15.3.2020

Minäkin hämmennän koronasoppaa

Koko korona-asia alkaa olla jo hyvin ahdistavaa. Se pursuaa niin somesta kuin kaikkialta mediasta ja on melkein ihan sama minne menet, niin jollain tavalla se tulee ilmi. Ajattelinkin, että blogin pidän koronavapaana alueena, mutta koska kirjoittaminen on hyvä tapa purkaa ajatuksia, löysinkin itseni naputtelemasta tätä postausta. 

Kun ensimmäiset tiedot taudista tulivat, en ikimaailmassa ajatellut sen leviävän tänne asti. Kaikki on tapahtunut aivan huomaamatta mutta silti vääjäämättä. Kaikista ahdistavinta on juurikin se, että koronaa ei pääse missään karkuun. Menit mille tahansa uutissivustolle, sieltä tulee lähes poikkeuksetta jokin juttu aiheesta. Olenkin jo alkanut hieman välttelemään uutisten lukemista, vaikka niistä saa toki hyödyllistäkin tietoa taudin tarttumisen estämisessä. Heti aamulla tai viimeisenä illalla ei vain ole mukava saada silmiensä eteen negatiivisia ja pelottavia uutisia.

2020-03-14_06-29-05

Kaikista konkreettisimmaksi juttu meni silloin, kun suuria yleisötapahtumia määrättiin peruttavaksi tai siirrettäväksi. Myös täällä omalla kotipaikkakunnallani moni tapahtuma on peruttu ja esimerkiksi kuntosali suljettu, vaikka yhtään tartuntatapausta ei ole ollut. On kuitenkin erittäin hyvä asia, että turvatoimenpiteet otetaan vakavasti ja näin varmasti ennaltaehkäistään koko taudin leviämistä pohjoisempaankin Suomeen. 

Vessapaperin hamstraaminen on taas ihan toinen juttu. Kotivara on toki hyvä olla, mutta tässä ollaan menty aivan hysteerisiksi. Mutta ehkä hamstraaminenkin on vain tapa yrittää hallita tilannetta, joka ei ole yksittäisellä ihmisellä hallittavissa. Tässäkin asiassa pitäisi muistaa huomioida muut ihmiset ja heidän tarpeensa, jotta jos oikeasti tulee pula elintarvikkeista, niin kaikille riittäisi osansa. Ei kukaan tarvitse kymmentä leipäpussia kerralla kaupasta tai ainakin pitää olla todella suuri perhe ruokittavana.

Mutta hei, yritetään pysyä positiivisena ja elää suhteellisen normaalia elämää tämänkin kaiken kaaoksen keskellä! Muista pestä käsiä ahkerasti ja huolella ja jopa pikkuisessa nuhassa pyri jäämään kotiin sairastamaan. Riskiryhmiin kuuluvilla voi olla heikompi puolustuskyky, jolloin perusterveen pienikin taudinpoikanen voi sairastuttaa heidät heti. Me olemme kaikki yhdessä tässä sopassa ♥

Mitä ajatuksia vallitseva tilanne herättää sinussa? Ahdistaako vai pysytkö huolettomana?

6 kommenttia:

 1. Mä kuulun astmoineni riskiryhmään, mutta korona ei silti huoleta - asia olisi eri, mikäli en asuisi Suomessa 🤔 koronan tuomat ongelmat ylioppilaskirjoituksiin aiheuttaa mulle enemmän huolta - vaikka oonkin valmistautunut kirjoituksiin melko hyvin, reaalin siirto viikolla saattaa tehdä tulevasta viikosta liian raskaan ja näin ollen vaikuttaa negatiivisesti tuloksiini. Mutta tsemppiä sullekin, kyllä tää koronatilanne saadaan vielä hallintaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullaki on astma, mutta lääkkeitä en siihen kyllä käytä. Se tuo oman lisähuolensa vielä D: Mut toi on kyllä paha, et se vaikuttaa koko ikäluokan kirjotuksiin! Tsemppiä tosi kovasti, henkisesti raskas viikko varmasti tulossa mutta kanssasi on tosi moni samassa jamassa!

   Poista
 2. Mua ei oikeastaan itse tauti niin pelota, mutta kieltämättä on joutunut ottamaan uudenlaisen otteen omaan arkielämään 😅 Mulla lähiopetus (yliopisto) meni nyt jäihin, ja kaikki tapahtumat sekä tällä hetkellä treenit on peruttu, joten oon tuntenut itseni aika toimettomaksi 😄 Mut eiköhän joku rytmi taas löydy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkea osaa kyllä sitten arvostaa eri tavalla, kunhan tästä vain päästään yli! Tsemppiä, jospa löytäisit jotain tekemistä, vaikka hallituksen tämän päiväiset linjaukset rajoittavat vielä entisestään! Hyvä tarkoitusperä niillä kuitenkin ja jospa saisimme riskiryhmät suojattua :)

   Poista
 3. Koronatilanteeseen on itsekin vasta kunnolla herännyt, kun uusista tartunnoista ja kuolemista uutisoidaan jatkuvasti. Eletään kieltämättä hyvin mielenkiintoista aikaa, joka tulee kyllä jättämään jälkensä. Mutta kyllä tästä selvitään kun mahd. moni noudattaa annettuja ohjeita ja tekee parhaansa. <3
  ,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep! Kainuukin oli toistaiseksi ollut turvassa koronalta, mutta tänään tuli tännekin ensimmäiset koronatartunnat :/ Olet oikeassa!

   Poista