30.5.2021

Toukokuun luetut kirjat

Kesä on virallisesti ihan pian täällä! Toukokuu on oman arkeni osalta sisältänyt pari todella suurta muutosta: muutin viime viikonloppuna kesäksi takaisin Kainuuseen ja lisäksi aloitin kesätyöt. Erilaiseen arkeen olen jo sujahtanut hyvin sisälle ja olen innoissani kierrellyt kaikkia tuttuja paikkoja, joissa en ole pitkään aikaan päässyt käymään.

Toukokuussa ehdin lukea kaksi todella mielenkiintoista kirjaa, jotka kaikessa viihdyttävyydessään avasivat uusia näkökulmia. Alkuun voin sanoa, että molempia suosittelen lämpimästi!

toukokuunluetut1

Heather Morris  - Auschwitzin tatuoija

Kirja kertoo Lale Sokolovin tarinan, joka toimi natsien keskitysleirillä vankien tunnistamiseen tarvittavien numerosarjojen tatuoijana. Kirjassa käydään läpi hänen leirillä kokemiaan kauheuksia sekä myös iloisempia tapahtumia.

Vaikka keskitysleirien tapahtumista tietää jo ennestäänkin jonkun verran, ei niissä tapahtuneista kauheuksista voi olla ikinä liian tietävä. Tarina vie mennessään osaksi juuri sen takia, että tapahtumat ovat aivan tosia. Lisäksi Lalen rohkeus sykähdyttää. Tämä kirja kannattaa pistää lukulistalle.

toukokuunluetut2

Tara Westover - Opintiellä

Kirjailija kertoo kirjassa oman tarinansa siitä, kuinka hän päätyi omalle opintielleen. Tara kasvaa mormoniperheessä, joka valmistautuu maailmanloppuun. Hänellä ei ole syntymätodistusta eikä hän ole ikinä käynyt tavallista koulua, koska perhe ei luota maan hallitukseen. Tara opiskelee itsenäisesti päästäkseen opiskelemaan. Tarina kertoo aikuiseksi kasvamisesta, kipeitä perhesuhteista sekä rohkeudesta.

Odotin kirjan olevan saarnaava teos siitä, kuinka tärkeää koulutus on. Kirja oli kuitenkin aivan päinvastainen, ja tämä nousi ehdottomasti suosikkikirjojeni joukkoon (vaikka ne vaihtuvatkin koko ajan). Taran sinnikkyys mutta myös haavoittuvuus tekevät hänestä todella samaistuttavan henkilön. Oikeista tapahtumista kerrotaan turhia peittelemättä. Kirja avaa todellakin aivan uuden maailman, jota ei ole itse koskaan kokenut. Mieletön tositarina siitä, mitä kaikkea voi saavuttaa ihan minkälaisista lähtökohdista tahansa.

Päätyykö jompi kumpi näistä kirjoista sinun lukulistallesi? Onko sinulla tällä hetkellä jokin kirja kesken?

Lue myös nämä:

Toukokuun luetut kirjat (2020)

Mitä odotan kesältä 2021?

Opiskelen suomen kielen asiantuntijaksi

Seuraa myös Instagramissa siniriekki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti