12.7.2020

Kun opiskelupaikan sitten saakin

Tähän alkuun haluan sanoa, että mikäli hait opiskelupaikkaa mutta se jäi tällä kertaa saamatta, suosittelen ennen tätä postausta lukemaan viime vuoden postaukseni Kun opiskelupaikkaa ei tulekaan.

Mutta hei, tänä vuonna minä sain opiskelupaikan! Vitsit miten iloinen yllätys se oli! Tuloksien piti tulla viimeistään 15. heinäkuuta, mutta pitihän sitä tietenkin ajoissa päivystää Opintopolun puolella. Torstaina ennen illan työkeikkaa päädyin taas vilkaisemaan Opintopolkua ja siellähän se luki, opiskelupaikka myönnetty.

Aika moni kyynel tuli tirautettua ja kädethän siinä ihan tärisi.

IMG_20200711_210253

Pääsin siis opiskelemaan Jyväskylän yliopistoon suomen kielen asiantuntijaksi.Välivuoden haahuilun jälkeen on ihanaa, että nyt on selvät suunnitelmat ainakin seuraavaksi viideksi vuodeksi. Aluksi valmistun siis humanististen tieteiden kandidaatiksi ja sen jälkeen filosofian maisteriksi. Tämän jälkeenhän on mahdollista jatkaa tohtoriksi, mutta niin pitkälle en vielä osaa yhtään ajatella.

Kaikista tärkeintä tällä hetkellä on löytää asunto. Viikonlopun vietin rauhassa mummulamaisemissa, mutta nyt alan heti tutkimaan asuntoja tarkemmin sekä ottamaan yhteyttä vuokranantajiin. Elämme hyvin jännittäviä aikoja, mutta olen niin iloinen juuri nyt!

IMG_20200711_210551

Minulla välivuosi jäi siis vain yhdeksi, mutta muista, että ei ole ollenkaan huono asia, jos välivuosien määrä venyy! Välivuodet ovat myös mahtavia mahdollisuuksia ja vuoden aikana ehtii tehdä vaikka ja mitä tai sitten vain rentoutua, mikäli niin haluaa.

Mutta hei, jos sinulta löytyy vinkkejä esimerkiksi asunnoista Jyväskylässä tai ihan mitä vain muita vinkkejä koko Jyväskylään liittyen, niin anna tulla! Osin kaupunkihan on minulle jo tuttu, mutta tietenkin on ihan eri asia asua siellä kuin silloin tällöin vierailla. Ai että, minusta tulee jyväskyläläinen!

Ihanaa uutta viikkoa sinulle ♥

Lue myös nämä:
Seuraa myös Instagramissa @siniriekki.

8 kommenttia:

 1. Jyväskylässä 20 vuotta asuneena voin suositella Kuokkalaa asuinalueena, Keskusta ja yliopisto on lähellä ja muutenkin viihtyisää aluetta. 😊

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa, onneksi olkoon Sini! <3
  Tuo sun kandiohjelma näyttää mielenkiintoiselta, oon itsekin sitä monesti katsellut, vaikka oonkin tyytyväinen viestinnän ja digitaalisen median opintoihin Vaasassa. Tervetuloa meidän humanistien kerhoon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti <3 Tuo sunkin alasi kuulostaa tosi mielenkiintoiselta!

   Poista
 3. Ihan mahtavaa, onnea koulupaikasta! Pääset säkin aloittamaan opiskelijaelämän, opintojen alku on kyllä super jännittävää ja mielenkiintoista aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! <3 Tää on kuin onkin tosi jännittävää!

   Poista
 4. Olipa ihana lukea tästä! Hurjan paljon onnea opiskelupaikasta! c:

  VastaaPoista