23.2.2018

Mitä miksi milloin - Meditaatio

meditaatio4


MITÄ?

Minulle meditaatio on pieni lepohetki arjen keskellä, jonka aikana saan keskittyä kokonaan itseeni ja siihen, etteivät ajatukseni hyppele minne sattuu. Se rauhoittaa ja on oiva apu esimerkiksi nukahtamiseen silloin, kun ajatukset tuntuvat karkailevan koko ajan mieltä painaviin asioihin.

MIKSI?

Hieman ennen vuodenvaihdetta aloin miettimään meditaatiota. Googletin tietoa siitä ja löysin nettisivun, jossa meditaation kerrottiin muun muassa laskevan verenpainetta, vähentävän stressiä ja parantavan verenkiertoa. En tietenkään näiden todenperäisyydestä ole sataprosenttisen varma, mutta nämä hyödyt saivat todellakin mielenkiintoni heräämään. Lisäksi ajatus sen helppoudesta oli houkutteleva; sitä voi harrastaa aivan ilmaiseksi ja juuri silloin kun itselle sopii.

MITEN? 

Itse teen meditaatiota Youtube-videoiden avulla. Lisään tähän pari hyväksi todettua videota, joita voit kokeilla.
 

meditaatio3  

MILLOIN?

Juuri silloin kun itselle sopii! Itse tykkään meditoida aamuisin tai juuri ennen nukkumaanmenoa. Varsinkin ennen nukkumaanmenoa meditoiminen alkaa nukuttamaan niin hyvin, että saa pian unen päästä kiinni. 

MITÄ HYÖTYÄ?

Itse en ole huomannut vielä mitään sen kummempaa konkreettista hyötyä meditoinnista. Sen jälkeen saa kuitenkin paremmin unta, mikä on tullut jo ilmi, sekä rentoutua hetken aikaa kesken päivän. Ehkä sen voisin mainita, että silloin tällöin osaan keskittyä paremmin tähän hetkeen. Mietin yleensä hyvin paljon asioita pitkälle tulevaisuuteen enkä ole kovin hyvä hetkessä eläjä, mutta esimerkiksi lenkillä jaksan keskittyä paremmin juuri siihen hetkeen enkä mieti muita asioita. Hengittämiseen keskittyminen auttaa siinä paljon. 

KENELLE?

Suosittelisin meditaatiota kaikille, keillä on kiinnostusta siihen. Ehkä se onkin oma juttusi, jota et vain ole aiemmin löytänyt!

meditaatio1

Oletko sinä kokeillut meditaatiota tai heräsikö mielenkiintosi?

14 kommenttia:

 1. Tosi ihanaa ku teit tästä aiheesta postauksen :D Kiva kuulla muidenkin ajatuksia ja syitä meditoimiselle. Muutenkin tosi kivasti tehty postaus! Oli kyl mielenkiintosta lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukava kuulla, että tää postaus oli mielenkiintoinen :)

   Poista
 2. Mä oon kokeillut joskus meditoida, mulle suositeltiin sitä terapiassa, mutta en oikeesti osannut.. :D Enkä osaa edelleenkään. Mulle vähän samaa asiaa ajaa bussi-/ratikkamatka musiikin kera, se on mulle meditaatiota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa silti kokeilla vaikka näiden videoiden avulla! Ja hyvä, että oot löytäny kans tollasen tavan rentoutua :)

   Poista
 3. Meditaatio on kyllä aivan ihanaa! Mä tutustuin siihen ilmaisutaidon kurssilla ja sen jälkeen oon tehnyt itsenäisesti ja just tollasien videoiden avulla, ihan tosi rauhoittavia arjen keskellä! <3

  www.ystavanihevonen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Sitä alkaa jo odottamaan, että saa olla hetken aikaa ihan rauhassa! <3

   Poista
 4. En oo koskaan tullut kokeiluuksi meditointia, mutta pitänee kokeilla! Rentoutuminen olisi välillä hyväksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! Varsinkin noiden videoiden avulla se on helppoa.

   Poista
 5. Meditoiminen kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta, pitäisi joskus itsekin kokeilla. Tämä pääsykokeeseen luku-urakan aika olisi varmaan hyvä aika kokeilla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, varsinkin jos opiskelu stressaa!

   Poista
 6. Olen kuullut paljon hyvää meditaatiosta, mutten ole vielä itse kokeillut. Mielenkiinto kuitenkin heräsi, auttaisi varmasti itseänikin nukahtamaan helpommin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että mielenkiinto heräsi! Se on kyllä tosi hyvä apu nukahtamiseen :)

   Poista
 7. Oon jo jonkin aikaa ollut kiinnostunut meditaatiosta, mutta en ole kokeillut kuitenkaan vielä kertaakaan. Pitääpäs tutustua noihin videoihin, jotka laitoit tähän postaukseen! :) Sen sijaan oon katsonut/kuunnellut asmr videoita Youtubesta, etenkin ennen nukkumaanmenoa. Ne todellakin rauhoittaa, rentouttaa ja auttaa nukahtamisessa, ainakin mua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noilla videoilla on helppo päästä alkuun! Itelleni noi asmr-videot ei oikeen tee mitään, vaikka olenkin asmr-ihminen. Mutta hyvä, että sulle ne toimivat!

   Poista