24.3.2017

Vinkkejä opiskeluun

Moi!

Näin koeviikon ja muidenkin kevään kokeiden pukatessa päälle on hyvä palauttaa mieleen muutamia opiskeluvinkkejä. Kokeisiin lukeminen ei aina ole se mukavin tapa viettää aikaa mutta siitä voi tehdä vähän mukavampaa ja stressittömämpää. Tässä pari vinkkiä, joita itse käytän välillä hyödyksi kokeisiin lukiessa:

-Mieti, mikä on sinulle sopiva aika lukea kerralla kokeeseen. Laita puhelimesi hälyttämään sen ajan kuluttua (itsellä se on noin 20-30 minuuttia). Opiskele tuo aika ja kun puhelin hälyttää, pidä ansaittu tauko. 

-Käytä kalenteria ja aikatauluta lukemisesi. Koeviikoilla on joka päivä koe ja jokaiseen pitäisi saada luettua. Jos en itse merkitsisi kalenteriin, mitä minulla pitää lukea minäkin päivänä, jokin aine saattaisi helposti unohtua. Muista myös lukea sitä kalenteria!


-Syö jotain samalla kun luet. Karkkia, suklaata, sipsejä tai jos haluat jotain terveellisempää, niin pähkinöitä, jogurttia, hedelmiä, marjoja... Vaihtoehtoja on paljon! Pänttääminen on paljon mukavampaa syömisten kanssa.

-Muuta lukiessasi väliotsikot kysymyksiksi. Luet enemmän ajatuksen kanssa, kun mietit samalla vastausta väliotsikon kysymykseen.

-Mukavaa vaihtelua tuo opiskeleminen kaverin kanssa. Tokihan siinä keskittyminen lähtee helpommin hakoteille mutta kaverilta saattaa saada uusia näkökulmia. Esimerkiksi historiaa on hyvä opiskella toisen kanssa. Jokaisen kappaleen lopusta voi katsoa tehtävät ja etsiä niihin vastaukset yhdessä ja samalla keskustella aiheesta. 

Onko sinulla paljon kokeita vielä edessäpäin?

12 kommenttia:

 1. Hyviä vinkkejä! <3

  tiiaemilia.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Todella hyviä vinkkejä! :) Itselläni oli tänään ensimmäinen yo-koe, johon tuli testattua uusia tapoja opiskella; kertauslaput ja ystävän kanssa pänttääminen. Molemmat osottautuivat hyviksi! Koeviikko häämöttää reilun kahen viikon päässä, siispä kohta taas luetaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä, että löytyi hyviä uusia tapoja opiskella :) Tsemppiä tuleviin kokeisiin!

   Poista
 3. Hyviä vinkkejä! :) Tuo kavereiden kanssa opiskelu onnistuu kyllä vain tietynlaisten kavereiden kanssa, se tuli tänään huomattua :D

  http://erikakooo.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, siinä pitää olla aivan tietynlainen ystävä, jotta puhe pysyy asiassa :D

   Poista
 4. Todella kivoja vinkkejä! :) Itse opiskelen monesti yhdessä kämppikseni kanssa.

  www.believemydestiny.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Joo itekki aina kämppiksen kaa opettelen :)

   Poista
 5. Todella hyviä vinkkejä muuten! Itselläni ei oikein paljon kokeita nyt toisena vuotena olekaan ollut. Toivottavasti joku koe nyt tulisi niin pääsisi nämä vinkit testaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! Kyllä kelpaisi jos ei olisi kokeita :D

   Poista
  2. Amis on semmoinen ihana paikka :D Mutta meillä sitten riittääkin kaikkia näyttöjä ja esityksiä kokeidenkin edestä!

   Poista