7.2.2018

Q&A -vastauksia

Tämän postauksen piti alunperin tulla videona, mutta erinäisten teknisten ongelmien takia se jää nyt toteuttamatta. Ehkä tämä oli merkki, että kannattaa pysyä ihan vain kirjoitetussa tekstissä.

 Kiitos ihan hurjasti kysymyksistä, niitä tuli paljon enemmän kuin osasin kuvitellakaan! Kaikkiin en pysty vastaamaan, mutta yritin valita niistä sellaisia kysymyksiä, että pääsisitte kunnolla syventämään tietojanne minusta. Jaoin kysymykset kolmeen eri kategoriaan: blogi ja blogimaailma, mielipiteet sekä MINÄ. Jos siis haluat lukea kysymykset ja vastaukset vain tietystä kategoriasta, niin erotat ne toisistaan väliotsikoiden avulla. Kiitos vielä kerran kaikista kysymyksistä ja nyt siirrytään niihin vastauksiin!

q&a3

Blogi ja blogimaailma

 

 Mistä saat inspiraatiota blogikirjoituksiin?

Yleensä postausideat vain ilmestyvät päähäni arjesta tai sitten vaikka koulussa ollessa. Joskus idea voi tulla toiselle ihmiselle jutellessa, joskus taas idea tulee toiselta bloggaajalta. Saatan myös inspiraatiopulan iskiessä kirjoittaa Googleen ''postausideat'', niin sieltä löytyy melkein takuuvarmasti jotain postattavaa! 

Kuvaile blogiasi kolmella sanalla!

Monipuolinen, vaaleanpunainen ja pirteä! 

Mitkä ovat sinun mielestäsi parhaat blogit? 

Nyt on paha, nyt on paha. Tein tästä aiheesta postauksen viime maaliskussa, johon pääset tästä. Samat blogit ovat vieläkin lempparilistallani, mutta näiden lisäksi voisin mainita nämä blogit: Elli, Inka P ja Revontulipalo.

Mitkä ovat sinun haaveesi ja sunnitelmasi tämän blogin suhteen? 

En nyt sanoisi, että minulla on mitään erityisiä haaveita tai suunnitelmia. Annan kaiken edetä omalla painollaan blogin suhteen ja tulevaisuus näyttää, mihin kaikkeen tämä johtaa. Tietenkin haluaisin kuitenkin tulla vieläkin paremmaksi tässä hommassa mitä teen. Haluaisin osata ottaa parempia kuvia ja tuottaa parempaa sisältöä. 

Mitä olet oppinut kirjoittaessasi blogia?

Juurikin sitä kirjoittamista sekä valokuvaamista! Sain ensimmäisen järjestelmäkamerani tämän blogin aikana, ja ilman blogia en varmastikaan olisi opetellut muokkaamaan itse kameran asetuksia. Lisäksi uskaltaisin väittää, että visuaalisen silmäni kuvien suhteen on parantunut. En ole todellakaan taiteellinen ihminen, mutta blogin takia sitä on ollut vähän pakko harjoittaa. Lisäksi olen oppinut hieman koodailemaan.

Mikä blogin kautta saatu kehu sinua koskien on jäänyt parhaiten mieleen?

Kaikki kehut ovat aivan ihania ja haluan kiittää niistä suuresti! Kaikki kehut jäävät tottakai mieleen pyörimään ja niistä tulee tosi hyvälle mielelle. Sain kerran kuulla siitä, kuinka aidolta ihmiseltä vaikutan blogin perusteella ja se tuntui tosi hyvältä. Blogihan on kuitenkin internetissä ja tuntui tosi kivalta, että pelkän tekstin perusteella minusta on saanut kuvan, että olisin aito! 

q&a1

Mielipiteet 

 

 Mikä on ärsyttävintä maailmassa?

Inisevät hyttyset juuri silloin, kun olet menossa nukkumaan. Huonosti nukuttu yö juuri silloin, kun seuraavana päivänä olisi paljon tekemistä. Matikka. Siinä pari. 

Missä haluaisit asua ja miksi?

Haluaisin asua Jyväskylässä. Siellä on tosi nättiä ja koko kaupunki vaikuttaa niin ihanalta ja viihtyisältä! 

Haluaisitko lapsia?

Kahdeksannella luokalla (apua) minulla oli vauvakuume mutta sen jälkeen sitä ei ole kauheasti kuulunut. Tähänkään en oikein uskalla sanoa juuta enkä jaata, koska tulevaisuudessa minullahan saattaa olla vaikka yhdeksän lapsen suurperhe tai sitten elelen ilman lapsia. Minulla ei ole tähän ehdotonta vastausta. 

Mp menkat?

Vähän nihkeä riesa, mutta niiden kanssa oppii kyllä elämään. Onnekseni minulla ei ole kauheat menkkakivut, joten ei niistä niin kovin suurta haittaa ole. 

Kumpi olisi pahempi: pysyvä muutto Antarktikselle vai jollekin aavikkoalueelle?

Kyllä näistä kahdesta valitsisin muuton Antarktikselle, eli muutto aavikkoalueelle olisi näistä se pahempi. Jäätiköllä selviäisi, kun pukisi paljon vaatetta päälle ja olisihan siellä todella nättiä auringon paistaessa! 

Kuuluuko ananas pitsaan?

Yksi sana: EI!

q&a4

MINÄ

 

Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?

Viiden vuoden päästä tähän aikan olen 22-vuotias. Silloin olen vielä opiskelemassa yliopistossa toivottavasti journalistiikkaa ja ehkä tekisin töitäkin siinä sivussa. Toivottavasti olisin päässyt myös matkustelemaan jonkin verran. 

Jokin outo/hauska asia susta, mitä moni ei välttämättä tiiä tai osais arvata?

En osaa ollenkaan laskea päässäni, vaan käytän aina sormia tai laskinta apuna! Jos pitäisi laskea esimerkiksi 67+38, niin minulla ei ole mitään hajua. Laskin on pakollinen matikassa! 

Millä tavalla tutustuit sun parhaisiin kavereihin?

Ihan sillä perinteisellä tavalla: koulussa.

Mitä pelkäät?

Pelkään ainakin hämähäkkejä ja pimeää. Pimeää en pelkää kapungeissa, joissa on katulamput, mutta jos lamppuja ei ole, niin sitten pelkään oikein urakalla. 

Millaisesta perheestä tulet?

Perheeseeni kuuluvat vanhemmat sekä kaksi sisarusta. Itse olen perheeni nuorimmainen. 

Yksi ehdoton sarjasuositus!

Koska Salkkarit on liian tylsä, niin valitsen suositeltavaksi Vampyyripäiväkirjat. Aivan mahtava sarja! 

Lempibändi/artisti? Käytkö keikoilla?

Lempiartistini on ehdottomasti Robin! Olen käynyt viidellä Robinin keikalla ja hänen lisäkseen olen ollut JVG:n sekä Arja Korisevan keikoilla. Robinin keikoilla kävin aina kun hän tuli tarpeeksi lähelle ja viisi niitä kerkesikin kertyä ennen hänen taukoaan. Lisäksi minulla on yhdeksän Robinin nimmarikorttia!

q&a2
 
Kuinka hyvin oikeasti puhut ranskaa?

Haha, taisin naurahtaa ääneen tämän kysymyksen lukiessani, ihan sikahyvä! Aloitin ranskan opiskelun lukion ensimmäisenä vuotena ja tähän mennessä olen käynyt sitä viisi kurssia. Kyllä minä sitä jonkin verran puhun mutta enemmän osaan kyllä kirjoittaa. En lähtisi vielä kehuskelemaan ranskan taidoillani! 

Mikä kirja/kirjasarja on erityisesti jäänyt mieleesi?

Langennut enkeli -kirjasarja on ihan mahtava, siihen jäin heti koukkuun! Yksittäisistä kirjoista Kuka on Jenna Fox? -niminen kirja on tosi hyvä. 

Mikä on sinun haaveammattisi?

Toimittaja! Haluaisin työskennellä jossain lehdessä, mutta myös radiotoimittajan hommia olisi kiinnostava kokeilla. 

Onko sinulla lemmikkejä ja mitä lemmikkejä sinulla on ollut?

Tällä hetkellä minulla ei ole mitään lemmikkejä, mutta ennen meillä oli lehmiä sekä kaksi koiraa. Toinen koirista oli suomenpystykorva ja toinen suomenpystykorvan sekä beaglen sekoitus. 

Oletko enemmän introvertti vai ekstrovertti?

Menen ehkä enemmän näiden välimaastoon, mutta jos on pakko valita, niin olen enemmän introvertti. Olen tiettyyn pisteeseen asti sosiaalinen, mutta sitten minun on pakko saada olla yksin.Muuten tulen kärttyisäksi.

Mitä kieliä puhut?

En voi sanoa puhuvani kunnolla muita kieliä kuin suomea, koska en ole kunnolla päässyt käyttämään niitä. Englannilla selviäisin luultavasti ihan hyvinkin, ruotsilla sitten huonommin ja ranskalla kaikista huonoiten. Olen parempi kirjoittamaan eri kielillä kuin puhumaan.

q&a5
 
Siinä oli nyt osaan kysymyksistä vastaus. Oliko uutta tietoa? Pystytkö samaistumaan joihinkin kohtiin?  Postauksen kuvissa on Laura Rosillan ohjeen avulla tekemiäni brownieita. Ohjetta tuunasin hieman, koska kaapeista ei löytynyt kookosöljyä tai -sokeria mutta nämä onnistuivat silti tosi kivasti! Päälle raastoin vielä appelsiininkuorta. Kannattaa kokeilla! 

16 kommenttia:

 1. Q&A-postaukset ovat kyllä kivoja <3 Ihanan kattavia vastauksia!

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus! Jäin kuitenkin miettimään et voihan tän toteuttaa osissa, siis tyyliin q&a part 1, 2 jne. Tällaisia vastauspostauksia on niin kiva lukea ja nyt tosi paljon hyviä kysymyksiä jäi vastaamatta! Uskon et muutkin lukijat tykkäisivät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ehdotuksesta! Pitää laittaa tämä korvan taakse :)

   Poista
 3. Joo ehdottomasti vastauksia kaikkiin kysymyksiin! :) Tulihan niitä paljon mutta se kertoo musta vaan siitä et sulla on suosittu blogi ja ihmisiä kiinnostaa se persoona siel blogin takana! :) Tee ihmeessä useampi osa!

  VastaaPoista
 4. Kivoja vatauksia! Tää oli mielenkiintonen :)

  VastaaPoista
 5. Hyvä postaus, innolla selasin sun vastauksia alaspäin ja jotenki tän koko postauksen ulkoasu on tosi kiva! Ja nam mitä kuvia. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voii kiitos!♥ Noi browniet oli kyllä tosi hyviä!

   Poista
 6. Joo hei lisää näitä vastauksia, näitä on ihana lukea! :D<3 voin myös samaistua tohon, että välillä sitä kaipaa vaan omaa aikaa tai tulee kiukkuiseksi :D ja kiitos tosi paljon maininnasta<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuu kiva kuulla! Näiden kommenttien perusteella pitäisi varmaan kehitellä vielä kakkososa tälle :) Oma aika on kyllä ihanaa ja niin tarpeellista. Ole hyvä!♥

   Poista
 7. Voi vitsi kiitos paljon maininnasta<3 Näitä vastauspostauksia on aina tosi kiva lukea!

  VastaaPoista
 8. Ananas kuuluu pizzaan, piste! :D Mut joo, mä tykkäsin tosi paljon lukea sun vastauksia, joten yhdyn edellisiin kommentteihin ja sanon että ois kiva lukea myös toinen osa tästä :) Mäkin oon muuten super huono laskemaan päässä mitään laskuja. Saatan joskus käyttää ihan helppoihinkin laskuihin kännykän laskinta, koska haluan olla ihan varma siitä, että saan oikean vastauksen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ei todellakaan kuulu! :D Kiva kuulla, että toinen osa kiinnostaisi. Pitää kait toteuttaa se. Hyvä, etten oo ainoa huono päässälaskija :D

   Poista