26.6.2018

Millainen ihminen olen?

Kaipaan usein aivan täyttä hiljaisuutta. Jotkut rentoutuvat musiikin avulla, mutta minä tarvitsen siitäkin joskus rauhaa. Mieleni lepää parhaiten täydessä hiljaisuudessa tai vaikka luonnon ääniä kuunnellen, ei ihmisen ääniä.

Kirjoittaessani minulla ei tarvitse kauheasti miettiä, mitä oikein keksisin. Tietenkin esimerkiksi koulussa tehtäviä esseitä ja muita kirjoituksia pitää suunnitella ja vähän miettiäkkin, mutta esimerkiksi tänne blogiin kirjoittaessani annan vain sanojen tulla toisensa perään enkä kauheasti mieti mitään. Kirjoittaminen on minulle sellainen tila, jossa voin lepuuttaa ja puhdistaa mieltäni.

millainenihminenolen2

Saatan joskus miettiä ja vatvoa ihan turhia asioita täysin liikaa. En kuvailisi tätä stressiksi, mutta ne pyörivät ympäri päätäni eivätkä lähde oikein mitenkään sieltä pois. Yritän aina sanoa itselleni, että '' ei se ole niin suuria asia, älä mieti sitä'' ja joskus se auttaakin, joskus taas ei.

Olen luultavasti ja ymmärtääkseni aika mielipiteitä jakava persoona. Minulla on erikoinen huumorintaju eikä se aukea kaikille. Onneksi sen ei ole tarkoituskaan aueta kaikille, vaan ainoastaan niille, jotka muutenkin ymmärtävät minua.

Erikoiseen huumorintajuun liittyen nauran tosi paljon ja saatan nauraa ihan omillekkin jutuilleni hysteerisesti.

millainenihminenolen1

Minulla on joko hieman heikko kuulo tai sitten en vain keskity tarpeeksi kuuntelemaan silloin, kun minulle ei varsinaisesti puhuta. Usein minulta jää kuulematta, mitä minulle sanotaan ja joudun monesti kysymään asiaa uudestaan. Joskus en jaksa kysellä monta kertaa ''mitä'', vaan sitten esitän kuulleeni asian. Paras ystäväni on jo oppinut tunnistamaan ilmeestäni, milloin en oikeasti ole edes kuullut asiaa vaan vain esitän.

Olen feministi. Sitä en ole tainnutkaan suoraan sanoa täällä blogissa tai netissä muutenkaan, koska siihen liitetään niin monia negatiivisia asioita. Minulle feminismi tarkoittaa puhtaasti sitä, että miehet ja naiset ovat tasa-arvoisia, ei naisten valtaa miehiin nähden. Sana feminismi korostaa naiseutta sen takia, koska naiset ovat edelleen heikommassa asemassa oleva sukupuoli ja lisäksi naiselliset piirteet koetaan niiksi heikoiksi ominaisuuksiksi, vaikka asian ei pitäisi olla niin. Saisin tästä kirjoitettua varmaan vaikka kuinka paljon, joten jätetään tämä kohta nyt tähän.

Rakastan ruokaa. Minulle se ei todellakaan ole pelkkää polttoainetta keholleni, vaan suuri nautinnon lähde. Rakastan testata uusia ruokia, niin kaupan valmisruokia kuin itsetehtyjäkin ja ruoan tekokin on tosi mukavaa. Leipomisessakin uusien reseptien testailu on mukavaa puuhaa.

millainenihminenolen4

 Aion hankkia ajokortin vasta sitten kun on aivan pakko. Työelämässä tulen erittäin suurella todennäköisyydellä tarvitsemaan ajokorttia, mutta ennen sitä en näe sitä tarpeelliseksi. Tällä paikalla millä asun, voin kulkea vanhempieni tai jonkun tutun kyydillä ja suuremmassa opiskelukaupungissa voi kulkea julkisilla. 

 Joudun käymään hyvin usein vessassa. Se voi johtua runsaasta vedenjuonnista, nopeasta aineenvaihdunnasta, pienestä rakosta tai näistä kaikista yhteensä. Kartoitan melkein aina, mistä löytyy lähin vessa ja olen yleensä porukasta ensimmäinen, joka mainitsee vessaan pääsystä. 

Pakkaan aina ihan liikaa matkalle mukaan. Esimerkiksi parin yön mökkireissulle minulla oli mukana yksi iso kassi, reppu sekä kangaskassi. Tietenkin olisin pärjännyt koko reissun vaikka yhdellä repullisella, koska eihän mökillä oikein tarvitse hienompia vaatteita. 

Rakastan pinkkiä. Jos pinkin vihaaja tulisi huoneeseeni, se olisi hänen pahin painajaisensa. Olen varoittanut. 

millainenihminenolen3

 Tunnistatko itsesi jostain kohdasta? Millainen ihminen sinä olet?

10 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia pointteja kerroit! Feministi sanaakaan en ollut aikaisemmin kuullut, mutta kaikkea sitä oppii blogeista. Huomaa teksteistäsi, että teet sitä sydämellä etkä pakolla<3 Blogisi on kanssa yksi suosikeistani sisällön ja sinun ihanan persoonan takia!!
  Itse olen ehkä hiljainen kuuntelija, joka seuraa tarkkaan sivusta. Tuttujen ja pienessä porukassa olen rohkeampi olemaan keskusteluissa. Se on yksi syy miksi kirjoittelen blogia, koska se on helpompaa kuin puhua suoraan asioita ja tietenkin kirjoittaminen on kivaa:)

  jouhenvarassa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentista ja sanoista, tämä piristi! <3 Mukavaa, että opit tästäkin postauksesta ainakin yhden uuden sanan! On myös hyvä olla hiljainen kuuntelija, sillä silloin saa eniten tietoa muista ihmisistä ja siitä, miten he käyttäytyvät. Blogi on kyllä hyvä kanava kertoa omia ajatuksiaan!

   Poista
 2. Hahaa, loistava postaus! Muutama asia oli kuin omasta kynästä tullut, saatan ehkä joutua varastamaan tämän idean :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Hauska, että löytyi noin samanlaisia kohtia ja varasta ihmeessä tämä idea! :D

   Poista
 3. Todella ihana postaus! :) Oon ennenkin täällä sanonut, mutta vaikutat hyvältä ihmiseltä <3 Löysin muutamia kohtia, joihin pystyin samaistumaan. Mullakin on siis aina vessahätä ja sillon, kun tiedän etten niin helposti pääse vessaan niin vältän veden jne juomista :D Mulla on myös heikko kuulo ja aina saa olla kyselemässä mitä, mitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista! <3 Mulla on ihan sama, että vältän veden juomista silloin, kun vessaan pääsy ei välttämättä ole heti mahdollista :D Heikko kuulo on välillä kyllä niin ärsyttävä.

   Poista
 4. Ihana teksti! Voin samaistuu moneenkin kohtaan :)
  Miultakin tullee kirjoittaminen hyvin luonnostaan, parhaita on ne tekstit kun antaa vaan mennä suunnittelematta! Oon myös vatvoja, tykkään kovasti pinkistä ja myös tuo vessajuttu kuulostaa erittäin tutulta :D

  https://miunmielessa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Meiltähän kuulostaa löytyvän monta samaa kohtaa :D

   Poista
 5. Haha mehän ollaan samanlaisia! :D mäkin rakastan pinkkiä, tekstiä syntyy helposti, kaipaan myös hiljaisuutta ja rauhaa ja pakkaan aina liikaa. Ois muuten ihan superkiva lukea sulta mielipidekirjoitusta feminismistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii hauska kuulla! :D Löyty kyllä yllättävän monta samanlaista kohtaa. Kiitos vinkistä, pitää kahtoa jos saisin itteni rohkaistumaan ja kirjoittamaan tosta jotain mielipidepostausta :)

   Poista