5.5.2017

Skamia ja valoa

Moi!

Pitkästä aikaa kirjoittelen tällaista kuulumishöpöttelypostausta. Blogin vanha ulkoasu alkoi näyttää harmaine sävyineen mielestäni liian talviselta, joten muokkasin ulkoasusta tällaisen vaaleanpunaisen räjähdyksen. Saa nähdä, kuinka kauan jaksan pitää yllä näin vaaleanpunaista ja tyttömäistä lopputulosta mutta ainakin vielä tuo värimaailma näyttää silmääni oikein kivalta. Mikä on sinun mielipiteesi näin tyttömäisestä ulkoasusta?
 Puhelimella katsottaessa värit ovat kuitenkin jostain kumman syystä vääristyneet. Banneri näyttää aivan kirkkaan pinkiltä ja tekstien pohja ei ole vaaleanpunainen vaan ehkä vähän oranssiin vivahtava. 

Tässä vielä havainnollistava kuva värien vääristymisestä...

Jos tiedät, mistä tämä vääristymä johtuu ja miten sen saa korjattua, niin kerro ihmeessä! Harmittaa tuo, sillä puhelimella katsottuna blogi on aivan erilainen kuin koneella.


Kevään tulon huomaa myös päivän pitenemisessä. Nämä kuvat on otettu illalla hieman kymmenen jälkeen ja silti on noin valoisaa! Aivan äskettäin jo kahdeksalta oli pilkkopimeää ja nyt voi käydä vaikka kuinka myöhään pihalla ilman valojen sytyttämistä.

Skamin neljättä tuotantokautta on tullut myös katseltua innokkaasti. Uuden jakson odottaminen on aina pitkästyttävää, sillä niitä ilmestyy vain yksi joka lauantai. Tätä kautta on ollut mielenkiintoista seurata, sillä muslimeja ei paljoa tv-sarjoissa näy. Toisaalta jaksoissa ei enää mennä yhtä nopeasti tapahtumissa eteenpäin kuin ennen, vaan paikoillaan junnataan enemmän ja se on vähän tylsää. Saa nähdä, mihin tämä kausi oikein menee!

Skamista päästään sopivana aasinsiltana Euroviisuihin. Niitä on kyllä tullut hehkutettua muille ja kaverille olenkin kuunteluttanut monia biisejä tämän vuoden viisuista. Ai että, en malta odottaa semifinaalien alkua! Onneksi lauantaina 6.5. näkyy esikatselumaraton, niin saa jo vähän vastinetta tälle viisuhuumalle.

Ja vielä lopuksi hieman kouluun. Kevään viimeinen jakso on alkanut ja nyt tuntuu olevan ennätyksellisen paljon kurssitöitä. Äidinkielen, englannin ja biologian työt olen jo tehnyt valmiiksi ja palauttanut alta pois ja seuraavaksi työn alla on psykologian työ. Aika sen kun hupenee koko ajan, että kiirehän tässä alkaa tulla!

Oletko sinäkin katsonut Skamia? Mikä on mielipiteesi uusimmasta kaudesta? Entä lempparibiisisi Euroviisuissa? Hyvää viikonloppua!

14 kommenttia:

 1. Tosi hauska ja erilainen ulkoasu, harmi, että nuo värit sillä tavalla vääristyi :( Enkä osaa kyllä auttaa tuossa pulmassa...
  Päivien piteneminen on kyllä ihanaa, talliltakin voi tulla ties kuinka myöhään kotiin pelkäämättä että joku auto ajaa päälle! :D

  Itse ole sen kummemmin seuraillut Euroviisuja, enkä kyllä juuri mitään. Kaikki aika kuluu kouluun ja tallipuuhin, ja onhan kotona senkin jälkeen vielä kasa tehtävää :D Viikonloput tuleekin sitten vietettyä niiden asioiden parissa, mitä toivoisi arkenakin ehtiä tekevänsä :)

  Tosi hyvä postaus, kiva kuulla välillä miten sulla yleensäkin menee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tämän väriongelman kanssa selviää kunhan ei vaan ajattee liikaa :D Hyvä, että vietätä viikonloput tehdessä sinulle mieluisia asioita. Onneksi pian alkaa kesäloma niin alkaa koulukiireetkin helpottaa!

   Poista
 2. Itse pidän tästä! Muutenkin ulkoasua on kiva lähteä aina vuoden aikojen mukaan vaihtelemaan. Se väritaso saattaa johtua ihan puhelimen asetuksista ja siitä minkälaista laatua se antaa ulos. Asialle ei voi oikein tehdä mitään, sillä kaikissa laitteissa se on aika erilainen. Esimerkki: Omalla koneellani blogini kuvat näyttävät täydellisiltä, mutta kun menen poikaystäväni koneella katsomaan miltä blogi näyttää niin kuvien värit ovat viisi kertaa kirkkaamat. Näyttävät kauhealta. Koneen laadut ovat täysin erilaiset. Hänellä on huippuhyvä pelitietokone ja omani on taas 2008 mallinen MacBook.

  Itse en oo Skamia katsonut, sillä katson vain sarjoja joissa puhutaan joko suomea tai englantia. Tahdon ymmärtää sitä puhetta. Oli tekstitykset tai ei :p

  http://paula-beautyqueen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät! Vaihtelu virkistää mukavasti vaikka sitten vuodenaikojen mukaan. No hyvä että selvisi nyt tuon väriongelman syy. Kyllä siitä selviää, kun asialle ei kerta voi mitään! :) Eikös Skamista ole tekeillä yhdysvaltalainen versio? Ehkä sitä sinäkin voisit katsoa, kun se kerta on sitten englanniksi puhuttu :D

   Poista
 3. Minunkin mielestä SKAMin neljäs kausi on juuri päähenkilön takia erityisen kiva. On kiva seurata Sanan elämää, koska hän on muslimi. Tykkään myös Sanan luonteesta erityisen paljon. :D

  101bigdreams.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanan luonne on aivan mahtava! Muslimeja ja muitakin erilaisten kulttuurien edustajia saisi näkyä sarjoissa paljon enemmän :)

   Poista
 4. Musta tää uus ulkoasu on ihan supersöpö, tykkään! <3

  VastaaPoista
 5. Ite tykkään vaaleanpunaisesta ja sitä esiintyy mun omassakin blogissa joten tykkään!😍

  VastaaPoista
 6. Miten minusta tuntuu, että olen ainoa ihminen koko maailmassa jolla tuo Skam ei ole sytyttänyt sitten yhtään! En tiedä mikä siinä on, itse en vain nauti sarjan katsomisesta niin hirveästi, että käyttäisin liian rajallista vapaa-aikaani siihen... :/ Mutta hyvä jos tosi moni muu on löytänyt siitä suosikin!

  Itselläni kevät on mennyt aivan kokonaan tallin ja koulun parissa, molemmat tietty stressaa ihan laittoman paljon. Helpotusta arkeen tuo uusi suoskkkisarja Kolmetoista syytä, sekä Harry Potterit, joiden lukemiseen olen nyt kaverin kautta hurahtanut aivan täysin uudelleen! Niin ihanaa lukea niitä jälleen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha eihän se mitään haittaa, vaikka ei Skamille syttyisikään! :D Kevät on kyllä kiireistä aikaa mutta kohta on kesäloma, onneksi. Hyvä, että olet löytänyt rentouttavaakin tekemistä kiireiden keskelle! :)

   Poista