1.4.2018

Maaliskuun luetut kirjat

Hyvää pääsiäistä! Nyt alkaa jo neljäs kuukausi vuotta 2018 ja puoliväli on saavutettu ihan pian. Taidan sanoa tämän joka kerta, mutta sanonpahan taas: kyllä se aika vaan kuluu niin äkkiä. Arjen keskellä sitä ei ehkä huomaa, mutta aina tätä postausta tehdessäni se iskee päin naamaa. Rajallisessa ajassa ei kovin montaa kirjaa kerkeä lukemaan, mutta jälleen sain kolme kirjaa luettua maaliskuun aikana. Se alkaa olla jo vakiintunut määrä! Ehkä kesällä saan kuussa luettua taas enemmän kirjoja. Nyt tutustutaan maaliskuun luettuihin kirjoihin! 

maaliskuunluetutkirjat1

Väinö Linna - Tuntematon sotilas

Kirja kertoo jatkosodasta ja siinä seikkailee monia eri hahmoja, kuten esimerkiksi Rokka, Kariluoto, Vanhala ja Hietanen.

Tätä kirjaa en olisi ehkä koskaan lukenut, jos se ei olisi ollut äidinkielen kurssilla pakollinen. Hyvä, että sain sen tätä kautta luettavakseni, koska kirja oli oikeastaan ihan hyvä. Ajattelin sen tekstin olevan tosi vaikealukuista, mutta se olikin ihan helppoa ja nopeasti luettavaa tekstiä. Ainoa vaikeus tuli hahmojen määrästä: oli vaikea pysyä perässä siinä, että kenestä on kyse. Itselleni murteet eivät tuottaneet vaikeuksia, mutta jollekin joka ei niitä sen kummemmin ole kuullut, voi kokea tekstin vaikeaksi. Kirjassa pääsi hyvin lähelle sotaa ja sotilaiden tunteista ja ajatuksista sai hyvin kiinni. Suosittelen lukemaan vaikka ihan vapaa-ajallakin!

maaliskuunluetutkirjat2

 Jukka Behm - Pehmolelutyttö

Kirjan päähenkilö Emilia myy itseään aikuisille miehille. Hän tilittää tuntojaan ja elämänsä tapahtumia pehmolelulaumalle, jonka hän on koonnut sängylleen elämänsä aikana. Pehmolelulauma onkin ainoa, joka tietää Emilian myyvän itseään. Bisneksestä saa hyvät rahat, mutta miten se vaikuttaa Emiliaan ja miten vyyhti lähtee ratkeamaan?

Älä anna kansikuvan hämätä tässä kirjassa! Itse ehkä luokittelisin tämän jopa enemmän aikuisten osaston kirjaksi, vaikka se komeileekin nuorten osastolla kirjastossa. Emilian huomiot ja pohdinnat maailmasta ja elämästä olivat tosi hienoja ja syvällisiä. Niiden takia kannattaa lukea tämä kirja. Teksti oli jossain kohti kuitenkin hyvin rankkaa ja minua ehkä jopa vähän ällötti lukea kirjaa, mikä voi johtua siitä, että en ole ennen tämän kaltaisia kirjoja lukenut. Jos haluat vähän syvällisempää ja ei niin hilpeää luettavaa, tartu tähän.

  maaliskuunluetutkirjat3

 Sinimaaria Kangas - Sielunhevonen

Julian äiti kuolee syöpään ja hänen äitinsä rakastama Harry-hevonen joudutaan lopettamaan. Julian elämä romahtaa mutta hän on päättänyt löytää Harryn sukulaisen Amerikasta, jotta saisi sen itselleen. Niinpä hän matkustaa Amerikkaan sukulaistensa luo ja alkaa etsimään omaa sielunhevostaan. Matka ei ole helppo, ja sen aikana hän tutustuu paremmin omaan itseensä ja suhteeseensa äitinsä kanssa. 

Tämä kirja ei ole vain heppakirja, vaan se on ehkä syvällisin lukemani hevoskirja ja myös hyvin erilainen sellainen. Tämä eroaa täysin esimerkiksi Nummelan ponitalli -sarjasta. Kirjassa Julia tekee hienoja oivalluksia elämästään. Vaikka et olisi hevosihminen, tämä kannattaa lukea! 

Oliko joku kirja tuttu tai herättikö jokin mielenkiintosi?

16 kommenttia:

 1. Itsekin olen iloinen siitä, että lukiossa täytyi tämä tuntematon sotilas lukea! Loppujen lopuksi hyvä teos ja merkittävä Suomen kirjallisuudessa :)

  VastaaPoista
 2. Toi pehmolelutyttö kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta ja pitääpä lisätä se omalle hankintalistalle ja lukea joskus kun saan sen käsiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lukemaan sen! Jospa saisit sen pian käsiisi :)

   Poista
 3. Jes tää oli kyllä hyvä postaus, oon nimittäin jo tovin miettinyt että ois kiva lukea jotain, mutta en tiedä mitä.. :-D taidankin suunnata kirjastoon lähipäivinä ja etsiä käsiini ton Pehmolelutytön :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva kuulla että tää tuli tarpeeseen! *.* Toivottavasti löydät ton Pehmolelutytön.

   Poista
 4. Mä oon myös joutunut lukemaan Tuntemattoman sotilaan koulussa, mutta en tainnut ihan kokonaan lukea :D Jotenkin ei oo mun tyyliä tuo kirja. Tuo Pehmolelutyttö on pakko lukea! Se vaikuttaa niin mielenkiintoiselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no jos ei kiinnosta niin sitten on vähän hankalampi homma lukea. Kannattaa lukea toi Pehmolelutyttö, se on kyllä hyvin mielenkiintoinen :)

   Poista
 5. Hui, Tuntematon sotias! Itselläni reaktiona on aina lievä kauhu, kun joku näyttää tuota kirjaa, en tiedä mistä moinen on tullut :D Meillä lukion äidinkielen kurssilla oli muutama kirja, joista arvottiin tietyille henkilöille tietty kirja luettavaksi ja minun kohdalleni sattui Anja Snellmannin Parvekejumalat... ja voin kertoa että en enää ikinä lue yhtäkään Anja Snelmannia, niin vaikeaa sitä oli lukea :D

  Mutta tuo Pehmolelutyttö vaikuttaa luettavan arvoiselta, pitäneisi taas koeviikon jälkeen raahautua kirjastoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas outoa, ois hauska tietää mistä toi kauhu Tuntematonta sotilasta kohtaan on tullut :D Kannattaa todellakin lukea Pehmolelutyttö!

   Poista
 6. Tuntematon sotilas oli tarkoitus lukea jo viime kesänä, mutta sitten se jäi - joten sama kai se on ensi lukuvuoteen asti odotella :D Tuon Pehmolelutytön olen nähnyt kirjastolla monia kertoja, mutta juurikin kannen takia jäänyt takakansikin lukematta. Nyt herätit kuitenkin mielenkiintoni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei sullakaan oo enää pitkä aika että pääset lukee sen! Pehmolelutytön kansi on kyllä tosi hämäävä mutta kannatta todellakin lukea se!

   Poista
 7. Häpeällisesti pakko myöntää, että Tuntematon sotilas on vieläkin jäänyt lukematta, vaikka lukio ja varusmiespalveluskin on tullut suoritettua.. ehkä olisi vihdoinkin aika laittaa tavoitteeksi saada kirja luettua ihan yleissivistyksenkin vuoksi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, aika hyvin oot saanu välteltyä kyseistä kirjaa! Suosittelen kyllä lukemaan sen :)

   Poista
 8. Vautsi, olet taas lukenut ihan tosi mielenkiintoisia kirjoja! Minunkin piti lukea Tuntematon sotilas äikän työn kautta, mutta sitten ihan viime hetkellä vaihdoin kirjaa ja päädyin tekemään projektia Tove Janssonin Muumi-kirjoista. :D Kyllä minä vielä jonain päivänä sen Tuntemattoman sotilaan luen, ihan varmasti!

  Näistä kirjoista kaikista eniten mielenkiintoni herätti kirja Pehmolelutyttö. Tuli ihan sellainen fiilis että hitsi, tuo pitää lukea! Se päätyy siis ehdottomasti omalle lukulistalleni.

  Nyt on vielä loppuun ihan pakko suositella sulle kirjaa, mistä veikkaan että voisit tykätä aika paljonkin! Nimittäin Jojo Moyesin uusin suomennettu kirja, "Ne, jotka ymmärtävät kauneutta". Aivan suunnattoman karu, mutta niin kaunis ja mielenkiintoinen tarina, ahmin sen itse aivan muutamassa päivässä!

  www.ystavanihevonen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo ikinä lukenu Muumi-kirjoja, mutta sellaisia ois kyllä ihana joskus lukea♥ Pehmolelutyttöä suosittelen ehdottomasti, tosi kiinnostava! Ja kiitos suosituksesta, niitä otan aina mielelläni vastaan. Lisäänpäs tuon omaan lukulistaani!

   Poista