13.12.2020

Jouluinen kahvilavinkki: Toivolan Vanha Piha

Aivan Jyväskylän keskustassa sijaitsee ihanan jouluinen Toivolan Vanha Piha, josta löytyy oikeaa joulun tunnelmaa. Internetsivujen mukaan Toivola on avoinna ympäri vuoden, mutta itse olen käynyt siellä ensimmäistä kertaa nyt joulukuun aikana. Paikan päälle osaa suunnistaa Pihalla soivien joululaulujen avulla ja koko paikka on aivan ihanan näköinen vanhojen rakennusten sekä jouluvalojen ansiosta. Lisäksi sieltä löytyy suloinen ulkoilmakahvila, jossa voi turvallisesti ostaa jouluherkkuja ja nauttia ne ulkona. Pöydät ovat turvallisen matkan päässä toisistaan eikä ulkona syöminen haittaa yhtään, kun mukana on lämmintä mehua tai glögiä.

IMG_20201208_131358

Ensimmäisellä vierailullani kahvilaan nautin lämmintä ja mausteista glögiä, jota suosittelen maistamaan! Se ei selvästikään ole mitään tavallista kaupan glögiä, sillä se on oikeasti tosi mausteista ja lämmittävää. Olimme juuri käyneet pitkällä kävelyllä lumisateessa, joten glögi oli juuri omiaan lämmittämään jäätyneitä käsiä. Toisella käyntikerralla otin lämmintä mehua sekä korvapuustin, joka oikein suli suuhun. Näiden lisäksi Pihalla voi nautiskella esimerkiksi riisipuuroa, joulutorttuja sekä viiniä. Myös Joulupukki saattaa olla vierailulla Toivolassa, joten hänelle voi käydä kertomassa pari lahjatoivetta samalla reissulla.

Kahvilan lisäksi täältä löytyy myös söpö lahjatavarakauppa. Esimerkiksi metsän tuoksuinen pyykkietikka kiinnitti huomion. Ilmeisesti yhdessä rakennuksista on myös lankoja myyvä myymälä, mutta siellä en itse käynyt.

 IMG_20201208_131354

Toivolan Vanha Piha on aivan ihastuttava paikka keskustassa, mutta silti rauhallisella paikalla. Jouluinen tunnelma on taattu, vaikka lunta ei olisikaan. Kannattaa pistää tämä paikka muistiin vaikka tulevia joulukuita varten, mikäli et nyt pääse paikan päällä käymään. Minä tulen varmasti pyörähtämään täällä myös tulevina jouluina!

Onko sinulla jotain erityistä lempikahvilaa näin joulun aikaan?

Lue myös nämä:

Joulukuun ihanuutta

Helsinki on kiireisten ihmisten kaupunki 

Marraskuun luetut kirjat 

Seuraa myös Instagramissa siniriekki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti