14.8.2018

Kuinka herättää motivaatio?

motivaatio3

☺Uudet koulutarvikkeet ovat melkein jopa itsestäänselvyys melkein jokaisen kouluvuoden alussa! Toisella asteella pakollisena hankittavana ovat koulukirjat, jotka eivät itsessään ehkä kovin motivoivia ole. Itse hankin tälle vuodelle valkotaulun, johon voi kirjoittaa muun muassa lukujärjestyksen, quoteja sekä kaikkia tärkeitä tulevia tapahtumia. Se on tosi kätevä ja siitä saa muokattua ihan millaisen haluaa ja omiin tarpeisiin sopivan. 

☺Älä oleta, että arki alkaa heti sujua. Pidä vielä vaikka vähän lomamoodia päällä, osta jäätelöä, ui, tee mitä kaikkea kesällä nyt tehdäänkään! Pikkuhiljaa syksyn tullessa arki alkaa taas tuntua ihan normaalilta. 

☺Etsi joitain esimerkiksi opiskeluun liittyviä quoteja ja kirjoita ne ylös näkyvälle paikalle.

motivaatio1

☺ Riittävä uni on tärkeä tekijä eikä mikään ole inhottavampaa kuin herätä aamulla kellonsoittoon kuin jyrän alle jääneenä. Yritä pitää kiinni tarpeeksi aikaisista nukkumaanmenoajoista. Tiedän erittäin hyvin sen olevan vaikeaa, mutta varmasti kiität itseäsi aamulla. 

☺Kirjoita menot ja muut tärkeät asiat ylös kalenteriin ja jätä itsellesi muistilappuja. On helpompi pysyä kaikessa kärryillä silloin, kun ne ovat jossain muuallakn ylhäällä kuin aivoissa. 

☺ Keksi itsellesi jokin mukava harrastus. Itse aloitan syyskuun puolella yhden liikuntaharrastuksen, mikäli ryhmä tulee pystyyn. On sitten ainakin kerran viikossa muutakin tekemistä kuin koulu! 

motivatio2

 Millä tavalla sinä herätät tai ylläpidät motivaatiota?

10 kommenttia:

 1. Tää tuli tarpeeseen! Amiskasaa vain harvemmin voi ostaa uusia koulutatarvikkeita kun välineet maksavat sen 300€ ja tehtävät tehdään koneella! :D Uusi harrastus hommattu, joka ma ja ke portaisiin ystävän kanssa ja sitten kärsitään koko loppuviikko ja tanssiharkat jumissa! 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii kiva kuulla! Aaa noita amiksen juttuja en niin paljoa tiedä, mutta on kyllä iso summa toi 300€! Haha, jospa tuohonki porrastreeniin tottuis nii ei olis koko ajan jumissa :D

   Poista
 2. Hyviä vinkkejä, tuo uni on kyllä tärkeää, vaikka se jää usein liian vähäiselle. Kävin tällä viikolla ostamassa kanssa uusia juttuja, kun mulla alkaa kokonaan uusi koulu. Oon niin iloinen, mutta samalla jännittää hieman :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siinä on vain joku juttu, että ei malta mennä iltaisin tarpeeksi aikaisin nukkumaan. Tsemppiä uuteen kouluun, jospa kaikki menisi hyvin!

   Poista
 3. Opiskelen kiinnostavaa alaa, niin hyvin pysyy motivaatio yllä :D Mutta sitä mietin vaan miten kerkeän kaikki hommat tekemään! No ehkä mä selviän :) Harrastaminen ja hyvä yöuni auttaa kyllä jaksamisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostava ala on varmasti hyvä motivaation kohottaja! Jospa saisit aikaa tehdä kaikkea :)

   Poista
 4. Hyviä vinkkejä! :) Riittävä uni on kyllä tosi tärkeää, koska oon huomannut, että jos nukun vähemmän yön aikana, niin seuraavana päivänä ei huvittaisi tehdä yhtään mitään koulun eteen. Toi valkotaulu on muuten tosi kivan näköinen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!♥ Toi tunne on niin tuttu, joten on pakko yrittää mennä ajoissa nukkumaan :D Ostin oman valkotauluni Tokmannilta, joten jos sellainen kiinnostaa, niin kannattaa suunnata sinne! :)

   Poista
 5. Hyvä postaus! ♡ mä oon nyt loppukesästä koittanut motivoida itseäni bujolla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!♥ Bujo on varmasti tosi hyvä motivoija!

   Poista