1.1.2018

Joulukuun luetut kirjat

Hyvää uutta vuotta jokaiselle sinne ruudun toiselle puolelle! Toivottavasti tästä vuodesta tulee teille jokaiselle ihana vuosi. Täällä blogin puolella palataan viime vuoteen vielä tämän postauksen sekä parin tulevan postauksen kanssa. Täytyy myöntää, että nämä viime vuotta kokoavat postaukset tulevat vähän myöhässä, mutta osaksi saa syyttää viikonloppuna ollutta sähkökatkoa. Sähköt olivat reilusti yli vuorokauden katki ja tämän takia en voinut hoitaa esimerkiksi näitä blogijuttuja. Toki tämä ei ole ainoa syy, vaan minun olisi pitänyt aloittaa näiden julkaisu jo paljon paremmissa ajoin. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Nyt siirrytään kuitenkin joulukuun luettujen kirjojen pariin.


joulukuunluetutkirjat1

 John Green, David Levithan - Will Grayson, Will Grayson

Kirjan kaksi päähenkilöä ovat molemmat nimiltään Will Grayson. He tapaavat toisensa ja toisen Willin paras ystävä Tiny rupeaa seurustelemaan toisen Willin kanssa. Tiny valmistelee omasta elämästään kertovaa musikaalia. Kirjassa on sydänsuruja, kommelluksia, ystävyyttä sekä syvällisempiä asioitakin.

Tämä kirja oli hyvin erilaisempi kuin muut John Greenin kirjat, mistä saa ehkä kiittää kirjailijapari David Levithania. Henkilöhahmot ovat aivan mahtavia persoonia ja oli hauska seurata Tinyn musikaalin edistymistä. Suosittelen tätä John Greenin faneille sekä sellaisille, jotka eivät ehkä muusta Greenin tuotannosta ole välittäneet!

joulukuunluetutkirjat2 

Cathy Cassidy - Suklaamuruset: Onnenkeksi

Jake Cooke eli Cookie saa työpaikallaan aikaiseksi vedenpaisumuksen ja hän lähtee kaikkia ongelmiaan pakoon sisarustensa luo, joiden hän ei vielä hetki sitten tiennyt edes olevan olemassa. Uusien sisarusten luona ei touhua ja vaikeita tilanteita puutu, mutta Cookie ei voi loputtomiin pakoilla omia tekojaan...

Tätä kirjaa oli ihana lukea, koska siitä tuli ihan mieleen ala-aste ja yläasteen alku, joiden aikoihin luin sarjan muut osat. Saatan olla jo hieman vanha tälle kirjalle, mutta se oli silti tosi viihdyttävä kirja ja sen luki oikein nopeasti. Suklaanhimoa ei voi välttää ainakaan tätä kirjaa lukiessa, joten jos luet tätä, suosittelen varaamaan suklaata mukaan!

joulukuunluetutkirjat3

 Sonja Kinnunen - Univeljet

Alex näkee unissaan oudon pojan, joka ei suostu puhumaan hänelle. Toisaalla Eli näkee myös unissaan oudon pojan, jolle hän ei uskalla puhua mitään, jotta poika ei katoa. Pojat tutustuvat hitaasti ja siitä seuraa melkoinen seikkailu...

Alussa tähän kirjaan oli kieltämättä vaikea päästä sisälle ja harkitsinkin jo sen keskenjättämistä. Onneksi en jättänyt, koska kirjasta paljastui loppua kohden erittäin hyvä! Kunnon toiminta alkaa vasta puolivälin jälkeen ja sitten sitä tekee mieli vain lukea ja lukea. Tämä kirja ei kuitenkaan ole hetkessä ahmittava, vaan ainakin itselläni tässä kesti aika pitkäänkin. Jos haluat mindblown-hetkiä, syvällisyyttä ja romantiikkaa, tartu tähän!

joulukuunluetutkirjat4

 Sophie Kinsella - Hääyöaie

Lottie eroaa pitkäaikaisesta poikaystävästään ja on murheen murtama. Lottie haluaa heti naimisiin ja sen hän tekeekin teiniaikaisen heilansa kanssa. He rientävät naimisiin salamavauhdilla ja matkustavat Kreikan saaristoon häämatkalle. Lottien sisko Fliss ei sulata salamahäitä vaan hän sekä sulhasen ystävä tekevät kaikkensa, jotta häämatka ja varsinkin hääyö menisi pilalle.

Taattua laatua, kuten muutkin Kinsellan kirjat! Ihanaa hömppälukemista ja paljon sattumuksia, joten ei ainakaan tylsää tätä lukiessa tule. Suosittelen erittäin lämpimästi!

  joulukuunluetutkirjat5

Libba Bray - Kauhun ja kauneuden valtakunta

16-vuotias Gemma Doyle lähetetään äitinsä kuoleman jälkeen sisäoppilaitokseen, jossa tyttöjä opetetaan käyttäytymään hienon naisen tavoin. Gemma huomaa omaavansa outoja kykyjä, ja uusien ystäviensä kanssa hän saa kokea niiden hyvät ja huonot puolet.

Sofian suosittelemana päädyin lainaamaan tämän kirjan. Sofiakin sanoi, että tämän kirjan lukee nopeasti ja olen täysin samaa mieltä. Luin tämän alle vuorokaudessa, mikä varmasti kertookin kirjan hyvyydestä. Tapahtumat saattoivat olla joissain kohti hieman epäselviä, mutta ne eivät lukukokemusta kauheasti haitanneet.

joulukuunluetut6

 Lil Chase - Poikaopas vasta-alkajille

Gwynnie ihastuu kouluun tulevaan uuteen poikaan, Charlie Nottsiin. Gwynnie on viettänyt koko elämänsä poikien kanssa jalkapalloa pelaten, eikä hänellä siis ole vaikeuksia olla tekemisissä poikien kanssa. Charlien kohdalla hän kuitenkin tuntee olevansa voimaton ja niin hän alkaakiin käyttäytyä enemmän tyttömäisesti, jotta saisi Charlien huomion. Uusi paras ystävä Jenny auttaa Gwynnietä, mutta Jennyllä ei taidakkaan olla ihan puhtaat jauhot pussissaan.

Tämä kirja on tosi hauska ja nopeasti luettava. Jos et pidä pitkistä kirjoista ja haluat hauskuutta, tämä voisi olla juuri sinulle sopiva!

joulukuunluetut5

 Maiju Voutilainen - Itke minulle taivas

Maiju Voutilaisen eli mansikkkan runokirjassa on vaikeista hetkistä ja ajoista kertovia runoja ripauksella rakkautta.

Viimeinkin sain tämän kirjan luettavaksi! Odotin innolla tämän lukemista ja säästinkin sitä rauhalliseen hetkeen. Runot olivat hienoja ja ne eivät olleet perinteisesti rimmaavia runoja, jonka takia niitä oli miellyttävämpi lukea. Kirjaan pääsi myös enemmän sisälle, koska olen seurannut mansikkkan Youtube-kanavaa jo pitkään. Kannattaa lukea tämä, vaikka ei runoista yleensä pitäisikään! Tämän kirjan lukeminen ei myöskään jää yhteen kertaan, vaan tulee varmasti luettua useampaankin otteeseen.

Huhhuh, siinä olivat kaikki joulukuun luetut kirjat. Löytyikö tuttuja kirjoja tai uutta kiinnostavaa luettavaa? 

30 kommenttia:

  1. Odotan niin että pääsen lukemaan näitä John Greenin uusia kirjoja! Mulla on vaan periaatteena, että ostan hänen kirjat ensin itselleni ennen kuin luen ne :D siispä kirjaostoksille! Tuo Maijun runokirja oli upea ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva toi periaate! Ite en oikeastaan ikinä osta kirjoja, mutta ois kyllä kiva jos omistais suuren kirjahyllyn täynnä kirjoja *.* Jospa pääsisit pian lukemaan noita Greenin kirjoja. Ja oon ihan samaa mieltä, niin hieno kirja!♡

      Poista
  2. Muistan ku itekki luin joskus suklaamuruset sarjaa <3 toi taitaa olla ainoo niistä mitä en oo lukenu. Ooh toi maijun kirja kiinnostais niiiiin paljon, pakko päästä lukemaan se tässä jossain vaiheessa!
    Näitä kirjapostauksia on ihana lukea, antaa itsellekin motivaatiota lukea enemmän kirjoja :D tänä vuonna haluan alkaa taas lukemaan enemmän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ihana sarja! *.* Kannattaa lukea tuokin kirja, jos haluat vielä kerran päästä mukaan sisarusten elämään. Toivottavasti pääset pian lukemaan Maijun kirjan, se on tosi hyvä! Ihana kuulla, että saat näistä postauksista lukumotivaatiota. Jospa onnistuisit tavoitteessasi, lukeminen ei ole koskaan pahitteeksi!

      Poista
  3. Nuo kirjat vaikuttavat todella mielenkiintoisille, ehkä voisin lukea niistä jonkun.

    http://unelmaani.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. Tuo John Greenin kirja on ihan huippu! Ja oon myös lukenut pari kirjaa tuosta Suklaamuruset-sarjasta ja täytyy kyllä lukea ne loputkin. Ja tuo Maijun runokirja, ai että<3 Ja hei hyvää uutta vuotta♥

    maripulliainen.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep!♡ Kannattaa lukea siitä sarjasta loputkin, se on niin suloinen sarja. Samoin sinulle!♡

      Poista
  5. Uiui, tuossa on monta hyväksi todettua kirjaa, mutta myös semmosia, jotka pitää ehottomasti laittaa lukulistalle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että löytyi tuttuja ja tuntemattomiakin!♡

      Poista
  6. Mielenkiintoisilta kirjoilta kyllä vaikuttivat. Hyvää alkanutta uutta vuotta myös sulle ❤️

    http://hevostytonelamaax.blogspot.fi

    VastaaPoista
  7. Voi ku iteki jaksais lukee näin paljon kirjoja kuukauden aikana! Oon tosin hidas lukemaan, joten siinäkin varmaa syytä miks aina menee aikaa. Tänä vuonna yritän kyllä lukea enemmän :D Tässä oli kyl muutama sellanen kirja jotka vois omalle lukulistalle laittaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, eihän sulla oo mikään pakko näin paljoa kirjoja lukea vaan ihan omassa tahdissa! Kiva kuulla, että löytyi kiinnostavia kirjoja ja jospa saisit itteäsi niskasta kiinni lukemisen suhteen! :)

      Poista
  8. Viime vuosina lukemine on jäänyt vähemmälle, mutta tänä vuonna aion panostaa kirjojen lukemiseen. Lukemistasi kirjoistabkiinnostaa tuo John Greenin uutuus sekä mansikkkan esikois runokirja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvä juttu, että tänä vuonna aiot panostaa lukemiseen! Suosittelen lämpimästi molempia noista kirjoista :)

      Poista
  9. Blogisi vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta!:) Ja itse en ole yhtään lukuihminen... kumpa muakin kiinnostaisi lukeminen enemmän!:)

    http://jasukuvaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi paljon!♡ Lukeminen on kyllä mukavaa, mutta kaikille se ei vain passaa! :)

      Poista
  10. Ai että miten huippuja kirjoja oot lukenu! Tai ainakin nuo kuulostaa mun korvaan tosi mielenkiintosilta ja hyviltä. :-D Aion kyllä ehottomasti suurimman osan noista lukea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla!♡ Jospa löytäisit nämä kirjat käsiisi!

      Poista
  11. ohoh sähän oot kerennyt lukea vaikka kuinka monta kirjaa! :D itekkin tekis mieli taas pitkästä aikaa alkaa lukemaan jotain kivaa kirjaa :)

    <3: Sofia, fashionsituation.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt lomalla oli hyvin aikaa lukea! :D Jospa löytäisit kiinnostavan kirjan!

      Poista
  12. Wau, sähän kerkesit lukemaan tosi paljon joulukuun aikana! :D Mä lainasin viime viikolla kirjastosta tuon Will Grayson, Will Grayson kirjan, mutta mulla on vielä edellinen kirja vähän kesken, joten alotan sen lukemisen sitten myöhemmin :D Tuo Hääyöaie kiinnostaa mua tosi paljon ja sen aion myös jossain vaiheessa lainata kirjastosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, tuli vähän loman aikana luettua! :D Molemmat noista kirjoista on tosi hyviä!

      Poista
  13. Mä tykkäsin myös tosta Maijun kirjasta ja se on semmonen kirja että vaikka ite en oo masennusta sairastanu niin silti siihen pääs hyvin sisälle! Tuosta moni menee kyllä testiin kun seuraavan kerran selviää lukemaan, kiitos siis vinkeistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon samaa mieltä Maijun kirjasta! Ja tosi mukava kuulla, että löytyi monta kiinnostavaa kirjaa :)

      Poista
  14. Olitpas ehtinyt lukea monta kirjaa, pääsisinpä itsekin tuohon tahtiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt oli hyvin aikaa lukea! Jospa sinäkin pääsisit :)

      Poista
  15. Oi kun luitkin monta kirjaa! :) Mua näistä kiinnostaa eniten tuo Hääyöaie ja Kauhun ja kauneuden valtakunta, ne kuulostaisivat eniten muhun uppoavilta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että löytyi kiinnostavan oloisia kirjoja! :)

      Poista