24.9.2019

Mitä olen suunnitellut välivuodelle?

Kuten kesän aikana kerroin, tällä kertaa ei opiskelupaikkaa minulle napsahtanut. Nyt vietänkin siis välivuotta, jolle minulle ei ollut sen kummempia suunnitelmia. Edelleenkin suunnitelmat ovat aika lailla auki ja yllätyksille on tilaa, mutta joitain ideoita olen jo kehitellyt.


minä5
1. Vietän aikaa läheisten kanssa.

Koska muuttoa ei todennäköisesti ole tulossa, vietän aikaa läheisteni kanssa vielä kun asun heitä lähellä. Kun muutto tulee, muutan todennäköisesti monien satojen kilometrien päähän, joten tästä ajasta pitää ottaa mahdollisimman paljon irti.


2. Opiskelen avoimessa yliopistossa.

Tästäkin olen jo pari kertaa blogissa maininnut. Olen suunnitellut opiskelevani viestinnän perusopinnot, jotka käytyäni voin ensi keväänä hakea avoimen yliopiston väylän kautta opiskelemaan. Joissain kouluissa avoimen opinnot ovat suora väylä päästä sisälle, mutta Jyväskylässä ei oman ymmärrykseni mukaan ainakaan ole näin. Jännitettävää siis riittää.

minä9
3. Jatkan nuorisovaltuustossa.

Tarkoitukseni oli lopettaa nuorisovaltuustohommat kahden kauden jälkeen, mutta saahan siitä mukavaa tekemistä vuoden ajalle. Kaksi viime kautta olen toiminut tiedottajana ja edelleenkin ne hommat kiinnostaisivat kovasti.


4. Töiden tekoa, jos niitä on.

Töistä en ole ajatellut ottaa kamalaa stressiä. Kesätyöni viimeinen päivä oli eilen ja edessä päin on vielä joitain pikkuhommia samassa paikassa. Työasiat ovat kuitenkin vielä hyvin auki, joten saa nähdä, mitä aika tuo tullessaan.


farkku1
minä6
5. Rentoutumista.

Koko kesä ja alkusyksy meni aika lahjakkaasti töissä, joten rentoutumiselle pitää myös antaa tilaa. Käyn lenkeillä, yritän lukea kirjoja ahkerammin, katson sarjoja, nautin vapaasta... Saa nähdä, alkaako tämä vielä kyllästyttää vai saako rentoutua tarpeeksi ollenkaan!


minä4

Siinä oli pieniä suunnitelmia välivuoden ajaksi. Jos sinä vietät tai olet viettänyt välivuotta, mitä suunnitelmia sinulla on tai oli?

2 kommenttia:

  1. Mä opiskelin välivuotenani avoimessa yliopistossa, ja voin kyllä suositella sitä! Mua auttoi ainakin toisella pääsykoekerralla huomattavasti se, että olin saanut avoimessa opiskellessani tuntumaa tieteellisiin teksteihin. Lisäksi kävin onnistuneesti korottamassa välivuoden syksyllä yhtä ainetta kirjoituksissa. Sun välivuoden suunnitelmat kuulostaa tosi hyviltä! Kannattaa kyllä rentoutua mahdollisuuksien mukaan, sillä opiskeluvuosina siihen ei todennäköisesti ole samalla tavalla mahdollisuuksia kuin mitä välivuoden aikana. Tsemppiä välivuoteen, toivottavasti siitä tulee onnistunut :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva kuulla positiivisia kokemuksia! Ensi torstaina onkin jo eka avoimen yliopiston luento ja vaikka oon edelleenkin ihan ulalla, niin jospa asiat lähtis siitä selkenemään :D Rentoutuminen täytyy ehdottomasti muistaa tän vuoden aikana. Kiitos tsempeistä!

    VastaaPoista