21.1.2018

Ensimmäinen lukumaratonini

Pidin joulukuun viimeisellä viikolla lukumaratonin sähköjen ollessa poikki. Tämän postauksen julkaisu hieman venyi, mutta nyt pääsen viimeinkin julkaisemaan tämän! Tässä postauksessa ei keskitytä niinkään kirjoihin vaan minun omiin tuntemuksiini. Jos haluat lukea jostain tämän postauksen kirjasta enemmän, löydät ne täältä.

lukumaraton2

 klo 10.40 - Aloitan lukumaratonin Univeljet-nimisellä kirjalla, joka ei ole paljoa kesken.

klo 12.43 - Kävin välissä syömässä välipalaa sekä hiihtämässä. Nyt olen saanut luettua Univeljet loppuun ja jostain syystä jo tässä alkoi lukeminen tökkimään. Saattoi johtua myös aikaisesta aloitusajasta. Päätin kuitenkin sinnikkäästi jatkaa lukumaratonia, kun sen kerta olin aloittanut eikä muutakaan tekemistä ollut sähköjen katkeamisen takia.

60 sivua luettuna. 

klo 12.56 - Aloitan lukemaan Maiju Voutilaisen eli mansikkkan runokirjaa.

klo 13.15 - Sain luettua mansikkkan kirjan yllättävänkin nopeasti. En kuitenkaan kiirehtinyt lukemista, vaan jäin kyllä miettimäänkin runoja. Aloitan lukemaan heti perään toista kirjaa, Poikaopas vasta-alkajille.

121 sivua luettuna.

lukumaraton1 

klo 17.02 - Poikaopas vasta-alkajille luettu. Alku oli tämänkin kanssa tökkivää, koska rupesin stressaamaan siitä, saankohan omasta mielestäni tarpeeksi sivuja luettua. Lisäksi taskulampun valossa lukeminen alkoi rasittaa silmiä. Se meni kuitenkin ohi ja lopulta lukeminen alkoi sujua, kunnon flow-tila iski päälle. Aloitan heti perään Kauhun ja kauneuden valtakunta -nimisen kirjan.

306 sivua luettuna.

lukumaraton3

 klo 22.34 - Nyt saa lukeminen riittää tältä päivältä! Luin kello seitsemästätoista asti melkein taukoamatta Kauhun ja kauneuden valtakuntaa ja nyt alkaa lukuinto tälle päivälle loppua. Kirjaa sain luettua 256 sivua. Sähköt eivät ole vieläkään palanneet ja saa nähdä, meneekö huominenkin päivä lukiessa. Nyt alan kuitenkin nukkumaan, hyvää yötä!

lukumaraton4
 
Lukumaratonin saldoksi tuli loppujen lopuksi 562 sivua. Jos olisin runokirjan tilalta alkanut heti lukemaan ''kunnon'' kirjaa, sivumäärä olisi jäänyt pienemmäksi. Nyt runokirja pääsi kuitenkin mukaan ja tällainen oli lopputulema.

Oletko sinä toteuttanut lukumaratonia tai olisiko kiinnostusta siihen?

20 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta, mutta minusta tuskin olisi lähes 600 sivun lukijaksi yhden päivän aikana. Tuntuu jotenkin vaikealta lukea kaksikin eri aiheesta kertovaa kirjaa yhden päivän aikana, minulla menee silloin sekaisin kumpaan kirjaan mikäkin asia liittyi. ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, jokainenhan saa lukea juuri niin paljon kuin pystyy! Minullakin meinasi asiat mennä välillä sekaisin :D Onneksi kirjat olivat kuitenkin keskenään niin erilaisia, ettei kovin pahasti voinut sekoittaa niiden tapahtumia.

   Poista
 2. Oh kuulostaa kyllä ihanalta päivältä! Olispa mullakin kärsivällisyyttä ja intoa lukea noin paljon - hyvä että sain edes luettua tuon Mansikkkan runokirjan haha! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä tosi kiva ja mielenkiintoinen kokemus! Jos löytyy hyvä kirja, niin sitä jaksaa kyllä lukea :D

   Poista
 3. Tää kuulostaa kyllä mielenkiintoisella! Tuo sivumäärä on ihan tosi paljon yhdelle päivälle :o Täytyy itsellänikin ottaa tämä kokeiluun joku sopiva päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se onkin! Kuulostaa tuo määrä kieltämättä aika hurjalta. Kannattaa kokeilla!

   Poista
 4. Kuulostaa kivalta, ite en ookkaan pitänyt lukumaratoneja, mutta useasti tulee luettua kirja kokonaan ilman taukoja, vaikka kirjassa olisikin se 300 sivua. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillon kun uppoutuu kunnolla kirjan maailmaan, niin sitä on vaikea päästää pois käsistään! :)

   Poista
 5. Mulla ei riittäisi kärsivällisyys lukea noin montaa kirjaa saman päivän aikana :D Rakastan lukee kirjoja, mut nyt on kouluhommien & blogin takia jäänyt vähemmälle :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, jokainen tavallaan! Harmi, että et oo kerenny lukemaan :/

   Poista
 6. Oon oikeasti kateellinen, kun jaksat lukea noin paljon, koska mulla on aina se ongelma, et yritän alkaa lukemaan jotakin kirjaa, mutta aina se jää ja vaikka vannon ittelleni (joka kerta), että aloitan huomenna lukemaan, niin en koskaan alota! Aina se menee eteenpäin. :D Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kauhia, älä ole kateellinen! Jospa löytäisit jonkun niin kiinnostavan kirjan, että sen lukemista ei edes tee mieli lykätä :)

   Poista
 7. Oi, lukumaraton kuulostaa niin kivalta! Tätä pitäisi itsekin kokeilla jonain vapaapäivänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sait uusia ideoita kokeiltavaksi! :)

   Poista
 8. Ohoh, wau mikä sivumäärä yhden päivän aikana! :o En oo koskaan ite kokeillut lukumaratonia, mutta ehdottomasti voisin kyllä kokeilla ihan vain senkin takia, että haluan nähdä kuinka monta sivua pystyn päivän aikana lukeman :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiitos! :D Kyllä säki varmasti saisit tosi paljon luettua, varsinkaan jos ei olisi mitään muuta tekemistä. Kannattaa kokeilla ihan mielenkiinnonkin vuoksi!

   Poista
 9. Tuossa on kyllä sivuja jo ihan reippaasti! :D On kyllä kiva idea, pitäisi joskus itsekin pyhittää päivä kokonaan lukemiselle kun sille ei muuten enää tunnu oikein aikaa löytyvän :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiitos! :D Kannattaa kyllä kokeilla jonain vapaapäivänä, vaikka viikonloppuna!

   Poista
 10. Oi miten mielenkiintoinen postaus ja myös tuo koko lukumaratooni! Mäkään en pystyisi koskaan noin kovaan suoritukseen, mutta arvostan todella paljon tätä sun suoritusta :)<3

  VastaaPoista