulukuun luettujen kirjojen pariin. Joulukuun aikana kerkesin lukea kolme kirjaa, jotka olivat kaikki oikein mielenkiintoisia.

joulukuunluetut1

James Bowen - Katukatti Bob

Kirja on tositarina kissasta, joka muutti Jamesin elämän. Bob saapui Jamesin elämään juuri oikeaan aikaan, sillä James oli parantumassa huumeriippuvuudesta ja toimi katusoittajana. Kissansa kanssa James kokee monia seikkailuja sekä taistelee tiensä irti huumeista.

Tämän kirjan päädyin lukemaan suosituksen perusteella ja tämä oli oikein ihana kirja! Tarina avarsi maailmankuvaa, koska kirjailija kertoo omia kokemuksiaan muun muassa katusoittamisesta sekä huumeriippuvuudesta irtautumisesta. Lisämaustetta kirjaan toi juuri se, että tarina on tosi ja esimerkiksi Youtubesta voi katsoa videoita, joissa Bob itse esiintyy. Tosi helppolukuinen ja sujuvasti etenevä kirja.

joulukuunluetut2 

Matti Klinge - Katsaus Suomen historiaan

Nimensä mukaisesti kirja on lyhyt katsaus Suomen historiaan.

Kirja oli hyvin nopea pintaraapaisu Suomen koko historiaan 2000-luvulle asti. Kirjan avulla sai kerrattua jo oppimaansa, mutta uutta tietoa kirja ei lukion oppimäärään tuonut. Mikäli historiantietämys on vähän ruosteessa, tämä kirja on oiva apu!

joulukuunluetut3

Angie Thomas - Viha jonka kylvät

Starr on silminnäkijä, kun poliisi ampuu hänen ystävänsä ilman syytä. Starr on ainoa, joka voi todistaa poliisia vastaan, mutta todistaminen ei ole niin helppoa. Moni on sitä vastaan, ja Starr joutuu kokemaan kahden eri maailman kohtaamisen.

Tässä tarinassa on hyvin monia tasoja, joten juonen tiivistäminen on hankalaa. Kirja on hyvin erilainen kuin yleensä lukemani, ja sen takia olikin hyvä, että päädyin lukemaan tämän. Todella avartava tarina uudesta näkökulmasta ja samalla pääsee tutustumaan itselle uuteen kulttuuriin. Suosittelen lukemaan, sillä aihe on hyvin ajankohtainen.

Herättikö jokin näistä kirjoista mielenkiintosi?

Lue myös nämä:

5 luetuinta postausta vuonna 2020

Marrraskuun luetut kirjat

Miten maalainen asettuu Jyväskylään? 

Seuraa myös Instagramissa siniriekki.