23.2.2020

4 helppoa aamupalavinkkiä

Joskus aamupalojen keksiminen on hyvin hankalaa ja samat ruuat alkavat jo pursuta korvista ulos. Tässä postauksessa jaan neljä erilaista aamupalaa, joita nautiskellessa voit hyvin valmistautua uuteen päivään kahvi- tai teekupponen rinnalla.

aamupala1
Smoothie bowlit ovat omia ehdottomia lemppareitani! Niistä saa helposti muunneltua eri makuisia ja eri koostumuksellisia vain ainesosia muuttamalla. Tässä kuvan smoothie bowlissa on mustikoita, banaani, Alpron Go On -rahkaa, kaurahiutaleita ja jotain satunnaista hävikkiruokakaupasta tilaamaani proteiinijauhetta. Päälle lisäsin kookoslastuja. Mikäli smoothiesta haluaa juoksevampaa, voi rahkan tai jogurtin korvata vaikkapa kauramaidolla. Ruokaisampaa perinteisestä smoothiesta saa lisäämällä sinne esimerkiksi:

-Kaurahiutaleita
-Proteiinijauhetta
-Chiansiemeniä
-Avokadoa
-Pähkinöitä 

aamupala2

Kananmunaleivät ovat niin yksinkertainen ja superhyvä aamupala! Paistat vain pannulla pari kananmunaa ja maustat haluamallasi tavalla (vinkki! Grillausmauste on salainen ainesosa parhaimpaan munakkaaseen!). Paahda leivät paahtimessa, voitele ja laita munakkaat päälle. Lisää kurkkua, pinaattia, tomaattia, paprikaa, salaattia tai mitä haluatkaan leipien päälle. Valmista! Omasta mielestäni ruisleipä on paras leipä tähän, mutta muutkin leivät ovat taatusti hyviä vaihtoehtoja. 

aamupala3

Puuroa ei tietenkään kannata unohtaa aamupaloja odottaessa. Kuvan puuroon lisäsin keitettäessä chiansiemeniä ja päältä löytyy mustikoita, raakakaakaonibsejä ja maapähkinävoita. Päälliset ovat kaikkein tärkein asia puurossa ja niitä voi vaihdella aivan oman maun mukaan. 

aamupala4

Banaanilettuihin tämän tietyn ohjeen löysin jonkun IG-storysta, mutta en millään muista, kuka oli kyseessä. Joka tapauksessa, näihin lettuihin tarvitset vain kaksi kananmunaa, yhden banaanin ja 3/4dl kaurahiutaleita. Taikinan sekaan voit lisätä myös haluamiasi ainesosia. Muussaa banaani ja sekoita se kananmunien ja kaurahiutaleiden kanssa. Paista pannulla haluamasi kokoisia lettuja ja valmista! Koristeeksi voit laittaa jogurttia, pähkinöitä ja marjoja.  

Sen vaikeampia ei aamupalojen tarvitse olla! Mitä sinä syöt yleensä aamupalaksi? 

Lue myös nämä:



4 kommenttia:

  1. Nämä kaikki on kyllä tosi jees aamuisin! Smoothie bowleja mun pitäisi tehdä useammin, en oo vaan jotenkin tullut ajatelleeks että nehän valmistuu tosi helposti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Smoothiet on niin helppoja, kun ainesosia ei tarvii sen kummemmin hienosti pilkkoa ku voi vaan heitellä tehosekoittimeen! ^.^

      Poista
  2. Nams hyvältä näyttää! Oon itekkin nyt ihan hurahtanut noihin smoothie bowleihin, on kiva kun saa vähän taiteilla ruoan laittamisen yhteydessä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kiva kuulla! Niistä saa kyllä niin hienoja, jos vain vähän jaksaa panostaa :)

      Poista