20.10.2020

Syksy on yksi ihanimmista vuodenajoista

Vielä joitain vuosia sitten en pitänyt syksystä yhtään: iltojen pimeneminen, märät kelit sekä kylmyys eivät yhtään houkuttaneet. Jossain vaiheessa tähän ajattelutapaan tuli kuitenkin muutos, ja nykyään syksy on lempivuodenaikani.

aa Mikäli et pidä syksystä yhtään, siitä ei ole mikään pakko muokata omaa lempivuodenaikaasi. Syksyn ei kuitenkaan tarvitse olla inhottavin, vaan siitä löytyy monia ihania asioita nautittavaksi. Esimerkiksi pimeät illat voi kääntää tunnelmallisiksi koristevaloilla sekä kynttilöitä polttamalla. Mikäli sinulla ei ole hajusteyliherkkyyttä tai muuta ongelmaa hajujen suhteen, tuoksukynttilät tuovat vielä ekstrapiristystä tunnelmaan. Miltä kuulostaisi vaikka mansikkajäätelön tuoksuinen kynttilä? Ei pimeys voi tuntua ankealta, jos tuoksuu jäätelö!

Kun pimeys ei ole vielä kerennyt levitä pidemmälle, aamut ovat vielä hyvin valoisia. Syksyisissä aamuissa parasta on kirpeä ilma, joka piristää varmasti sekä mahdollinen auringonpaiste. Lehtien värit näyttävät erityisen kauniilta kirkkaassa auringonpaisteessa. Koska selkeä ilma on harvinaisempi juttu syksyisin, silloin kannattaa lähteä ulos nauttimaan valosta, kun se on mahdollista. Mutta ei sadekaan sen hassumpi ole, kunhan muistaa ottaa mukaan sateenvarjon tai muuta sateenkestävää vaatetta. Sateen aikana tai jälkeen kannattaa kokeilla lähteä ulkoilemaan. Kuten kesäsateen jälkeen, myös syyssateen jälkeen on ihana raikas ilma ja mieli piristyy hetkessä.

a Ilmojen kylmetessä on parasta kaivaa esille kaikki ihanat paksut takit, kaulahuivit, lapaset, villasukat sekä -paidat, joita on pantannut koko lämpimän ajanajakson kaapeissa. Kun kesävaatteisiin on jo kerennyt kyllästyä, tuntuvat paksut vaatteet ihan uusilta, kun niitä ei ole moneen kuukauteen käyttänyt. Taas saa keksiä vaikka mitä uusia asukokonaisuuksia näiden vaatteiden kanssa, eikä ulkonakaan tule kylmä villavaatteissa!

Tietenkin myös sisätiloissa on ihana kääriytyä viltteihin ja paksuihin huppareihin sekä katsoa kaikkien sarjojen uusia alkavia kausia. Tällä hetkellä omassa katselussani ovat muun muassa Love Island Ruotsi, Naissotilaat, Sohvaperunat, Masked Singer Suomi sekä Big Brother. Syksyisin alkaa aina niin paljon sarjoja, että tarvitsen puhelimen muistioon oman listan niille, jotta muistan katsoa jokaisen haluamani jakson. Harrastus se on siinä missä muutkin!

aaaOnko syksystä nyt yhtään positiivisempi fiilis?

Lue myös nämä:

Ensimmäinen kerta sushibuffetissa // puhelinkuvia

Voisarvet rentoon sunnuntaihin 

Viime aikojen kirppislöydöt

Seuraa myös Instagramissa siniriekki. 

6 kommenttia:

 1. Tämän postauksen myötä syksy on vähän mukavampi. Syksy ei kuulu niin mun lempivuodenaikoihin, mutta ruskasta pidän.

  Oli muuten lisättävä seun blogi lukulistalle, kun instan kautta ei pysty saman lailla seurailee :)

  https://hevostytonelamaax.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että sain luotua syksystä vähän positiivisempaa mielikuvaa! Ruskan värit ovat kyllä niin nättejä, ettei niistä voi olla pitämättä :) Ja jep, insta nyt vähän jotain temppuilee linkkien kanssa, mutta onneksi Bloggerinkin kautta on helppo seurata!

   Poista
 2. Syksy ei oo ikinä ollut mun lemppariaikaa vuodesta, mutta mitä vanhemmaksi oon tullut, sitä enemmän oon alkanut tykätä alkusyksystä, kun ei ole vielä kovin pimeää, mutta luonto hehkuu upeissa ruskan väreissä. Syksyisin on myös ihanaa polttaa kynttilöitä, ja tänä syksynä uudesta Tanssii tähtien kanssa -jaksosta on muodostunut melkeinpä mun viikon kohokohta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on selvästi varttuneemman väen vuodenaika, sillä vasta ikää tullessa lisää osaa nauttia siitä edes jollain tasolla :D Ei siis sillä, että kovin vanhoja tässä vielä olisimme! Tanssii tähtien kanssa on kyllä ihan huippuohjelma, varsinkin kun sieltä löytyy itsellekin kannustettavia. Tällä kaudella Miisa on ollut ehdoton suosikki :)

   Poista
 3. Syksystä tuskin tulee koskaan mun lempivuodenaikaa, mutta viimeisen parin vuoden aikana olen jostain syystä ihan yllättynyt, miten positiivisin mielin olen ottanut syksyn vastaan. Viileämmässä raikkaassa ulkoilmassa ja pimeissä illoissa on suomalaiselle jotain tosi tuttua ja turvallista. <3

  Sanna / pancakepalace.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihanaa, että syksy ei enää tunnu sulle ainakaan kovin ankealta! Miten ihanasti tolla vikalla lauseella kiteytit syksyn merkityksen ♥

   Poista