3.6.2020

Näin sinäkin voit auttaa rasismin vastaisessa työssä ilman omaa rahaa

Viime päivien liikehdintä rasismia vastaan on varmasti pyörinyt hyvin monen mielessä. Erityisen iloinen olen siitä, että kampanjoinnissa ei ole tarkoitus pystyä sanomaan viisaita sanoja rasismin lopettamiseksi, vaan tarkoituksena on oppia ja ymmärtää asioita paremmin heidän näkökulmastaan, jotka rasismia oikeasti joutuvat kokemaan.

Valkoisena naisena en osaa sanoa viisaita sanoja, mutta haluan silti parhaani mukaan yrittää ymmärtää ja oppia aiheesta.

Bongasin Sita Salmisen Instagramista tämän helpon tavan tukea Black lives matter -kampanjaa ilman omaa rahaa tai poistumatta kotoa ja haluan jakaa sen täällä blogissanikin eteenpäin. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin laittaa jompi kumpi alle linkkaamistani videoista pyörimään ja antaa mainosten näkyä. Tällä tavalla mainoksista saatu tuotto johdetaan Black lives matter -kampanjalle ja ainakin haluan uskoa, että videoiden tekijät oikeasti tekevät näin.

Ps. Puhelimella videot eivät näy, joten tässä suorat linkit niihin:
https://www.youtube.com/watch?v=bCgLa25fDHM&t=446s
https://www.youtube.com/watch?v=MQ-HRJvabR4&t=822sYritetään kaikki oppia jotain tästä tärkeästä kampanjasta. Nyt hiljenen ja laitan toisen videoista pyörimään. #muted

Mitä ajatuksia aihe herättää sinussa?

2 kommenttia:

  1. Itselleni aihe on aiheuttanut järkytystä siinä mielessä, että olin syyllistynyt ajattelemaan rasismin olevan asia, joka on suurimmin osin jätetty historiaan, eikä itselleni ollut tiedossa, kuinka paljon vielä tänäpäivänä voi ihonvärin takia joutua kohdelluksi eritavalla.. Kenenkään ei pitäisi joutua huolehtimaan omien ihmisoikeustensa toteutumisesta ja sen takia asetun rasismia vastaan ja aion tehdä parhaani kouluttaakseni itseäni aiheesta, enkä anna enää esimerkiksi rasistisien vitsien mennä ohitse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyviä ajatuksia! Tämä on todellakin ollut kaivattu herätys siitä, kuinka rasismi on edelleen voimissaan, niin kamalalla tavalla kuin se selvisikin. Hienoa, että aiot kouluttaa itseäsi aiheesta, tsemppiä ♥

      Poista