9.8.2020

Muuttajan muistilista - näitä en unohda!

Muutto alkaa pikkuhiljaa lähestyä ja päässä meinaa pyöriä jo ihan kaikkien muistettavien asioiden takia. Asioiden kirjalliseen muotoon muuttaminen auttaa heti kokonaisuuden hahmottamisessa, joten tämä postaus toimii hyvänä apuna niin minulle kuin toivottavasti myös muille muuttajille.

Asunto on nyt siis jo tiedossa, mutta mitä sen jälkeen?

muistilista1
 
- Maksa vuokravakuus. Minulla pitää maksaa se ennen avaimien luovutusta, mutta tarkista omasta vuokraospimuksestasi, milloin sinulla pitää maksaa se. Tämä on jo hoidettu!

- Muista maksaa vuokra. Tämä pätee koko asumisen ajan tietenkin, mutta älä epähuomioissasi unohda tätä ensimmäiseltäkään kuukaudelta. Tarkista myös, maksetaanko vuokran lisäksi esimerkiksi vesimaksu tai autopaikka erikseen ja muista maksaa nekin.

- Tee muuttoilmoitus Postille sekä isännöitsijälle, mikäli niin vuokrasopimuksessa vaaditaan. 
 
muistilista2

- Tee sähkösopimus ja hanki kotivakuutus. Nämä ovat minullakin vielä hoidettavien asioiden listalla. Kamala, tuntuu niin aikuiselta kun tämmöisetkin pitäisi jo itsellä hoitaa!

- Käy läpi tavarat ennen pakkaamista. Älä ota turhaan mukaan sellaisia asioita, joita et tule ikinä tarvitsemaan. Esimerkiksi ylimääräisiä astioita ei kannata ottaa ylen määrin mukaan, niiden kuljetushan on myös vähän hankalaa.

- Lukemisesta pitäville tärkeä kohta! Mikäli muutat kauas uudelle paikkakunnalle, palauta entisesta kotikunnastasi lainaamasi kirjat kirjastoon, älä ota niitä epähuomiossasi mukaan.

muistilista3

- Hanki puuttuvat huonekalut ja muut pikkutavarat. Itse tarvitsen uuden sängyn sekä ruokapöydän, sillä nykyinen neljän hengen ruokapöytäni ei tule mahtumaan tulevaan minikeittiööni.

- Nautiskele viimeisistä hetkistä nykyisellä asuinpaikkakunnallasi. Käy vielä läpi lemppariulkoilukohteesi, suosikkikauppasi sun muut asiat, mitä jäät kaipaamaan.

muistilista4
 
Oletko sinä muuttamassa tämän vuoden aikana? Mitä muuta pitäisi muistaa ennen muuttoa ja sen aikana tämän listan lisäksi?

Lue myös nämä:

 
 

Seuraa myös Instagramissa @siniriekki.

6 kommenttia:

 1. Klassikko ohjeet! Itsekin muutin juuri, tuttu tunne!

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että ihan asiaankuuluvia ohjeita oli kyseessä! Huh, onneksi sinä olet jo selvinnyt muutosta :D

   Poista
 2. Oi onneksi pystyin jo kaikkiin kohtiin ruksin laittamaan! 😂 Vielä kun itteni saisin sinne asuntoon niin olisi kaikki mallillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hyvä että sulla on muutto noin hyvin edenny!

   Poista
 3. Kiitos tästä muistilistasta! Itselläkin on muutto edessä ja sähkösopimus ja kotivakuutus on jo hoidettuna, mutta muuttoilmoitus postille ja isännöitsijälle pitäisi vielä tehdä. Tuo kirjastokirjojen palautus on hyvä muistaa! Tällä kertaa muutan ihan vain Espoossa toiselle asuinalueelle, mutta aikoinani Pohjoisesta tänne muuttaessa jouduin pidentämään laina-aikaa parissa kirjassa niin kauan, että jouluna kotona käydessä sain ne sitten palautettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä muuttoon ja viimeisiin hommiin, jospa kaikki menisi mallikkaasti! :) Kirjaston kirjat meinaa tosi helposti unohtua muiden asioiden keskellä, joten niiden oli pakko päästä osaksi listaa. Tosi hyvä, että sait aiemmin laina-aikaa pidennettyä!

   Poista