12.5.2019

Vuoden 2019 Euroviisu-suosikit

Euroviisujen semifinaalit alkavat jo ensi viikolla ja lauantaina onkin sitten jo kauan odotettu finaali! Semifinaaleja en luultavasti voi katsoa aikaisten aamuherätysten takia, mutta finaali on ehdottomasti katsottava kuten ennenkin. Tässä ajan kuluessa on jo kerennyt hyvin tutustumaan tämän vuoden kisabiiseihin ja tässä postauksessa jaan jälleen omat suosikkini tämän vuoden kappaleista.


https://youtu.be/WPFUZswe_zw

Kypros: Tamta - Replay

Tämä muistuttaa hyvin paljon viime vuotista Kyproksen biisiä, joka tuli finaalissa tiukan kisan jälkeen toiseksi. Samat elementit kuitenkin toimivat ja tämä on juuri sellainen biisi, jonka voisi kuulla radiossakin! Harjoitusvideoiden perusteella esityskin tulee olemaan aika samanlainen kuin viime vuonna, mutta mikäs siinä kun se toimii!


https://youtu.be/Ao93RTN90Xs

Valko-Venäjä: Zena - Like It

Tämä kappale ei heti uponnut, mutta sitten kun näin harjoitusvideon, olinkin jo aivan myyty tälle biisille! Lisäksi on vaikea uskoa, että laulaja on vasta 16-vuotias. Toivottavasti tämä pääsee finaaliin!


https://youtu.be/Lc_b7SlK9js

Kreikka: Katerine Duska - Better Love

Tällä laulajalla on aivan ihana ja erikoinen ääni! Sanoma on nätti ja tottakai tämä näin ollen ansaitsee paikan suosikeissa. Kreikka ei viime vuonna muistaakseni päässyt finaaliin hyvästä kappaleesta huolimatta, joten toivottavasti tänä vuonna asia muuttuu!


https://youtu.be/50WutSRykdE

Norja: KEiiNO - Spirit In The Sky

Aluksi olin tästä biisistä ihan että mitä ihmettä nyt taas, mutta toisella kuuntelukerralla aloinkin jo sitten tykkäämään tästä. Vähän sama juttu kuin Romanian biisissä vuonna 2017! Joikusoolo on jo melkein tämän biisin paras osa ja tämä tuo toivottua vaihtelua Euroviisuihin.https://youtu.be/22lISUXgSUw

Italia: Mahmood - Soldi

Italia oli viime vuonna kuin myös tänäkin vuonna yksi ennakkosuosikeista. Saa nähdä, josko tänä vuonna se yltäisi voittoon. Vaikka italiaa ei osaisi, tässä voi silti joissain kohdissa laulaa mukana ja se on erittäin hyvä plussa, koska tämä on niin hyvä biisi!


Tosi moni mainitsemisen arvoinen biisi jäi nyt kyllä tämän listan ulkopuolelle! Jotenkin tuntuu siltä, että tänä vuonna viisuissa on erityisen monta hyvää biisiä tai sitten se on vain joka vuosi tämä sama ongelma. Tähän loppuun voisin vielä mainita Alankomaat, joka on yksi ennakkosuosikeista, Sveitsi, Ranska, Saksa, Viro, Malta... Lyhyempi lista tulisi, jos mainitsisi ne biisit, mistä ei pidä.


Mitkä ovat sinun suosikkisi tänä vuonna vai seuraatko edes koko viisuja?

12 kommenttia:

 1. Seurasin viisuja viime vuonna seurasin ahkerasti ensimmäistä kertaa ihan lapsuuden jälkeen, ja nyt on unohtunut taas ihan kokonaan :D Pitääpä alkaa tutkimaan ja etsimään omia suosikkeja!
  Tuo Kyproksen kappale kyllä osui, tosi hyvää matskua!

  VastaaPoista
 2. Seuraan viisuja ja yks ehoton lemppari on Italian biisi.

  VastaaPoista
 3. Joka vuosi oon seurannut Euroviisuja, mutta tänä vuonna en ole ollut yhtä innoissaan, koska en pidä Suomen edustajan biisistä. :D Spirit In The Sky kuulostaa omiin korviini parhaimmalta!

  VastaaPoista
 4. Onhan tässä vielä vähän alle viikko tutustua biiseihin ennen finaalia! :) Se on kyllä tosi hyvä!

  VastaaPoista
 5. En kyllä pistäisi pahakseni, vaikka Italia voittaisi!

  VastaaPoista
 6. Haha, joo Suomen biisi ei oo kyllä kovin mahtava tänä vuonna :D Norjan biisissä on kyllä sitä jotain!

  VastaaPoista
 7. Mulla on ihan sama juttu tuon Valko-Venäjän viisun kanssa! Voisi melkein sanoa, että ensin vihasin kyseistä viisua, mutta nyt ihan parin päivän aikana oon alkanut tykkäämään siitä ja toivon myös, että se pääsisi finaaliin. :) Kyproksen viisu on kyllä oikein kunnon kesäbiisi, jota kuunnellessa tulee kesäfiilis ja voin kuvitella kuinka kuunnellaan sitä kavereiden kanssa kesällä :)

  VastaaPoista
 8. En oo ehtinyt kuunnella ihan kaikkia mut mun suosikkeihin menee ehdottomasti just Italia (rakastan kieltä!) sekä Azerbaidžanin Truth-kappale <3

  VastaaPoista
 9. Pidetään peukut pystyssä Valko-Venäjälle! Kyproksen biisi sopii niin hyvin tommoseen kesäfiilistelyyn :)

  VastaaPoista
 10. Noi molemmat biisit on kyllä hyviä!

  VastaaPoista
 11. Juuri aikaisen aamuherätyksen takia en katsonut minäkään viisujen ensimmäistä alkuerää. Totta puhuen seurasin silti hieman. Jätin radion päälle ja nukahdin ennen kuin sain tietää, mitkä maat alkuerästä menivät loppukilpailuun.
  Kreikan laulajan ääntä vieroksuin ensin, mutta heidän kappaleensa erottui edukseen minunkin mielestäni. Suomen pliisusta viisusta ei voinut sanoa samaa ja Islannin möykkää inhosin. Mitään erityisen sykähdyttävää tässä ei kuullut. Australian laulu oli kyllä hyvin erikoinen. Väitetään, että toinen erä olisi tasokkaampi. Toivottavasti se pitää paikkansa.

  VastaaPoista
 12. Ai lähetys tulee radiostakin, toipa on hyvä tietää! Kyllä munki mielestä toisessa semifinaalissa on parempia esityksiä ja lauluja, joten siitä saa kyllä oikeasti jännittää, kuka pääsee jatkoon :)

  VastaaPoista