27.3.2018

6 vinkkiä inspiraatiopulasta selviämiseen

Joskus se iskee meille jokaiselle, nimittäin inspiraatiopula. Se ei ole pelkästään bloggaajien vaiva, vaan se voi tulla myös erimerkiksi koulussa ainetta kirjoittaessa, valokuvatessa tai vaikkapa piirtäessä. Tässä pari vinkkiä inspiraatiopulasta selviämiseen, jotka olen itse kokenut toimiviksi.

inspiraatiopula3

- Aivan ensimmäisenä sukella internetin ihmeelliseen maailmaan. Selaile muiden blogeja, We♥itia ja Pinterestia.

- Kirjoita pahan päivän varalle ylös erilaisia aiheita. Itselläni on esimerkiksi puhelimen muistiossa sivu, johon kirjoitan ylös erilaisia postausideoita. Tätä voi soveltaa kaikkeen muuhunkin; voit kirjoittaa ylös aiheita, joita haluaisit piirtää tai valokuvata. 

- Instagram hashtagit ovat kätevä tapa etsiä inspiraatiota vaikka mihin asiaan. Jos haluat uusia aamupalavinkkejä, kirjoita hakuun #breakfast tai #aamupala. Myös esimerkiksi #inspiration-tägillä löytyy hienoja kuvia.
inspiraatiopula4

- Älä ole liian kriittinen! Luovuuden pahin vihollinen on liiallinen kriittisyys, joka tyrehdyttää varmasti kaiken inspiraation. Tee äläkä mieti liikoja. 

- Tee sitä mihin sinulla on jaksamista. Väsyneenä tai stressaantuneena mikään tuskin luistaa tai ainakin erittäin pienellä todennäköisyydellä. Silloin kun sinulla on intoa ja voimia, ajatuskin luistaa paremmin.

- Huolellinen suunnittelu ja aikatauluttaminen voi myös auttaa. Joillekin voi auttaa se, että sinun on ikään kuin ''pakko'' keksiä jotain. Omalla kohdallani tämä auttaa juurikin äidinkielen esseiden teossa, koska ne ovat aivan pakollisia. Postauksien teossa se ei taas auta, koska tämä ei ole minulle pakkopullaa vaan mukava harrastus. 

inspiraatiopula1

Kuinka sinä selviät inspiraatiopulasta?

12 kommenttia:

 1. Mulle inspiraatiopulaan toimii ihan vaan se, että istuu nypläystyynyn eteen. Nyplätessä rentoutuu niin hyvin, että alkaa ajatuksia sinkoilla joka suuntaan!

  ♡:llä valoloytyy.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa mukavalta toi nypläys, kun siinä saa kerta noin hyvin rentouduttua! :)

   Poista
 2. Hyviä vinkkejä ja oon todennut nämä myös omalla kohdallani toimiviksi!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa, että sinäkin oot todennu nää vinkit hyviksi♥

   Poista
 3. Hyviä vinkkejä! :)
  Mullakin on puhelimen muistiinpanoissa sivu, johon laitan aina ylös uusia postausideoita. :) Myös instasta ssaattaa joskus löytää jotain kivoja ideoita esimerkiksi kuviin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toi ideoiden ylöskirjoittaminen on kyllä tosi kätevä tapa!

   Poista
 4. Käytän näistä montaa itsekin! Pinterest ja Instagram on niitä isoimpia lemppareita mistä saan inspistä melkeinpä kaikkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii kiva kuulla! Noi on kyllä tosi hyviä paikkoja etsiä inspiraatiota :)

   Poista
 5. Hyviä vinkkejä! Mulla toimii aina inspiraatiopulan iskiessä Instan, Pinterestin sun muiden selailu ja teen myös tuota, että kirjoitan kaikki mahdolliset postaus- ja kuvaideat ylös vihkoon. Se on nimittäin ärsyttävä tunne, jos on joku hyvä idea eikä kirjoita sitä ylös ja sitten se unohtuu täysin :D

  https://jasminsevgi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Joo toi on niin ärsyttävää, jos unohtaakin ihan sikahyvän idean :D

   Poista