26.1.2020

Nämä kirjat haluaisin lukea

Minulla on puhelimessani sekä kirjaston nettisivuilla lista kirjoista, jotka haluaisin jossain vaiheessa lukea. Suurimman osan lukemistani kirjoista valitsenkin näiltä listoilta ja nyt ajattelin jakaa tänne blogiin osan kirjoista, jotka haluaisin lukea mielelläni vaikka vuoden 2020 aikana. Mielipidettäni näistä kirjoista en luonnollisesti voi kertoa, mutta kerron syyt sille, miksi kyseinen kirja juuri kiinnostaa. 

luettavat1

Edward Snowden - Pysyvästi merkitty

''Modernin historian suurimman vakoiluskandaalin paljastanut mies kertoo uskomattoman tarinansa tietokonenörtistä huippuvakoojaksi ja lopulta maailman etsityimmäksi tietovuotajaksi.'' WSOY 

Edward Snowden oli joitain vuosia sitten suuri juttu mediassa ja kirjassa kiinnostaa erityisesti se, että Snowden on kirjoittanut sen itse. Aihe on minulle vähän vieras, joten tästä saisi myös uutta tietoa koko skandaalista. 

Adam Kay - Kohta voi vähän kirpaista: Nuoren lääkärin salaiset päiväkirjat

''Elämän ja kuoleman kysymykset. Jatkuva ihmisruumiin eritteiden tsunami. Surkeammat tienestit kuin sairaalan pysäköintimittarilla. 97 tunnin työviikko ja hei hei ystävät ja vapaa-aika. Sellaista on nuoren lääkärin elämä.

Nämä salaiset päiväkirjamerkinnät on raapustettu keskellä sairaalan hektistä arkea. Ne tuovat iholle todellisuuden lääkärisarjojen takana - sensuroimatta yhtäkään ällöttävää yksityiskohtaa tai potilaiden älynväläystä.'' Art House

Lääkärin arki jää kaukaiseksi asiaksi sellaiselle, joka ei lääkäri ole. Lääkärit saavat myös yleensä kaiken huonon niskaansa potilaiden terveyteen liittyen, joten olisi hyvin avaavaa lukea kirja, joka kertoo sairaaloiden hektisestä arjesta. Sairaalasarjat ovat hyvin suosittuja, joten miksei kirjakin voisi olla oikein mielenkiintoinen luettava? 

luettavat3

Caroline Criado Perez - Näkymättömät naiset


''Kuvittele maailma, jossa älypuhelin on liian suuri käteesi, jossa syömäsi lääkkeet ovat usein sopimattomia elimistöllesi, jossa riskisi loukkaantua auto-onnettomuudessa on 47% korkeampi.
Tervetuloa naisten maailmaan.'' Adlibris

Tämä kirja sai heti aikaan vau-reaktion, kun luin sen kuvauksen. Tämän kaltaiset aiheet kiinnostavat kovasti ja kirja antaa varmasti monia järkytyksen aiheita. 

Vladimir Nabokov - Lolita

''Lolita on hurja ja vaikuttava kertomus hyväksikäytöstä, rakkaudesta, omistushalusta ja pakkomielteen pelottavasta voimasta. Vladimir Nabokovin mestariteos julkaistiin Pariisissa vuonna 1955 ja julistettiin heti kielletyksi kirjaksi.'' Gummerus 

Lolita on pyörinyt jo kauan tällä luettavien kirjojen listalla, koska tällaiset venäläiset romaanit hieman pelottavat. Yhtään sellaista ei ole tullut luettua, koska olen saanut niistä vaikealukuisen ja tönkön kuvan, mutta tämän kirjan juoni kuulostaa mielenkiintoiselta sekä kauhealta. Tavoitteena siis on saada luettua tämä kirja tämän vuoden aikana! 

luettavat2

Marianne Käcko - Tapa minut, äiti!

''Katarina on vain 11-vuotias, kun hänen äitinsä Marianne huomaa, ettei kaikki ole kohdallaan. Katarina laihtuu ja hänen käytöksensä muuttuu. Tytär syö yhä pienempiä annoksia ja lopulta elää pelkällä näkkileivällä. Hän pääsee kuitenkin hoitoon, ja lyhyen sairaalassaolon jälkeen hän on jälleen kunnossa.'' Kirjasampo

Tämän kirjan lukeminen on venynyt, sillä se on ollut kirjastossani koko ajan lainassa. Kyseessä ei siis voi olla huono kirja sen suosion perusteella. Kirjan nimi oli ensimmäinen asia, mikä sai pysähtymään lukemaan kirjasta tarkemmin ja siitä lähtien olen vain odottanut, että saisin sen itselleni. 

Sophie Kinsella - Sitä saa mitä antaa

''Taattua Kinsellaa: ratkiriemukas ja kyynelkanavat avaava romaani rakkaudesta, omien vahvuuksien tunnistamisesta ja velkakirjasta, joka muuttaa kaiken.'' WSOY 

Kinsellan aikasemmista kirjoista olen pitänyt niiden hauskuuden ja viihdyttävyyden takia, joten kun häneltä on tulossa uusi kirja, pitää se ehdottomasti päästä lukemaan! 

Onko sinulla listoja kirjoista, jotka haluaisit lukea?  

Lue myös nämä: 

4 kommenttia:

 1. Mullakin on puhelimen muistiossa pitkä lista kirjoja, jotka haluaisin lukea! Tällä hetkellä listalla ovat muun muassa Auschwitzin tatuoija ja Naiset joita ajattelen öisin. En oo varmaan koskaan tätä sanonut, mutta tykkään hurjasti sun kirjapostauksista, oon löytänyt mä niiden kautta paljon mielenkiintoista luettavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Auschwitzin tatuoija meni suoraan omalle kirjalistallenikin, kiitos vinkistä! Oi että miten mukava kuulla, mahtavaa että pidät kirjapostauksista ♥

   Poista
 2. Tuo lolita sekä näkymättömät naiset vaikuttaa tosi mielenkiitoisilta! Pitäis enemmän alkaa itsekkin lukemaan vähän eri tyyppisiä kirjoja. Aina sorrun niihin samoihin historiallisiin romaaneihin kerta toisensa jälkeen :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep, ne varmasti avartavat maailmankuvaa entisestäänkin! Mut hei, historialliset romaanithan on tosi mielenkiintoisia! Toki eri genrejen kirjat myös auttavat pohtimaan vähän eri tavalla :)

   Poista