29.3.2020

Näillä vinkeillä helpotat elämääsi

- Siivoa vähän joka päivä: yhtenä päivänä vessa, toisena imuroi, kolmantena pyyhi pölyt. Keittiössä pyyhi likaantuneet tasot aina ruuanlaiton jälkeen, niin lika ei ehdi kuivua ja pinttyä. 

- Yhdistä kaupassa käynti ja lenkki. Jos menet kauppaan kävellen etkä julkisilla tai autolla, matka menee kävelylenkistä eikä ulos tarvitse raahautua kahdesti.

vinkit1
- Jos et jostain syystä voi viedä biojätteitä lajittelupisteelle etkä halua niiden alkavan haista, laita biojäteastia pakkaseen. Ongelma ja hajuhaitta ratkaistu.

- Osta pakasteesta wokkivihanneksia tuoreiden kasvisten sijaan. Ne säilyvät pidempään kuin tuoreet vihannekset ja ovat myös halvempia. Eikä niitä tarvitse pilkkoa, vaan sulatuksen jälkeen pääsee heti syömään.

- Tiskaa astiat mahdollisimman pian, jotta lika ei kerkeä kuivua ja tarttua kunnolla kiinni. Jos esimerkiksi kattilan pohjassa on tosi pinttynyt lika, laita sinne vettä ja vähän tiskiainetta. Kiehauta vesi ja lian pitäisi lähteä helpommin irti!

vinkit2

vinkit3 - Laita illalla jo valmiiksi kahvilatinki. Aamulla ei sitten tarvitse muuta kuin painaa napista, mikä helpottaa aamuja. 

- Tee ruokaa paljon kerralla äläkä vain pikkunäperryksiä. On kätevää ottaa pakkasesta ruokaa eikä sitten tarvitse kokata joka päivä. 

- Ovatko homeiset leivät yleisiä taloudessasi? Älä pidä koko leipäpussia kerrallaan sulassa, vaan pistä se pakkaseen ja ota sulamaan vähän kerrallaan sitä mukaa kun syöt niitä.

vinkit4

Onko sinulla joitain vinkkejä, jotka helpottavat arkeasi?  

Lue myös nämä: 4 kommenttia:

 1. Kiva vinkkilista! Tuo pakasteiden tehokas hyödyntäminen kasvisten osalta on kyllä hyvä huomio, ja aina olisi valmiin kasviksia. Oon tosi huono ostamaan kaupan pakastealtaasta juurikin niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa ehdottomasti yrittää jatkossa hyödyntää pakasteita! Wokkivihanneksista saa helposti monipuolisesti vihanneksia syötyä :)

   Poista
 2. Olipa kivoja vinkkejä! Tutustuin muutenkin blogiisi ja se on ihanan pirtsakka! Jään seurailemaan :)

  Oma blogini löytyy: https://maitokaakaovalas.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, olipas mukava kuulla! <3 Käyn tsekkaa sun blogin!

   Poista