20.4.2018

Pitääkö blogin pysyä rajojen sisällä?

Luin joskus vinkkejä siihen, kuinka kasvattaa blogin suosiota. Erityisesti seuraavanlainen kohta herätti huomioni: keksi blogillesi tietty aihe ja pysy siinä. Itse en sulata tätä ohjetta ja sen varmasti blogini sisällöstäkin huomaa. Täältä löytyy ihan kaikkea: reseptejä, kosmetiikkaa, vaatteita, kirjoja, vinkkejä ja paljon muuta sekalaista. Jos yhdessä blogissa käsitellään montaa eri aihetta, niin silloinhan useampi lukija löytää sieltä juuri sellaisia asioita, joista itse haluaakin lukea. Tietenkin myös yhden aiheen blogeille löytyy lukijoita, esimerkiksi kosmetiikka- ja muotiblogit ovat aina olleet hyvin suosittuja. Tämä ei kuitenkaan ole vedenpitävä nyrkkisääntö.
pannaari

Jos sinäkin olet kuullut kyseisen ohjeen ja yrität väkisin pysytellä tiettyjen rajojen sisässä, niin voit suosiolla lopettaa sen. Saat kirjoittaa juuri siitä, mistä itse haluat ilman mitään lokerointia. Vaikka blogisi kuuluisi mielestäsi hevosblogikategoriaan, saat silti kirjoittaa meikeistä jos siltä tuntuu. Näin myös ne lukijat, jotka eivät ehkä muuten hevosblogeja lue, löytävät blogistasi luettavaa. 

Tämäkin asia on kuitenkin kaksipiippuinen juttu. Älä ymmärrä edellistä esimerkkiä väärin. Jos siis haluat pitää vaikkapa juuri sen hevosblogisi hevosblogina ilman meikkejä, niin tee niin. Voit kasvattaa sitä ihan samalla tavalla, vaikka kirjoittaisitkin pelkästään yhdestä aiheesta ja blogillasi on selkeä aihealue.  Maailma on kyllin iso ihan kaikenlaisille blogeille ja tärkeintä on, että se on juuri sinun näköisesi. Joko aiheiltaan yhtenäisenä tai sitten ihan sekalaisena. 

pannari

Mitä ajatuksia tämä herätti? Pitääkö blogilla sinun mielestäsi olla tietty aihealue?

24 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä tullut monta kertaa vastaan, ja juuri nimenomaan muodossa "sillisalaattiblogeilla ei menestytä". Tietenkin onhan se varmasti ainakin osittain totta, että tiettyyn aihealueeseen rajaamalla (esim. kauneus- tai vaikka hevosblogi) saa sitoutuneempia seuraajia, koska he tietävät jokaisen postauksen koskevan heitä kiinnostavaa aihealuetta. Mä kuitenkin tykkään sekablogeista, ja mulle ehkä tärkein asia blogissa on rentous ja se, että pääsen lähelle kirjottajaa, ettei kaikki ole aina niin tarkkaan mietittyä ja suunniteltua, vaan että tulee sellainen fiilis, että jopa tuntisi sen ruudun takana kirjoittelevan tyypin.

  Hyvästä aiheesta postasit!

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Toi on kyllä totta, että tietyn aihealueen blogilla saa varmasti sitoutuneita lukijoita. Jos kuitenkin kirjoittaa monipuolisesti eri aiheista, niin kirjoittajan ihon alle pääsee todellakin hieman enemmän :)

   Poista
 2. Tuo tulee tosi usein vastaan! Tiedä sitten onko totta, mutta tuntuis aika kaamrelta olla kirjottamatta jostain vain, koska se ei kuulu mun blogin aihealueeseen...

  ♡:llä valoloytyy.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep, ois tosi ärsyttävää jos yrittäs pysyä vaa yhessä aiheessa vaikka ois monta eri kiinnostuksen kohdetta!

   Poista
 3. Tämä! Itselleni blogin rajaaminen tiettyyn aihealueeseen on aina tuntunut liian vaikealta, koska on niin paljon asioita, mistä haluaa postauksia tehdä. Pidän enemmän juuri sekalaisista blogeista, sillä tietyllä tapaa ne ovat aidompia ja lukija on ikään kuin paljon lähempänä kirjoittajaa :) Kerran painin vähän tämän asian kanssa, mutta päätin, että teen juuri sellaisia postauksia kuin tahdon ja piste!

  Ihan superhyvin kirjoitettu teksti, wau! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on mahtava kuulla, että muutkin on kiinnittäny tähän asiaan huomiota! On totta, että pelkästään yhdestä aiheesta postaamalla ei pääse kirjoittajaa kovin lähelle vaan hänestä saa yksipuolisen kuvan. Sillisalaattiblogin kirjoittajastakin saa monipuolisen ja laajemman kuvan. Kiitos paljon!♥

   Poista
 4. Amen to that!!! Kirjoitin itse ihan samasta aiheesta viime kesänä, enkä voisi olla sinun kanssa enempää samaa mieltä! Jokaisen blogi saa olla juuri sellainen, kuin mitä siitä itse haluaa tehdä. Blogi on tapa ja keino toteuttaa itseä, tuoda se oma luonne esille, eikä se onnistu jos jää kuuntelemaan muiden "käskyjä" ja sääntöjä, joita ei ole mihinkään edes kirjoitettu. Totta kai jos blogin haluaa pitää tietyn aiheen sisällä, niin saa tehdä, mutta jos haluaa kirjoittaa kaikesta maan ja taivaan välillä, on siihenkin täysi oikeus - kuten sanoitkin! Se monipuolisuus voi ihan oikeasti olla tietyn blogin suurin vahvuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amen! Ai niin, nyt kun sanoit nii muistelenkin lukeneeni sinulta tästä aiheesta myös postausta. Nyt kerroit kyllä viisaita sanoja!

   Poista
 5. Sulta on kyllä nyt kevään aikana tullut niin fiksuja ja mielenkiintoisia postauksia että nostan hattua! Tottakai aiemmatkin ovat olleet mut nyt on tullut vaan tällainen olo kevään kuluessa :) Ja oon sitä mieltä ettei blogia tarvitse välttämättä laittaa yhteen lokeroon, kuten ei ihmisiäkään ja kaikki saa kirjottaa just niin monesta aiheesta kun haluaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voii kiitos ihan sikana Ella, mukava kuulla että oot tykänny tän kevään postauksista! ♥ Toi on ihan totta!

   Poista
 6. Itse oon joskus tuskastellut blogini aihealuetta, mutta todennut ettei sillä ole mitään väliä, enemmänkin hyötyä, jos aihealue on sekalainen. Silloin jokaiselle löytyy jotakin luettavaa! :D Hyvästä aiheesta kirjoitit! :)

  VastaaPoista
 7. Minusta on tosi hauskaa miten blogissasi aiheet vaihtelevat ääripäästä toiseen, ei helpolla kyllästy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Elina, ihana kuulla että pidät siitä!♥

   Poista
 8. Juu, multa ei ainakaan onnistuisi tuo aiheen tarkka rajaus! :D

  VastaaPoista
 9. Työstän blogiini saman tyylistä postausta. Tämä oli hyvä postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois kyllä kiinnostava lukea sultakin pohdintaa samasta aiheesta. Kiitos! :)

   Poista
 10. Minulla on lempiaiheilleni, kuten ruualle, matkailulle, kulttuurille, kullekin oma bloginsa. Silti joskus rönsyilen, mutta tietyissä rajoissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos koet tuon itsellesi toimivaksi tavaksi, niin tottakai saat tehdä niin! :)

   Poista
 11. Aamen! Mäkin oon törmännyt tuohon niiiiin usein että et menesty jos et ole rajannut blogin aihetta tarkkaan ja plaaplaa. Joo voi olla, että menestys olisi helpompi saavuttaa esimerkiksi täysin pelkällä muotiblogilla tai kosmetiikkablogilla, mutta en ymmärrä miksi se on niin iso synti kirjoittaa kaikesta maan ja taivaan välillä :D Kuitenkin tämän hetken huippubloggaajat ovat lähes kaikki aloittaneet ns. sillisalaattiblogeilla silloin blogien kulta-aikaan. Mun mielestä myös se kertoo paljon, että nykyään lukijat sanovat yhä useammin että haluavat lukea sellaisia kuulumisblogeja kuin ennen, eli rentoa sillisalaattikirjoittelua. Tää olikin loistava postausaihe Sini!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon pitkästä kommentista! Säki puhut ihan asiaa <3

   Poista
 12. Aamen.!!! Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Itsekkin kirjoitan just niistä asioista kun tuntuu hyvältä, vaikka onkin joitain aoheita jotka kiinnostavat enemmän itseäni kuin muut aiheet. Sopivasti kaikkea niin blogia lukee todella mielellään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot mun mielestä ihan oikeassa! Tottakai pitää kirjottaa sellasesta, joka itteä kiinnostaa ja mikä tuntuu hyvältä :)

   Poista