31.7.2018

Heinäkuun luetut kirjat

Nyt olemme tulleet kesälomassa jo siihen pisteeseen, että lomaa on enää vain reilu viikko jäljellä ainakin näin lukiolaisilla sekä peruskoululaisilla. Itse kerkesin heinäkuussa lukemaan ylioppilaskokeeseen, käymään ystäväni kanssa Jyväskylässä, kiertelemään muutakin Keski-Suomea sekä ihan vain lomailemaan. Viime viikolla alkoivat myös kesätyöni, jotka jatkuvat vielä tähän perjantaihin asti ja on kyllä ollut tosi hauskaa ja opettavaista aikaa tämä pari viikkoa! Saattaa ehkä jopa tulla vaikeuksia lähteä työpaikalta perjantaina, mutta onneksi heti ei tarvitse palata koulun penkille vaan on vielä viikonloppu sekä kolme päivää aika totuttautua ajatukseen. 

Tämän pienen kuluneen kuukauden kertauksen sekä tulevan kertomisen jälkeen voimmekin siirtyä tutustumaan heinäkuussa luettuihin kirjoihin!

heinäkuunluetutkirjat1

 Sophie Kinsella - Kuka on pomo?

Kinsellan kirja kertoo Katie Brenneristä, joka työskentelee markkinoinnin alalla. Hän saa potkut töistään ja päätyy töihin vanhempiensa juuri perustamalle matkailumaatilalle. Kuinkas sattuukaan, Katielle potkut antanut pomo saapuu vieraaksi maatilalle ja Katie päättää maksaa potut pottuina. Mutta mitä jos pomolla itsellään on jotain tärkeitä salaisuuksia? Entä hänen pomonsa pomo Alex johon Katie on iskenyt silmänsä, mitä hän tekee maatilalla?

Kirja oli taattua Kinsellaa, hauskaa ja helposti luettavaa. En keksi mitään huonoa sanottavaa, sillä vaikka Kinsellan kirjoissa päähenkilö on tyypillisesti hieman ''hölmö'', kirjat eivät silti ole juoneltaan kovinkaan ennalta-arvattavia ja jokainen tarjoaa jotain uutta. Jos pidät muistakin Kinsellan kirjoista, niin pidät erittäin suurella todennäköisyydellä tästäkin!

heinäkuunluetutkirjat2

 Alyson Noël - Punaiset tulppaanit

Punaiset tulppaanit -kirja aloittaa Kuolemattomat-nimisen sarjan, jonka päähenkilönä on Ever. Ever on menettänyt koko perheensä kohtalokkaassa onnettomuudessa eikä tyttö itsekään jäänyt ennalleen onnettomuuden jälkeen: henkisten haavojen lisäksi hän pystyy lukemaan muiden ihmisten ajatuksia. Lukuun ottamatta yhtä poikaa, joka saa kaikkien muidenkin ajatukset hiljenemään hänen mielestään. Mitä erikoista Damenissa, mikä hän oikein on?

Tässä oli aika tavanomainen juoni jos on tietoinen muistakin nuorten sarjoista, kuten esimerkiksi Twilightista. Kirja on helppolukuinen, mutta se ei kunnolla tempaissut mukaansa enkä koe suurta halua päästä käsiksi sarjan seuraavaan osaan. Ehkä joskus se tarttuu matkaan jos en muuta keksi ja kyllähän se vähän jäisi hampaan koloa nakertelemaan, jos sarjan jättäisi kesken. Pohdin myös kovasti ennen kuin luin kirjan, että mistä kirjan nimi tulee, mutta kyllä sekin selviää kirjan edetessä!

heinäkuunluetutkirjat3

 Cecelia Ahern - Viallinen

Viallinen kertoo 17-vuotiaasta Celestine Northista, joka elää maailmassa, jossa kukaan ei saa tehdä virheitä. Virheitä tehdessään saa polttomerkin, joka paljastaa sinut tekosi koko maailmalle. Celestine erehtyy linja-autossa huomiota herättävään tekoon, jonka takia hänet tuomitaan vialliseksi. Celestine on kuitenkin erikoinen tapaus ja moni asia saa alkunsa siitä hetkestä...

Tämän kirjan lukemista odotin innolla ja voisin sanoakin, että se lunasti kaikki odotukseni! Se tempaisi oitis mukaansa ja luku toisensa perään kirja hupeni uhkaavasti. Celestinen rohkeaa luonnetta ihailen kovasti. Jospa saisin pian tämän jatko-osankin käsiini, suosittelen tätä siis oikein kovasti!

Löytyikö tuttuja kirjoja vai pääsikö jokin lukulistallesi? 

2 kommenttia:

  1. Mä oon lukenut tuon "punaiset tulppaanit"- kirjan ja itseasiassa koko sen sarjan joskus ja mun mielestä se oli ihan hyvä. Mut ei ehkä sellainen mitä lukisi uudestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä ehkä itselläkin sitten saada se luettua loppuun, kiitos mielipiteestä! :)

      Poista