1.9.2018

Elokuun luetut kirjat

Elokuun alku kului vielä töissä, joiden jälkeen alkoikin jo pian koulu. Opiskelun lisäksi elokuuhun mahtui vaikka mitä muutakin tekemistä, kuten kaverin yllätyssynttärit, makkaranpaistoa, luontoretkeilyä sekä kirjojen lukemista. Seuraavaksi valokeilaan pääsevätkin elokuun luetut kirjat! 

elokuunluetut1

Erik Axl Sund - Lasiruumiit

Kirjan tapahtumat sijoittuvat Ruotsiin, jossa poliisi Jens Hurtig yrittää selvittää, mikä on nuorten itsemurha-aallon takana. Paljastuu, että jokainen nuori on ennen kuolemaansa kuunnellut tietyn esittäjän musiikkia, mutta mikä musiikissa ajaa nuoret tappamaan itsensä? 

Tässä kirjassa minun oli hyvin vaikea pysyä henkilöiden perässä. Oikeastaan olin aivan sekaisin siitä, kuka on kukakin ja sen takia loppuratkaisu meni vähän ohi. Juoni on kirjassa kuitenkin hyvin kiinnostava ja jos pidät dekkareista, niin tämä kannattaa lukea. Kannattaa kuitenkin varautua moniin eri hahmoihin!

elokuunluetut3
 Lauren Conrad - An L.A Candy Novel: Sweet Little Lies

Löysin tämän kirjan jyväskyläläiseltä kirpputorilta, josta sai ottaa kirjoja ilmaiseksi. Sweet Little Lies on jatko-osa kyseiselle sarjalle, mutta ensimmästä osaa en ole lukenut. Kirja kertoo Jane Robertsista, joka esiintyy reality-tv-sarjassa. Janen yksityiselämään liittyvät kuvat vuotavat julkisuuteen ja hän tukeutuu ystäväänsä Madisoniin - joka ei ehkä sittenkään ole aito ystävä?

Tämä oli ensimmäinen englanniksi lukemani kirja ja olin varma, että sen lukemisessa kestää ikuisuus. Yllätyksekseni tämä oli kuitenkin hyvin helppolukuista englantia eikä suuria vaikeuksia ymmärtämisessä tullut. Jos siis haluat kokeilla ensimmäistä kertaa lukea englanniksi kirjaa, niin kannattaa kokeilla tätä sarjaa! Itsessään tämä kirja oli erittäin viihdyttävä, juuri sellaista perusdraamaa joka jaksaa pitää otteessaan.

elokuunluetut2
  
Holly Bourne - Mitä tytön täytyy tehdä?

Kirja kertoo Lottiesta, joka päättää aloittaa kuukauden kestävän feministisen projektin: hänen täytyy tuoda ilmi kaikki hänen tielleen osuvat seksistiset teot. Projektin kuvaajaksi suostuu komea mutta ärsyttävä Will, johon Lottie alkaa tuntea vetoa... Lottien projekti tuo hänelle paljon hyvää mutta myös ikävää julkisuutta ja hän alkaa miettiä, onko tässä sittenkään mitään järkeä.

Tämä oli ehdottomasti lempikirjani tältä kuukaudelta. Siinä kerrottiin hyvin feminismistä silti sitä tuputtamatta ja kirja oli täynnä huomioita, jotka pistivät miettimään asioita. Myös muiden epäoikeudenmukainen käytös Lottieta kohtaan sai raivon partaalle ja suosittelenkin kovasti lukemaan tämän! 

 Oliko jokin kirjoista tuttu tai heräsikö mielenkiintosi?

4 kommenttia:

 1. Tuo Lasiruumiit vaikuttaa tosi kiinnostavalta! Pitääpä etsiä se kun palaan takaisin kotiin, kaipaan suomalaista lukemista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SItä suosittelen kyllä juonen takia luettavaksi, se on tosi mielenkiintoinen!

   Poista
 2. Nää kirjapostaukset on hei tosi kivoja, saa lukuinspistä itsellekin! :) Täytyisi useammin tarttua sen ainaisen puhelimen sijasta kiinnostavaan kirjaan illalla viimeiseksi ennen nukkumaanmenoa...

  suvimyllymaki.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, mukava kuulla! Kirjan lukeminen illalla on kyllä niin hyvää unilääkettä :)

   Poista