18.4.2021

8 pitkän ihmisen ongelmaa

En tiedä pituuttani täysin sentilleen tarkasti, mutta ainakin se lähentelee 180 senttimetrin lukemia. Naiseksi pitkänä ihmisenä olen joutunut erilaisiin ongelmatilanteisiin pituuteni takia, ja tässä postauksessa avaan hieman osaa näistä ongelmakohdista.

IMG-20210414-WA0014

x Sopivan pituisien housujen löytäminen on täyttä tuskaa. Jos lahkeet ovat tarpeeksi pitkät, ovat housut muualta ihan liian löysät, tai sitten täytyy vain tyytyä lyhyisiin lahkeisiin. Tällä hetkellä parhaimmat farkut olen löytänyt Gina Tricotista, mutta niissäkin saisi sentti tai pari olla lisäpituutta.

x Joidenkin sovituskoppien ovet ja verhot ovat tosi matalia, ja pää näkyy sieltä muille asiakkaille. Kerran olin sovituskopissa, jossa lähes koko ylävartalo näkyi verhon yli. Onneksi ei mitään sen kummempia sovituksia silloin tarvinnut tehdä, mutta vähän ikävää se silti oli.

IMG-20210414-WA0012 
x Jalat tuottavat ongelmia myös sen suhteen, että ne eivät meinaa mahtua minnekään. Autossa istuessa penkkejä täytyy useimmiten liikutella, jotta polvet eivät ole ihan puristuksissa ja jalkojen ristiminenkin voi joidenkin pöytien alla olla hankalaa polvien ottaessa pöytään kiinni.

x Kun omia kasvoja imarteleva kuvakulma ei ole alhaalta päin, on kuvia ottaessa huomioitava tämäkin. Erityisesti silloin, mikäli kuvaaja on minua lyhyempi.

x Matalalla olevat lamput osuvat auttamatta aina päähän. Olen työskennellyt siivoojana, ja hyvin usein näissä siivouspaikoissa lamppuja oli yllättävänkin alhaalla ja pää sai kyllä osumaa. 

IMG-20210414-WA0015

x Edellisen kanssa samaan kategoriaan menevät ovenkarmit. Jos askel sattuu juuri siihen ''korkeimpaan'' kohtaan ovesta kulkiessa, pää osuu useinkin karmiin.

x Pituudesta saa aina kuulla. Minulle se ei ole koskaan ollut ongelma ja ihan pidänkin sen kommentoinnista, mutta kaikilla asia ei ole näin. Kun pituus on aina se ensimmäinen asia mikä huomataan, ei ehkä enää koe olevansa mitään muuta kuin ''se pitkä ihminen''.

x Yhteisselfien ottaminen on myös hankalaa, ellen itse ole kuvan ottajana. Pää leikkautuu irti, mikäli ei kumarru alas.

IMG-20210414-WA0016

Ei pituus kuitenkaan pelkkää kurjuutta ole, joten niistä positiivisista puolista saisi myös oman postauksensa aikaiseksi.

Oletko sinä kohdannut ongelmia pituutesi takia?

Lue myös nämä:

Opinnot, kesätyöt, kevät - mitä kuuluu?

Esittelyssä opiskelijahaalarit sekä haalarimerkit 

6 unelmaani sekä kuinka ne ovat muuttuneet vuodesta 2017 

Seuraa myös Instagramissa siniriekki

6 kommenttia:

 1. Täällä toinen pitkä. Joskus mitattu 184cm. Minä olen hävennyt pituuttani nuorempana ja saanut siitä huonon ryhdin. Sen korjaaminen ei ole ihan yksinkertaista kymmenien vuosien jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääh voi harmi, että oot hävenny pituuttasi! Pituus on hieno ominaisuus siinä missä muutkin <3 Oon huomannu, että ryhti menee kyl tosi helposti lysyyn ihan tahtomattaankin, varsinkin näin etäaikana (kuten varmasti monella muullakin pituudesta riippumatta).

   Poista
 2. Tässä pätkä, hei! Mulla on pituutta juuri sen verran, että minuun kompastutaan usein. Housuista otan n. 20 cm pois, enkä korkeavyötäröisiä housuja voi käytä, koska ne hiertää kainaloissa. Pöydän alle mahdun kokonaan sellaisenaan 😁.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Miten kivasti kirjotettu kommentti, tosi hauskoja pointteja! Mielenkiintoista kuulla kans lyhyemmän ihmisen näkökulmaa asioihin :)

   Poista
 3. Toi sovituskoppihomma kuulostaa kyllä ihan älyttömältä. En muutenkaan ymmärrä sovituskoppeja, joista näkyy ihan liikaa ulos. Onneksi nykyään ne verhot menevät monessa paikkaa niin, ettei jää sivuilta raottamaan.

  Ja pituuteen liittyen mun ongelmat liittyy lähinnä lyhyyteen 😂 ylähyllyille kurottaessa pitää kiivetä tuoleille, keikoilla ei näe ja mulla puolestaan farkkuostoksilla pöksyt ovat lähes poikkeuksetta liian pitkät, ellei ole erikseen joku nilkkamalli 😂

  Sanna / pancakepalace.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, tuo sovituskoppi oli kyllä ihan uskomaton! Ja jep, pitkät sekä leveät verhot ovat tärkeä osa onnistunutta vaateshoppailureissua :D Ääh, ongelmia löytyy kyllä ihan joka pituudessa!

   Poista