22.7.2018

Airbnb-asunnossa Jyväskylässä

Kuten viime postauksessa mainitsinkin, olin melkein koko tämän viikon reissussa Keski-Suomessa, tarkemmin ottaen Jyväskylässä ja sen lähipiirissä. Maanantaiaamuna lähdimme ystäväni kanssa neljän aikoihin matkaan ja menimme Onnibussilla Jyväskylään. Majoituimme keskiviikkoon asti airbnb-asunnossa ja kokemus oli meille molemmille ensimmäinen. Asuntomme oli aivan Jyväskylän keskustassa tosi hyvällä sijainnilla ja asunto oli niin hieno. Kaikki tarvittava löytyi ja jopa pyyhkeet sekä lakanat olivat valmiina odottamassa meitä, mihin emme osanneet yhtään varautua. Yöpyminen airbnb-asunnossa tuli selvästi halvemmaksi kuin esimerkiksi hotellissa ja ainakin tämän kokemuksen perusteella voin suositella teitä muitakin rohkeasti kokeilemaan sitä. Tietenkin kannattaa lukea majoittajan arvostelut tarkasti ja mekin teimme niin asuntoa etsiessämme. Tämä oli kyllä aivan nappiosuma! 

Kerrostalossa, jossa asuntomme oli, oli myös upea kattoterassi. Sieltä pääsi näkemään niin Jyväskylän kattojen ylle sekä Jyväsjärvelle ja siellä oli aivan ihana katsella auringonlaskua.

jyväskylä1

 Pääajatuksena reissullamme oli Jyväskylään tutustuminen sekä tietenkin shoppailu. Itse olen käynyt kerran aiemmin Jyväskylässä ja siitä voit lukea tästä postauksesta. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kertani Jyväskylässä kesällä ja koko kaupunki oli kyllä paljon upeamman näköinen kuin syksyllä. Kävimme ystäväni kanssa läpi ihan peruskohteet Jyväskylässä eli Harjun sekä vesitornin ja sataman. Myös kaupoissa kului paljon aikaa ja kävimme läpi myös söpöjä pikkuputiikkeja, jotka eivät ehkä niin näkyvästi ole esillä. Haluaisin mainita ainakin antikvariaatti Lukuhetken, joka sijaitsee Kirkkopuiston vieressä olevassa rakennuksessa. Siellä on vaikka kuinka paljon kirjoja ja onhan sellainen pieni kirjakauppa nyt tosi sympaattinen. 

jyväskylä2 jyväskylä4

 Panostimme myös hyvään ruokaan ja Jyväskylästä tulikin löydettyä monta hyvää ruokapaikkaa. Näistä kuulette hieman lisää tulevassa puhelinkuvapostauksessa. Kannattaa ehdottomasti odottaa kyseistä postausta ja ottaa vinkit ylös, jos suuntaat joskus Jyväskylään tai kenties jo asut siellä! 

 Keskiviikkona ystäväni lähtikin jo takaisin kotia päin mutta itse jäin vielä lauantaihin asti Keski-Suomen puolelle. Silloin tuli koluttua läpi myös pienempiä kuntia ja nyt olen jo aika hyvin kärryillä Suomen eri paikoista, on sen verta tullut seikkailtua eri puolilla Suomea. Tämä reissu kuitenkin vahvisti entisestään sitä, että Jyväskylä on se paikka, minne haluan muuttaa jatko-opiskelemaan lukion jälkeen. Siinä kaupungissa vain on jotain, mikä oikein vetää minua puoleensa. 

jyväskylä5 jyväskylä6

 Huomenna minulla alkaakin jo kahden viikon kesätyöt ja niiden jälkeen ei olekaan enää paljoa aikaa koulun alkuun. Kesän reissut taitavat siis nyt olla tehty ellei tule mitään ex tempore -juttuja. Kesät kuluvat nykyään aina vain nopeammin, mutta täytyy vain yrittää pysyä mukana!

jyväskylä7

 Vetääkö joku tietty kaupunki sinua puoleensa? Oletko reissannut paljon tänä kesänä?

10 kommenttia:

 1. Vaikuttaapa kivalta teidän reissu! Mulle se puoleensa vetävä kaupunki on Tampere ja oonkin ilonen, että oon jo melkein 2 vuotta saanut asua täällä :) Kivoja viimeisiä päiviä ennen koulun alkua & mukavia työpäiviä! :)

  - Kiia // http://kiiainnanmaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se kyllä olikin! <3 Ihanaa, että sä saat jo asua sua puoleensa vetävässä kaupungissa :) Kiitos ja samoin sulle mukavaa loppukesää!

   Poista
 2. Ihania kuvia! <3 Ja kiva lukea, että tuo Airbnb asunto oli hyvä :) Mä en ole koskaan sitä kokeillut, mutta joskus olisi kiva päästä kokeilemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! <3 Kannattaa kyllä kokeilla airbnb-asuntoa, jolla on hyvät arvostelut :)

   Poista
 3. Kuulostaa ihanalta reissulta! <3

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia! Taisin muuten nähdä sut Jyväskylän keskustassa yhtenä päivänä, :D

  VastaaPoista
 5. Oi vitsi, kiva että teillä oli onnistunut reissu ja asunnon vuokraus!♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin tosta asunnossa oon onnellinen, se oli vieläkin ihanampi kuin kuvauksessa kerrottiin!

   Poista