14.9.2020

Miten maalainen asettuu Jyväskylään?

Reilu kolme viikkoa jyväskyläläisenä on kulunut hyvinkin nopeasti. Vajaan 8000 asukkaan kunnasta kaupunkiin muuttaminen on ollut mielenkiintoista ja olen sopeutunut tänne yllättävän hyvin. Tässä postauksessa jaan pieniä huomioitani elämästä kaupungissa, jotka olen tässä ajassa jo kerennyt huomata.

2020-09-14_02-56-24

- Vastaan tulevat ihmiset ovat hyvin harvoin tuttuja. Huomaan usein jääneeni tuijottamaan vastaantulijaa, koska odotan koko ajan, milloin tunnistan hänet. Tietenkään en täällä tunnista yksiäkään kasvoja, mutta tapa on jäänyt päälle. Jos siis joku tuijottaa sinua kadulla, todennäköisesti se olen minä.

- Pyöräilijöitä on ihan älytön määrä. Olen säikähtänyt jo ties kuinka monta kertaa, kun pyöräilijä ohittaa yllättäen takavasemmalta kauhealla vauhdilla. Onneksi osa pyöräilijöistä kuitenkin soittaa soittokelloa, niin osaa varautua.

- Liikennevalot voivat pahalle päälle sattuessaan pidentää matkaa ajallisesti yllättävänkin paljon. Pari kertaa olen ihan varmasti seisonut valoissa yli viisi minuuttia, kun valot eivät vain vaihdu vihreiksi.

- Täällä ja varmasti muuallakin Suomessa on tapana vilkuttaa autoilijalle, joka päästää kävelemään suojatien yli. Vaikka tapa on kohtelias, minä en ole tähän vielä uskaltautunut lähtemään. Kainona kainuulaisena hävettää jo valmiiksi autoilijan pysähtyminen minun takiani, joten haluan vain äkkiä luikkia alta pois katse varpaisiin suunnattuna.

- Erilaisia kahviloita ja ravintoloita eli toisin sanoen houkutuksia on kaikkialla. Uutena asukkaana haluan tietenkin testata uusia paikkoja ja pari suositusta voin tässä jo mainita: Teeleidi on tosi viihtyisä teehuone ihanien leivoksien kera ja NÔM Asian Cuisine -ravintolassa on superhyvä buffet!

2020-09-14_02-58-58

- Lenkille on tosi hankala lähteä ainakin näin aluksi, kun ei ole yhtään ennalta tuttua reittiä tiedossa. Pikkuhiljaa ympäristö on kuitenkin alkanut tulemaan tutummaksi ja mielessä on jo pari kivaa kävelyreittiä, jotka täytyy käydä testaamassa.

- Vaatekaupoissa käynti ja muissa kaupoissa shoppailu ei oikeastaan ole yhtään lisääntynyt, vaikka kaupat ovat lähempänä ja parempi oikeastaan niin. Olen laskujeni mukaan käynyt täällä asumisen aikana vain kerran kiertämässä kaupat läpi eikä silloinkaan tullut ostettua muuta kuin jotain loppuvia kosmetiikkatuotteita. Kirppiskierrokset ovat sitten asia erikseen!

- Kaupunginkirjasto on vielä tosi hankala paikka. Kirjat on aseteltu ihan eri tavalla kuin olen tottunut ja valikoima on ihan mahdottoman iso.

- Joka puolella on tietöitä ja muita remontteja. Keskustassa ja syrjemmässä, ihan kaikkialla.

- Täällä ei tule syksy. Kotopuolessa en ole nyt pariin viikkoon käynyt, joten en ihan luotettavasti voi verrata vuodenaikojen etenemistä, mutta en ole vielä nähnyt yhtään puuta, joka olisi täysin ruskan väreissä ja auringonpaiste jopa lämmittää vielä. Tänäkin aamuna oli ihan kesähelle, vaikka nythän on jo syyskuu!

Koska on kulunut vasta reilu kolme viikkoa, huomioita kerkeää varmasti tulla tulevien kuukausien ja vuosien aikana lisää. Kiinnostaisiko lukea toinen samanlainen postaus aiheesta?

Lue myös nämä:

Viime aikojen kirppislöydöt

Muuttajan muistilista - näitä en unohda!

Ylianalysointi ei tee kenellekään hyvää 

4 kommenttia:

 1. Olipa kiva postausidea! Tätä oli mielenkiintoista lukea eli jatko-osakin kyllä kiinnostaisi :)

  VastaaPoista
 2. Tätä postausta oli jotenkin hauska ja jännä lukea, huomaa miten erilaista on kasvaa pikkupaikkakunnalla eikä Helsingissä. Monet näistä tuli täysin yllätyksenä, että uhmiset ylipäätänsä kokevat tällaisia asioita, esimerkiksi tuo eka! Ja mullehan Jyväskylä tuntuu hirmupieneltä paikalta :'D ehdottomasti lisää näitä!

  Sanna / pancakepalace.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, ihana kuulla että pidit tällaisesta postauksesta! Tässä on varmasti suuria eroja :D Mutta Jyväskylä on juuri sopivan kokoinen, ei liian iso muttei liian pienikään!

   Poista