3.5.2020

Huhtikuun luetut kirjat

Nyt kun aloin miettimään huhtikuuta, niin en totta puhuakseni muista siitä paljon mitään. Eipä siitä sitten osaa sanoa, onko kyseessä hyvä vai huono asia. Sain ainakin yhden viestinnän kurssin kaksi oppimistehtävää palautettua, jonka johdosta toukokuussa on enää yksi tehtävä tehtävänä ja sekin on ryhmätyö. Lisäksi huhtikuussa kevät alkoi selvästi tehdä tuloaan näillekin korkeuksille ja grillikausikin pääsi alkamaan. Huhtikuussa sain opiskelun ohella luettua kolme kirjaa, joihin pääset tutustumaan seuraavaksi. 

huhtikuunluetut1 Venla Pystynen & Linda-Maria Roine - Mercedes Bentso: Ei koira muttei mieskään

Kirjassa kerrotaan Linda-Maria Roineen eli räppäri Mercedes Bentson elämästä huumeiden ja väkivallan sävyttämästä nuoruudesta aina aikuisikään asti. 

Tästä kirjasta tuli ehdottomasti yksi lempparikirjoistani. Kirja oli joissain kohdin tosi rakenteellisesti tosi mielenkiintoisesti toteutettu ja siinä pääsi sukeltamaan aivan erilaiseen maailmaan kuin missä itse on elänyt. Kirjassa myös piipahtaa tuttuja artisteja Pyhimyksestä lähtien ja on hienoa, että heistä puhutaan heidän oikeilla nimillään. Mukaan on sisällytetty myös Mercedes Bentson biisien lyriikoita ja lukiessa aukeaakin, millä tavalla biisit liittyvät räppärin elämään. Suosittelen kirjaa käsi sydämellä, tykkäsin huimasti! 

huhtikuunluetut2
Edward Snowden - Pysyvästi merkitty

Kirja kertoo tietovuotaja Edward Snowdenista hänen lapsuudestaan aina tietovuodon jälkeiseen elämään asti.  

Tämän kirjan olin jo jonkun aikaa halunnut lukea ja onneksi se löytyikin kirjastosta ennen sen sulkua. Kirjassa on paljon teknisiä asioita, jotka eivät minulle oikein auenneet, mutta mikäli on kiinnostusta aiheeseen, nekin kohdat ovat varmasti mielenkiintoisia. Minua kiinnosti eniten Snowdenin pään sisällä tapahtunut ajattelu hänen vuotaessaan tietonsa ja kirja avasi kyllä niitäkin tosi hyvin. Välillä kerronta oli ehkä turhan ''metaforista'' ettei oikein enää tiennyt, mistä tässä puhutaan, mutta sitten taas siirryttiin sellaiseen kerrontaan, että pääsi takaisin kärryille. Mikäli tämä tietovuoto ja Edward Snowden hahmona kiinnostavat, tämä kirja on sinua varten. 

huhtikuunluetut3
Karen M. McManus - Yksi meistä on seuraava

Yksi meistä on seuraava on itsenäinen jatko-osa kirjalle Yksi meistä valehtelee. Ensimmäisestä kirjasta tutusta Bayviewin lukiossa alkaa Totuus vai tehtävä -peli, jossa nuorten täytyy valita joko suoritettava tehtävä tai heidän kauhein salaisuutensa paljastuu kaikille. Aiemmista kokemuksista tietoisina kukaan ei ilmoita asiasta viranomaisille, vaan nuorten täytyy selvittää itse, kuka on kaiken takana.

Minulle tuottaa aina vaikeuksia pysyä kärryillä, jos kirjassa on monta hahmoa. Tässäkin kirjassa oli monta hahmoa, joiden keskinäisistä suhteista menin sekaisin, mutta onneksi se ei kauheasti lukemista haitannut. Kirjassa luvattiin olevan jänniä juonenkäänteitä ja niitä todellakin oli ja ai että miten ärsyttävään kohtaan tämä kirja loppui! Piti pari kertaa ihan tarkistaa, että loppuiko se oikeasti noin. Jos pidät mysteereistä, pidät tästä. 

Siinä olivat huhtikuun luetut kirjat. Nyt on enää kaksi kirjaa jäljellä kirjastosta, joten jos kirjastot eivät pian aukea, on pakko ruveta tutustumaan e- ja äänikirjojen maailmaan. Oikeassa kirjassa on kuitenkin sitä aitoutta, enkä siksi ole innostunut sähköisistä kirjoista. 

Mitä mieltä sinä olet, luetko mieluummin fyysistä kirjaa vai sähköistä kirjaa? Herättikö jokin postauksen kirjoista mielenkiintosi?

Lue myös nämä: 
Seuraa Instagramissa @siniriekki .

8 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että on muitakin, johon ei ääni- tai e-kirjat uppoa! Latasin BookBeatin, mutta en ole saanut yhtäkään kirjaa kyllä kuunneltua, joten olen päätynyt tilaamaan kirjoja omaksi. 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep, esimerkiksi podcastit nyt ovat asia erikseen, mutta kirjoja on niin kiva juurikin lukea eikä kuunnella.

   Poista
 2. Mäkin luen mieluiten ihan perinteisiä kirjoja! Olisi niin kiva, jos kirjastot avautuisivat lähitulevaisuudessa edes osittain ja pystyisi vaikka varaamaan luettavaa. Siinä hyllyjen välissä vaeltelussa ja kirjojen takakansien lukemisessa on kyllä ihan oma tunnelmansa, mutta senkin aika varmasti vielä tulee :) Mulla on ollut niin paljon opiskelujuttuja ja töitä, etten ole tänä keväänä ehtinyt lukemaan muita kuin koulukirjoja. Kolme kirjaa kuitenkin odottelee lukemistaan: Kerro minulle jotain hyvää -kirjan 2 jatko-osaa ja Maria Veitolan Veitola. Odotan niiin paljon, että pääsen uppoutumaan noihin! Nyt kun sain kandin palautettua, eikä hommaa ole enää ihan niin paljon, taidan kyllä ottaa iltalukemiseksi jonkun noista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että mä kaipaan tuota kirjastossa kuljeskelua! Vois olla kyllä hyvä toimintatapa, jos kirjat voisi varata etukäteen ja sitten vain kävisi kirjastossa noutamassa ne. Jokainen voisi sitten kotona itse huolehtia käsihygieniasta kun on kosketellut lainakirjoja.

   Uu tuo Veitolan kirja on varmasti mielenkiintoinen! Hyviä lukuhetkiä, nauti :)

   Poista
 3. Tuo snowden kirja olisi kyllä varmaan sellainen mikä pitäisi vielä joku kerta lukea! Niin mielenkiintoinen tuo hänen tarinansa on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa lukea! Avaa tosi hyvin noita vuosien aikaisia tapahtumia :)

   Poista
 4. Tuota ensimmäistä kirjaa oon pyöritelly joskus käsissäni ja luen sen kyllä ehdottomasti jossain vaiheessa :) Yksi meistä valehtelee oli yks mun suosikkeja viime vuoden puolella luetuista kirjoista, joten varmaan luen tuon jatko-osankin jossain vaiheessa!

  Ja mä kans ehdottomasti luen paljon mieluummin fyysisiä kirjoja. Niissä on se jokin tietty fiilis, mitä e-kirjoissa ei mun mielestä oo. Pitäisi kyllä varmaan jossain vaiheessa antaa myös kunnolla mahdollisuus e-kirjoille, koska oon vaan pari kertaa yrittänyt lukea e-kirjoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kannattaa todellakin lukea Mercedes Bentsosta kertova kirja! Jatko-osa jatkoi kyllä samaa linjaa ekan kanssa, joten en usko että tulet pettymään :)

   Oon ihan samaa mieltä sun kanssa! Jos e-kirjoja lukisin, niin sitten kuuntelisin varmaankin äänikirjoina. Olen nyt oppikirjoja joutunut lukemaan sähköisenä ja ei tunnu yhtään hyvältä silmissä pitkän tekstin lukeminen näytöltä D: Mutta jep, mahdollisuus kyllä pitäisi antaa!

   Poista