31.8.2020

Elokuun luetut kirjat

Elokuukin vierähti uskomattoman nopeasti ohi. Kuukauden aikana kerkesin pakata, muuttaa sekä lopettaa kesätyöni. Muutosten kuukausi siis kyseessä, ja nyt tuleva syyskuu ei jää yhtään heikommaksi jännittävyyden puolesta. Tänään on jo kaksi ensimmäistä luentoa ja syyskuun puolella se opiskelu vasta alkaa ihan kunnolla. Alan heti syksyllä pääaineeni opintojen lisäksi lukemaan historiaa ja yhteiskuntatieteitä sivuaineina, joten saa nähdä, miten työntäyteinen syksy on edessä.

Kirjastokorttia en vielä tänne Jyväskylään ole ehtinyt hankkia, mutta tänään se olisi suunnitelmissä käväistä. Odotan innolla, minkälainen aarreaitta kirjasto täällä on!

Elokuussa kerkesin lukea pari kirjaa, ja seuraavaksi hyoätäänkin niiden esittelyihin.

elokuunluetut2 

Louisa M. Alcott - Pikku naisia

Kirjassa seurataan yhtä vaihetta neljän sisaruksen elämässä. Heidän isänsä on lähtenyt sotaan, ja kotopuolessa he keksivät paljon tekemistä unohtaakseen ikävänsä äiti tukenaan. Kirjassa on monia seikkailuja sekä kasvutarinoita, joita on kiinnostava pohtia kirjan edetessä.

Kuvailisin, että periaatteessa tässä kirjassa ei ole selkeää juonta, vaan siinä vain seurataan yhtä tiettyä aikaa tyttöjen elämässä, joka jatkuu omaan malliinsa kirjan loppumisen jälkeen. Tykkäsin tosi kovasti kirjoitustyylistä sekä kirjan etenemistavasta. Ja tuleehan siitä aina tosi sivistynyt olo, kun lukee jonkun klassikkokirjan!

elokuunluetut1

Amy Bronwen Zemser - Kirjeitä keittiöstä

Elaine haaveilee kokin urasta, mutta hänen poliitikkoäitinsä ei halua tytärtään patojen ja kattiloiden keskelle. Elaine ystävystyy Lucida Sansin kanssa, ja yhdessä he alkavat viedä Elainea tähtikartalle kokkausmaailmassa. Hyväksyykö äiti tyttärensä unelman? Entä miten Elainelle käy, menestyykö hän siinä?

Tämä kirja oli sellainen kirja, joka olisi mielestäni toiminut paljon paremmin sarjana kuin kirjana, niin ihmeellistä kuin se onkin. Kirja oli hyvin koomisesti kirjoitettu, ja osa kuvailluista tilanteista oli sellaisia, että ne olisi oikeasti halunnut nähdä eikä vain lukea. En ole ennen samankaltaista kirjaa lukenut, joten kokemus oli tosi mielenkiintoinen. Kerrontatapa oli kuitenkin tässäkin kirjassa tosi kiva ja se eteni hyvään malliin.

Sellaiset kirjat sain luettua elokuussa. Mitä sinä luit?

Lue myös nämä: 

Kesäkuun luetut kirjat

Mitä kirjaa olen vältellyt hypen takia? + 7 muuta kirjakysymystä 

Näin curly girl -metodi muutti hiuksiani

Seuraa myös Instagramissa @siniriekki. 

2 kommenttia:

  1. Mä luin elokuussa Auschwitzin tatuoijan, joka kertoo Auschwitzista selvinneen Lale Sokolovin tarinan. Kirja oli niin vaikuttava, ettei sitä meinannut malttaa laskea käsistään, joten iso suositus ellet oo sitä vielä lukenut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, tää onki mulla jo luettavien kirjojen listalla! Tää kuulostaa tosi mielenkiintoiselta, kiitos kommentista *.*

      Poista