9.5.2019

Näiden syiden takia alan lukemaan blogiasi

Itse olen ehkä hieman nirso blogien suhteen ja harvoin osuu vastaan sellainen blogi, jonka lisään lukulistalle heti, kun olen sen löytänyt. Monen lukemani blogin suhteen on käynyt niin, että olen ajan kuluessa päätynyt vierailemaan siellä useamman kerran ja lopulta olen kiinnostunut niin kovasti, että päädyn vakinaiseksi lukijaksi. Mitkä sitten ovat ne syyt, joiden takia lisään blogin lukulistalleni?


miksiluenblogiasi2
Laadukkaat kuvat

Teksti on tärkeää, mutta niin ovat myös kuvat. En tarkoita, että bloggaajalla pitäisi olla huippujärjestelmäkamera kymmenellä erilaisella objektiivilla, vaan että kuvat ovat valoisia sekä tarkkoja, eivät epämääräistä suttua. Myös kuvien persoonallisuus on plussaa. Omalaatuinen muokkaustyyli tai sitten vaikka luontokuvat kaikkien sommittelukuvien keskellä ovat edukseen erottuvia!


Teksti, jota on miellyttävä lukea

Kaikkia pienimpiäkin kielioppisääntöjä ei nyt tarvitse osata, mutta onhan se mukavampi lukea tekstiä, jossa ei ole joka välissä kirjoitusvirheitä. Sujuva teksti on myös plussaa ja kirjoitustaito paranee sitä mukaa kun vain kirjoittaa säännöllisesti!


miksiluenblogiasi4
miksiluenblogiasi3
Kiinnostavat aiheet

En oikeastaan lue sellaisia blogeja, joissa puhutaan pelkästään omista kuulumisista. Minua kiinnostavat sellaiset aiheet, joista hyödyn itsekin jotenkin, esimerkiksi jonkin tuotteen arvostelupostaukset sekä myös mielipidetekstit kiinnostavat. Toisaalta haluan lukea myös bloggaajan kuulumisia aina silloin tällöin, koska silloin saa kuvan siitä, minkälainen henkilö blogin takana oikein on. Tasapaino on siis kaikissa aiheissa tärkeää!


Pieni esittely blogin sivupalkissa

Heti aluksi saapuessa uuteen blogiin on kiva, jos heti etusivulta löytyy pieni esittely bloggaajasta. Sen avulla osaa odottaa, minkälaista sisältöä on luvassa eikä blogi jää ''persoonattomaksi''.


Bloggaaja vastaa kommentteihin

Tämä on ehdottomasti erittäin tärkeä juttu! Kun kirjoittaja vastaa kommentteihin, siitä tulee tunne, että lukijoiden ajatukset kiinnostavat. Tämä nostaa myös yhteisöllisyyttä, kun eri henkilöt kommunikoivat keskenään tällä tavalla ja vaihtavat ajatuksia. Itsellänikin pitäisi parantaa tätä, sillä vaikka vastaankin kaikkiin kommentteihin, voi vastausaika venyä joskus turhan pitkäksi.


miksiluenblogiasi1

Tässä oli pari yleistä juttua, joiden takia voin alkaa lukemaan sinunkin blogiasi! Mikä saa sinut lukemaan jotain blogia?
Joko luit nämä: Huhtikuun luetut kirjat

6 tapaa rentoutua ja viettää omaa aikaa

En kuulu kirkkoon - miksi?

20 kommenttia:

 1. Mä luen oikeastaan ainoastaan perinteisiä "sillisalaatti"-blogeja. Kuten sanoitkin, on vähän tylsää lukea pelkästään kuulumisia, mutta jos blogi on täynnä pelkkiä arvosteluja, sekin käy tylsäksi. Meidän ehdot ovat aika samankaltaiset - sopivasti kaikkea on hyvä!

  VastaaPoista
 2. Täysin samaa mieltä jokaisen kohdan kanssa! :D Itse vielä lisäisin, että minulle on tärkeää, että pitkässä tekstissä on väliotsikoita, tummennettu tärkeitä lauseita / sanoja ja pienet kappaleet. Hyvä postaus! :)

  VastaaPoista
 3. Jes, kiva että säkin oot tämmönen keskitien kulkija! :D Sillisalaattiblogeista ainakin löytyy jokaiselle jotakin luettavaa!

  VastaaPoista
 4. Jee hauska kuulla! Tuo on kyllä tosi hyvä lisäys, ehdottomasti nuo ainakin helpottavat lukemista :) Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Hyvin samantapaiset kriteerit on itsellä sen suhteen, että mitä blogeja tulee luettua ja mihin liityttyä jopa lukijaksi! Hyvin kirjoitettu postaus myöskin jälleen kerran :)

  VastaaPoista
 6. Jep, kun nämä kriteerit täyttyvät niin ollaan jo hyvillä jäljillä :) Kiitos paljon!

  VastaaPoista
 7. Samaa täälläkin! Kyllästyn helposti sellaiseen "vain yhden tietyn aihepiirin" blogiin. Mulla on toki esim. kirjablogeja lukulistalla, mutta en käy niissä kuin satunnaisesti etsimässä lukuvinkkejä.
  Blogissa pitää olla kuvia, sopivan monipuolista lukutarjontaa ja suuri plussa on sama ikäluokka, koska yleensä silloin ajatukset ja ajankohtaiset jutut mätsää :)

  VastaaPoista
 8. Oon samoilla linjoilla näiden kaikkien kanssa! Varsinkin toi kommentteihin vastaaminen - mulla ainakin tulee heti vähän sellanen ''oh..'' olo jos jätän ajatuksella kommentin ja bloggaaja ei vastaa siihen. Onneksi suurin osa vastaa ja se on ihan parasta kun pääsee ns. vuorovaikutukseen bloggaajan kanssa ja silloin sitä blogia lukeekin innokkaammin! Tosi tärkeetä myös toi ettei pelkkää ''höpöttelyä'' vaan että postauksista voi hyötyä, mutta välillä lukee mielellään vaan kuulumisia inspiroivien kuvien höystämänä ! :) <3 ettei myöskään postaus toisen perään oo sellanen ''Tiesitkö nämä 5 asiaa jotka auttavat sinua bla bla..'' ja ''Ota nämä vinkit haltuun kun haluat bla bla..'' ja sellasta loputonta suota x)

  VastaaPoista
 9. hauska idea kirjoittaa tämmöinen postaus :) Tosi samat kriteerit mullakin blogien lukemisen suhteen :)

  VastaaPoista
 10. Tässä on kyllä ehdottomasti niitä peruspilareita mitä arvostan itsekin. :) Tämä nyt on makuasia, mutta itse huomaan, että tykkään lukea erityisesti sellaisia blogeja (tai enemmän kyllä seurailen tuben puolella kanavia), joissa pääsee näkemään ihmisen tarinaa henkilökohtaisella tasolla. Ihmisiä jotka ovat määrätietoisia ja tavoittelevat unelmiaan. Ne koen inspiroivimmiksi ja sellaisiksi, joita haluan nimenomaan "seurata". Minulle se henkilö ja hänen tarinansa on tärkeämpi kuin esimerkiksi kuvien/videon laatu. Toki aina parempi laatu on miellyttävämpi, mutta se kaunis kuori yksinään ei riitä. Toinen tärkeä asia minulle on säännöllisyys. Se, että jos vaikka tilaan kanavan tubessa, voin luottaa siihen että tämä henkilö lataa uuden videon aina tasaisin väliajoin, eikä niin että ensin tulee monta videoa viikossa ja sitten ollaan puoli vuotta hiljaa (koska niitäkin on :D). Ja tämä sama pätee myös blogien puolella.

  VastaaPoista
 11. Toi sama ikäluokka unohtu mulla täysin! Totta, että saman ikäisten blogit kiinnostavat aiheiltaan yleensä enemmän kuin vanhempien tai nuorempien :)

  VastaaPoista
 12. Kiva kuulla! Jep, se kummasti nostaa kans lukuintoa kun bloggaaja vastaa kommentteihin. Tosi hyviä pointteja sullakin! Ihan vaan kuulumispostauksistakin voi saada inspiraatiota omaa arkea kohtaan, eli silloin tällöin ne ovat oikein mieluisaa luettavaa :)

  VastaaPoista
 13. Tosi mielenkiintoinen näkemys! Tuota en tullut ajatelleeksikaan. Blogin kautta voi hyvin myös seurata ihmisen kasvua ja etenemistä elämässään sekä ammentaa sitä kautta motivaatiota ja inspiraatiota omaankin elämään. Säännöllisyys taas ei ole mulle kaikista tärkein asia, kunhan nyt kuitenkin edes kerran kolmessa kuukaudessa tulisi postaus :D Tommonen ois kyllä vähän ärsyttävää, jos eka tulee monta videota/postausta ja sitten on tosi pitkän ajan kestävä tauko.

  VastaaPoista
 14. Mulla on pitkälti aika samat kriteerit kuin sullakin. Mullakin olisi välillä kyllä myös parannettavaa tuossa kommentteihin vastaamisessa :D Pyrin kyllä siihen, että vastaisin viimeistään kahden päivän päästä siitä, kun olen kommentin saanut, mutta välillä ei ehdi siihenkään, vaikka kuinka yrittäisi :/

  VastaaPoista
 15. Jep, noi muut kiireet selittää kyllä, miksei aina kerkeä vastaamaan kommentteihin nopeasti! Tärkeintä kuitenkin, että jossain vaiheessa vastaa eikä jätä ollenkaan huomiotta :)

  VastaaPoista
 16. Tämä on varmaan pikkuseikka, mutta välillä häiritsee blogeissa se kun käytetään ilmaisia kuvapankkeja ja niiden kuvia blogissa. Siksi juuri tuo mitä mainitsit kuvista blogissa on tärkeätä ja ainakin itse tykkään persoonallisista kuvista blogissa. Ei niiden tarvitse olla mestaritasoa, mutta kun useammassa blogissa on samoja kuvia niin se ei oikein innosta. Okei, tämä oli nyt tälläisen ”mummon” mielipide

  VastaaPoista
 17. Kyllä toi varmasti alkaa jossain vaiheessa häiritsemään, jos kuvapankkien käyttö alkaa olla kovin yleistä! Itse ottamissa kuvissa on selkeästi omaakin persoonaa mukana :)

  VastaaPoista