1.3.2020

Helmikuun luetut kirjat

Tieto lisää tuskaa, sen huomaa näistä helmikuun luetuista kirjoista ainakin ensimmäisen kirjan osalta. Helmikuu kuluikin uutta tietoa sisäistäessä, ulkoillessa ja laskiaispullia syöden. Yllätyin muuten siitä, että mantelimassa ei ollutkaan niin pahaa kuin muistin, se sopiikin ihan hyvin laskaispulliin! Kuulutko sinä hillon vai mantelimassan kannattajiin? 

Nyt kuitenkin niitä kirjoja tähän väliin!

helmikuunluetut1

Matthew Walker - Miksi nukumme: Unen voima

Kirjassa Matthew Walker kertoo, miksi tarvitsemme unta, mitä unen aikana tapahtuu, mitä liian vähäinen uni saa aikaan ja kaikkea muuta mielenkiintoista unesta. 

Tämä kirja on jo pitkään pyörinyt somessa ja sen viimeinkin ollessa vapaana kirjastossa lainasin sen heti. Tämän kirjan tiedot todellakin lisäsivät tuskaa ja oli järkytys, mitä kaikkea kehossa voikaan tapahtua, jos ei nuku riittävästi. Kirjan tarkoitus ei ehkä ollut tuottaa ''ahdistusta'', mutta jos iltaisin ei tule uni, niin kyllä tämän kirjan kauhukuvat hieman pyörivät mielessä. Teksti on paikoin tosi tieteellistä, mutta kun niistä jaksaa mennä eteenpäin, niin oikein mielenkiintoinen tietopaketti unesta ja se kannustaa myös panostamaan lepoon enemmän.
 
helmikuunluetut2

S.K. Tremayne - Tulilapsi

Rachel Daly muuttaa uuden rikkaan aviomiehensä David Kerthenin kotikonnuille kaivosten keskellä. Davidilla on poika nimeltään Jamie, jonka äiti on kuollut jonkin aikaa sitten pudottuaan kaivokseen. Rachel huomaa kuitenkin jotain outoa Jamien käytöksessä ja alkaa tutkimaan paikan tapahtumia, jolloin asiat saavat pelottavia käänteitä...  

Kirja on aika samanlainen kuin kirjailijan edellinen kirja Jääkaksoset: molemmissa on lapsi, jonka käytös on epäilyttävää. Jännitystä kirjassa kuitenkin on, vaikka alkuasetelma on hieman ennalta-arvattava. Juonenkäänteet ovat kuitenkin sellaisia, että ne tulevat todellakin yllätyksenä tai en ainakaan minä osannut niitä etukäteen aavistaa. Välillä kirja myös vähän ällöttää. 

helmikuunluetut3

Vladimir Nabokov - Lolita
 
Keski-ikäinen Humbert Humbert rakastuu 12-vuotiaaseen Dolores Hazeen eli Lolitaan. Kun Lolitan äiti ja Humbertin vaimo kuolee, lähtee Humbert Lolitan kanssa pakomatkalle pitkin Yhdysvaltoja. 

Kirja on hieman runollisesti ja tosi soljuvasti kirjoitettu, joten lukeminen vain soljuu eteenpäin. Tätä kirjaa en todellakaan suosittele ehkä jopa alle 18-vuotiaille. Kirja ei ole niin ''roisi'' kuin juonesta voisi ajatella, mutta hieman runollinen teksti osaa myös olla erittäin järkyttävää ja ahdistavaa, ehkä jopa enemmänkin kuin tavallisesti kirjoitettu voisi olla. Välillä jotkin tapahtumat menivät hieman ohi eikä ihan kaikkea ymmärrä, mutta ainakin nyt olen lukenut yhden venäläisen romaanin, joka olikin tavoitteeni tälle vuodelle!  

Miltä nämä kirjat vaikuttavat sinusta? 

Lue myös nämä:6 kommenttia:

 1. Toi unikirja on jo pitkään ollut mun lukulistalla! Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta ja hyödylliseltä, varsinkin mulle kun helposti nipistän ekana unen määrästä silloin kun on erityisen kiireistä :D Ja laskiaispulliin ehdottomasti hillo, vaikka oonkin oppinut viime vuosina syömään niitä myös mantelimassalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossa tapauksessa sun kannattais ehdottomasti lukea se! Tulisi kyllä pariin kertaan harkittua, kannattaako sittenkään vähentää unen määrää :D Hillon pitää kans olla sellasta, mihin ei oo jääny rökäleitä! :D

   Poista
 2. Lolita on ollut mun lukulistalla iät ja ajat, mutten vain millään saa sitä luetuksi! Jospa nyt kirjoitusten jälkeen viimein saisin otettua itteeni niskasta kiinni ja käytyä sen kimppuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli ihan sama, tosi pitkään meni että sai lainattua sen! Kirjoitusten jälkeen olisi hyvin aikaa lukea muitakin kirjoja :)

   Poista
 3. muistaakseni näin joskus leffa version tuosta lolitasta, ja se oli kyllä ihan mielenkiintoinen leffa vaikka erikoinen aihe onkin.
  Laskiaispullat on parhautta, vaikka mä en niitä tänä vuonna muistanutkaan syödä, jotenkin koko laskiainen meni ihan ohi. Itse tykkään sekä hillosta että mantelimassasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai siitä on elokuvakin, ois varmaa mielenkiintonen! Voi että, saisitkohan vielä jostain laskiaispullia? :D

   Poista