1.7.2018

Kesäkuun luetut kirjat

Kesäloman ensimmäinen kuukausi vilisi kovaa vauhtia ohi ja tekemistä joskus riitti kylliksi ja joskus taas tylsistyin kuoliaaksi. Kerkesin hoitaa pari työjuttua ja sain viimeinkin tietää pääseväni parin viikon kesätöihin heinä-elokuun vaihteessa. Olen lukenut ranskan kirjoituksiin parin viikon täyslomailun jälkeen ja vähän olen kerennyt sairastellakkin. Vieläkin vaivaa nuha ja yskä, joten talviturkkia en ole todellakaan heittänyt. Tämä on ensimmäinen kesäni, kun talviturkin heitto jää heinäkuulle, mutta kyllä sen vielä kerkeää! Nyt kuitenkin niiden luettavien kirjojen pariin.

kesäkuunluetutkirjat1

 K.K Alongi - Pakenijat

Pakenijat on Kevätuhrit-sarjan kolmas osa ja takakannen mukaan viimeinen. Kirjassa Jade ja Ali joutuvat Venäjän puolelle laboratoriotutkimuksiin ja sieltä alkaa heidän pakomatkansa takaisin Suomeen. Samaan aikaan muut nuoret yrittävät Suomen puolella pysyä hengissä vaarojen keskellä ja miettiä, mitä he tulevaisuudessa oikein aikovat tehdä. 

Kirja jatkoi aikalailla perinteistä Kevätuhrit-menoa eikä minulla oikein ole siitä sen kummemmin positiivista tai negatiivista sanottavaa. Jos olet tykännyt kahdesta aiemmasta osasta, niin suosittelen tämänkin lukemaan, niin saat tietää miten nuorille oikein käy. Kirjassa oli myös yksi ainakin minulle erittäin yllättävä juonenkäänne. 

kesäkuunluetutkirjat3

Nadja Sumanen - Terveisin seepra

Iriksen koulunkäynti ja balettiharrastus sujuvat hyvin, mutta silti Iriksellä on paha olla. Hän tarkkailee jokaista syömäänsä suupalaa sekä itseään koko ajan ilman armoa ja hän purkaa pahaa oloaan viiltelyyn. Isänsä tavaroista hän löytää vanhan kameran ja päätyy kuvaamaan isänsä kanssa yhdessä samalla tiivistäen heidän etääntyneitä välejään. Miten Iris selviää viiltelyn kanssa? Ajautuuko erilleen erkaantunut perhe takaisin yhteen?

Kirja ei ollut sitä kaikista kevyintä lukemista ja minua aika ajoin ällöttikin jotkin kirjat kuvailut. Se oli kuitenkin hyvin erilainen kuin muut kirjat, joissa käsitellään muun muassa viiltelyä, joten suosittelen lukemaan tämän! Valokuvaaminen ja filmien kehittäminen oli mielestäni jotenkin kauniisti kuvailtu kirjassa ja se oli hyvä lisä juoneen. 
kesäkuunluetutkirjat2

 Jessica Knoll - Onnentyttö

TifAni FaNelli on nainen, jolla kaikki näyttää olevan pintapuolisesti kunnossa: hänellä on komea tuleva aviomies, työpaikka arvostetussa naistenlehdessä, paljon vaatteita sekä kutsut erilaisiin seurapiirijuhliin. Pikkuhiljaa TifAnin menneisyys alkaa valjeta ja hänen kouluajoiltaan löytyy vaikka mitä kauheita asioita muille jaettavaksi... Ehkä kaikki olekaan päälle päin sitä, miltä se näyttää? 

Juoni oli hienosti rakennettu. Kaikkea päähenkilön menneisyydestä ei saanut heti tietää, vaan asiat alkoivat aueta joka luvussa yhä enemmän ja enemmän. Tätä kirjaa lukiessa kannattaa todellakin muistaa se, että ihan kaikki ei ole päälle päin sitä, miltä se ehkä ensimmäisenä näyttää. Tätä kirjaa luki ahmimalla ja vaikka se olikin paksu, oli se äkkiä luettu. Loppu ei ollut maatamullistava, mutta kuitenkin ennalta arvaamaton. Suosittelen tätäkin!

Löytyikö tuttuja kirjoja vai uutta luettavaa? 

6 kommenttia:

 1. Hitsi kun muakin kiinnostaisi taas aloittaa lukeminen, mutta ympärillä olevat häiriötekijät yleensä vievät huomion 🤣 Eniten kiinnostusta herätti Onnentyttö! pitää pistää lukulistalle! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, yritä vain unohtaa ne häiriötekijät ja raivata aikaa lukemiselle! :D Mukavaa, että löytyi kiinnostavan oloinen kirja.

   Poista
 2. Mielenkiintoisia kirjoja! Tuo Terveisin seepra vaikuttaa hyvältä kirjalta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa lukea se ja vaikka kaikki näistä! :)

   Poista
 3. Kuulostaa kivoilta! Eritysesti viimeinen kiinnostaa mua itseä :)

  VastaaPoista