30.9.2019

Syyskuun luetut kirjat

Maanantai on hyvä aloittaa muistelemalla, mitkä kirjat syyskuussa sai luetuksi. Saldo jäi edelleen harmillisen pieneksi, mutta laatu korvaa tässä tapauksessa ehdottomasti määrän!


syyskuunluetut1

Yuval Noah Harari - 21 oppituntia maailman tilasta

Kirjassa Harari kuvailee sitä, minkälainen nykymaailma on ja mihin se voi mahdollisesti tulevaisuudessa johtaa. Pääpaino on kuitenkin nykyajan menossa. Harari pohtii nykyajan suurimpia ongelmia ja sitä, miten voimme mukautua tähän ajanjaksoon, kun emme edes tiedä, minkälaiseen suuntaan se on menossa.


Kirja jatkaa Hararille ominaista pohdiskelevaa tyyliä ja kirjassa tehdään jälleen hienoja oivalluksia. Se saa myös ajattelemaan asioita uudella tavalla sekä tarjoaa mietittävää vielä pitkälle lukemisen jälkeenkin. Suosittelen, jos haluat vähän ''järkevämpää'' lukemista hömpän keskelle!syyskuunluetut2

Gail Honeyman - Eleanorille kuuluu ihan hyvää

Kirjan päähenkilö on Eleanor Oliphant, jonka elämä ei ole tavallisen kolmekymppisen elämää ystävineen ja shamppanjalaseineen. Oikeasti hän on yksinäinen, jonka elämä pyörii vain töiden ja jokakeskiviikkoisten puheluiden äidille ympärillä. Lisäksi hänen äitinsä on syy, minkä takia Eleanorilla on hurjat arvet kasvoissaan eikä hänellä ole sosiaalisia suhteita. Mikä selittää tämän ja saako Eleanor napattua itselleen komean laulajan, johon Eleanor on vähän ihastunut netin syövereissä?


Tosi mielenkiintoinen ja erilainen juoni, jossa elämä ei ole ruusuilla tanssimista kuten kolmekymppisillä stereotyyppisesti ajattelisi olevan! Kirjan mutkikas äiti-tytär-suhde on mielenkiintoinen ja jännittävä mauste koko kirjan läpi, ja siitä haluaisi kuulla koko ajan lisää. Tämänkin kirjan juonta on tosi vaikea tiivistää pieneen esittelyyn, sillä kirjassa tapahtuu yllättävän paljon. Tätä lukee mielellään mihin aikaan päivästä tahansa!


Oletko sinä lukenut hyviä kirjoja tässä kuussa?

4 kommenttia:

 1. Jotenkin ehdin lukea vain YHDEN kirjan kokonaan syyskuun aikana (Minja Koskelan huippuhyvä Ennen kaikkea feministi), joten tässäkin osoitteessa laatu taisi korvata määrän. :D Yhden kirjan jätin kesken ja toisessa on enää n. 80 sivua jäljellä, mutta lokakuun puolelle menee sen loppuun asti lukeminen...

  Näistä sinun lukemista kirjoista on molemmat omalla lukulistalla ja tuo Eleanorille kuuluu ihan hyvää on tällä hetkellä jo kirjastosta lainattuna odottelemassa lukuvuoroaan. :)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta tuo lukemasi kirja! Tässä on vielä koko pimeä talvi aikaa linnottautua sisälle ja lukea kirjoja, joten jospa niiden määrää saisi nostettua ylöspäin :D Toivottavasti nautit tosta Eleanor-kirjasta yhtä paljon kuin minä, se on ihan superhyvä!

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoisen oloisia molemmat kirjat. Haha mä aloitin syyskuussa tasan yhden kirjan lukemisen ja oon päässyt vissiin vasta sivulle 50.. :D hups!

  VastaaPoista
 4. Haha, hei parempihan toiki määrä on kuin ei mitään! :D

  VastaaPoista