30.3.2017

Mitä tehdä, kun ei tule toimeen toisen ihmisen kanssa?

Moi!

Joskus elämässä tulee vastaan ihminen, jonka kanssa ei kemiat kohtaa sitten ollenkaan. Ihan sama, mitä toinen sanoo, se on aina toisen mielestä tylsää, loukkaavaa tai sitten se vain jätetään huomiotta. Kumpaakaan osapuolta ei voi kuitenkaan siitä syyttää, kaikkien kanssa ei vain voi tulla hyvin toimeen. Silti molempien on pakko osata käyttäytyä, jotta muilla ihmisillä ei mene päivä pilalle näiden kahden välisen eripuran takia.


Miten sitten voi selvitä yhteisestä ajasta ihmisen kanssa, jonka kanssa ei tule toimeen? Siinä vasta vaikea kysymys. Vaatii itseltä aika paljon, ettei aloita kinaa tai lähde mukaan, kun toinen ensin aloittaa. Tässä nyt kuitenkin pari asiaa, jotka voisivat auttaa:

-Jos toinen osapuoli sanoo jotain sinun mielestäsi ikävää, jätä se omaan arvoonsa, niin vaikealta kuin se kuulostaakin. Muistathan kuitenkin, että oikea kiusaaminen on asia erikseen! Jos itse voisit ihan hyvin tulla toimeen toisen henkilön kanssa mutta tämä vain mollaa sinua, puhu muille ystävillesi tai jopa tälle henkilölle suoraan, että hänen sanomisensa tuntuvat pahalta.

-Ennen kuin päästät suustasi sammakoita, pysähdy hetkeksi. Mieti kunnolla, mitä haluat sanoa. 

-Ajattele sitä, kuinka muiden paikallaolijoiden päivä menee pilalle, jos sinä ja toinen henkilö vain tuhahtelette toisillenne tai kinastelette pienimmistäkin asioista.-Vietä tämän henkilön kanssa niin vähän aikaa kuin mahdollista. Jos kyseessä on ihan vain välillä elämässäsi vilahteleva tyyppi, se on helppoa. Jos taas teillä on yhteisiä kavereita ja heidän kauttaan näette toisianne paljon, on tilanne hankalampi. 

-Kaikista parasta toki olisi, jos pystyisitte yhdessä ja asiallisesti keskustelemaan väleistänne. Sekin voi toki olla hankalaa, jos välinne ovat huonot mutta jutteleminen voi auttaa teitä kestämään toisianne paremmin.

Kaikista tärkein asia on siis se, että yritä ainakin sinä itse käyttäytyä kunnolla! Ole parhaasi mukaan provosoitumatta tai ärsyyntymättä. Toisen käytökseen et voi vaikuttaa ajatuksen voimalla, mutta omaasi voit. 

Keksitkö itse vielä lisättävää vai tuleeko mieleesi muita kommentteja aiheeseen liittyen?

22 kommenttia:

 1. Taas ihan superhyvä idea! Sulla on varmaan rajaton mielikuvitus jos oot keksinyt tänäkin itse... :D Mahtavaa ♥
  En kyllä keksi laisinkaan lisättävää tuohon listaasi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Pakkohan se on myöntää, että postausideoita löytyy oman pään lisäksi netistä :D

   Poista
 2. Hyvä postaus ja mielenkiintoinen aihe!
  Oon ihan samaa mieltä noista kohdista. :)

  VastaaPoista
 3. Hyvän aiheen keksit! ❤ tosi kivasti kirjoitettu :)

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoinen postaus! Olen itsekin meinannut kirjoittaa aiheesta, muuten ole onnistunut toteuttamaan ilman, että se kuulostaisi kamalan henkilökohtaiselta! Mielestäni onnistuit kuitenkin hyvin ja herätit ainakin mun mielenkiinnon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ♡ Mukava, että mielenkiinto heräsi!

   Poista
 5. Kiva ja opettavan tyylinen, oli hieno nähdä tämmöinen kun itsellä vähän yhden henkilön kanssa erimielisyyksiä niin tuli muistettua että pitää miettiä mitä suusta päästää! ( :

  VastaaPoista
 6. Tosi hyvästä aiheesta kirjoitrttu postaus!
  101bigdreams.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. Voi että, mielettömän hyvä kirjoitustaito + sun postausideat on niinku ah! Mahtavaa jälkeä, pidän postauksistasi todella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voii kiitos!!♡ Kiva kuulla, että tykkäät! :)

   Poista
 8. Hyvin ajatuksia herättävä postaus!! Tässä on kyllä kaikille hyviä vinkkejä. :-)

  VastaaPoista
 9. Todella hyvä aihe ja todella hyviä vinkkejä! Itselläkin on tullut vastaan monia ihmisiä, joiden kanssa ei oikein klikkaa, mutta vasta reilu vuosi sitten elämään käveli ensimmäinen ihminen, jota en oikeasti sietänyt. Nykyään ollaan kuitenkin jo jonkuntason kavereita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! Hyvä, että olette nyt jo kavereita keskenänne :)

   Poista
 10. Hyviä pointteja oot tuonu esille! Kyllä se vaan niin on, että jos joku henkilö rasauttelee sun rusinoita oikein erityisen paljon, niin helpottaa omaa elämää ihan kauheasti kun vaan antaa olla, eikä oo koko ajan panemassa vastaan ja takertumassa jokaisen ärsyttävään pikkuasiaan :D

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 11. On hienoa, että kerrot mielipiteesi avoimesti ja arvostan sitä! :-) Mitä tekisit itse tilanteessa, jossa tämä kyseinen henkilö haukkuu sinut vilpittömästi ihan maahan?
  Olisiko puolustuskeinosi vain olla hiljaa vai aikoisitko antaa samalla mitalla takaisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itteä jännitti vähän julkaista tämä teksti, koska siinä kuitenkin on niitä omia mielipiteitäni. Tämä on tosi vaikea kysymys. En usko, että rupeaisin haukkumaan takaisin samalla mitalla, sillä en muutenkaan ole sanavalmis ihminen. Luultavasti olisin ensin järkyttyneenä hiljaa ja sitten kysyisin, miksi olet noin ilkeä. Tietenkin käyttäytyminen saattaa muuttua ihan oikeassa tilanteessa, joten en voi antaa kysymykseen täysin todenmukaista vastausta.

   Poista