4.10.2020

Voisarvet rentoon sunnuntaihin

Lapsuudenkodissa käydessäni minut valtaa aina kova himo päästä leipomaan. Tänäkin viikonloppuna olen tehnyt sekä suklaamoussekakkua että tänä sunnuntaiaamuna voisarvia. Voisarvet sopivat loistavasti aamupalalle tuoreina ja lämpiminä, mutta mikseivät myös myöhemmin päivällä tai illalla nautittavaksi. Alun perin löysin ohjeen Kotikokin internetsivuilta.

2020-10-04_12-05-09 

Voisarviin tarvitset:

3dl jotain nestettä, esimerkiksi maitoa, kauramaitoa tai vettä

50g tuorehiivaa tai 33g kuivahiivaa (itse käytin kuivahiivaa)

1 kananmuna

1½tl suolaa

150g voita tai margariinia

noin 8dl haluamiasi jauhoja (itse laitoin sekä vehnä- että sämpyläjauhoja)

Halutessasi jotain täytteeksi, esimerkiksi juustoa

Voiteluun kananmuna tai vettä

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, muna ja vähitellen jauhot. Lisää viimeisenä joukkoon rasva ja vaivaa kunnolla.

2. Nosta taikina jauhotetulle pöydälle ja jatka vaivaamista, kunnes taikinalla on hyvä koostumus. Taikinan tulee olla sitkeää, jotta sarvet eivät repeile paiston aikana.

3. Jaa taikina kahtia ja kaulitse ympyrän muotoisiksi. Leikkaa taikina kahdeksaan sektoriin, jotta saat 16 kappaletta sarvia.

4. Kääri sektorit sarviksi leveästä päästä aloittaen. Paina loppupää tiiviisti kiinni, jotta se ei irtoa paiston aikana. Nosta sarvet pellille hieman kaarevaan muotoon.

5. Anna sarvien kohota liinan alla ja lämmitä uuni 225 asteeseen tai kiertoilmalla 200 asteeseen.

6. Kun sarvet ovat kohonneet, paista niitä uunissa noin 12 minuuttia. 

2020-10-04_12-05-24

Vaikka sarvet olisivat vielä hyvin pieniä uuniin mennessään, sitä ei tarvitse hämmästellä. Nämä kohoavat uunissa yllättävänkin paljon, joten syötävää varmasti riittää. Itse en laittanut sarviin mitään täytettä, vaan syödessä jokainen voi halutessaan laittaa niihin mitä haluaa. Lämpiminä sarvet ovat selkeästi parhaimmillaan, mutta myöhemmin niitä voi myös vaikka lämmittää paahtimessa. Voisarvet sopivat loistavasti rentoon sunnuntaipäivään!

Sunnuntai menee omalta osaltani täysin rentoutuessa, sillä yhtäkään opiskelujuttua en aio tänään suorittaa. Lisäksi tein oikein aikuismaisen päätöksen siitä, että peruin ainakin joksikin aikaa Netflixin ja otin tilalle Disney+-tilauksen. Sunnuntain aikana tuleekin katsottua ehkä parikin lapsuuden suosikkielokuvaa. Ai että olen innoissani koko tarjonnasta! Karhuveljeni Koda on ainakin heti ensimmäisenä listalla.

2020-10-04_12-05-38

Houkuttelevatko nämä voisarvet sinua? Oletko sinä hankkinut Disney+-tilauksen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti