11.3.2017

Tarina blogin nimen takaa

Moi!

Nyt olisi aika kirjoitella maaliskuun blogiyhteistyöpostaus Erjan kanssa. Sanon saman asian jokaisen yhteistyöpostauksen alussa, mutta muista käydä lukemassa Erjan postaus samasta aiheesta! 

Tällä kertaa aiheena siis on tarina blogin nimen takaa. Miten peut-être kohosi päällimmäiseksi ajatuksisissani blogin nimestä?Oli heti selvää, että en halua blogini nimen olevan oma nimeni tai suomea. Yritin miettiä englanninkielisiä sanoja mutta oikeastaan yksikään ei noussut mieleeni. Innokkaana ranskan kielen opiskelijana rupesin sitten selailemaan sanastoja ranskan oppikirjasta ja sieltä silmiini osui peut-être.  Oikeasti se lausutaan suurin piirtein ''pöt-etr'' ranskalaisella ärrällä mutta se sopii hyvin suomalaiseen suuhun lausuttavaksi juuri niinkuin se kirjoitetaankin.


Sanastossa peut-êtren merkityksesi sanottiin ''ehkä'' mutta ranskan kielen ollessa aika vapaasti suomennettavissa sille löytyi muitakin merkityksiä googlettamisen avulla. Nimi sopii hyvin blogille, koska se kuvastaa sitä, että kirjoitan blogiini ehkä. En pakottamalla, vaan ihan omasta tahdostani, silloin kun itselle sopii.

Mielestäni on hyvä, että blogin nimen ollessa jotain erikoisempaa kieltä kuin englantia, sen merkitys on selitetty jossain kohtaa. Siitä sitten sain idean banneriin: keskellä peut-être, jonka alle on kirjoitettu pienellä osa sanan suomenkielisistä merkityksistä.


Siinäpä se tarina sitten olikin. Mistä sait idean oman blogisi nimeen, jos sellaista kirjoittelet?

18 kommenttia:

 1. Peut-être on kyllä ihana nimi <3 vastaus sun kysymykseen löytyykin mun blogin puolelta ;)

  sanasokkelossa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Näitä tarinoita on kiva aina kuulla. Tarina sun blogin nimen takana on mielenkiintonen :)

  VastaaPoista
 3. Oli tosi mielenkiintoinen postaus, tykkään aina lukea tarinoita blogin kulissien takaa! Ranskan kieli on kyllä todella kaunista, itse sitä pari vuotta opiskelleena voin sen sanoa. Lukiossa on kyllä pakko jatkaa sitä! Mutta todella omalaatuinen tarina, ymmärrän hyvin pointtisi nimen takana!

  www.ystavanihevonen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! Olet oikeassa, ranska on hyvin kaunis kieli. Jatka todellakin sitä, jos mielenkiintoa riittää!

   Poista
 4. Mun mielestä on aina kiva lukea millainen tarina blogin nimen ja ylipäätään sen perustamisen takaa oikein löytyy! Tykkään muuten kovasti sun blogin ulkoasusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, ihana kuulla että postaus ja ulkoasu miellytti! :)♡

   Poista
 5. Kiva postaus! Näitä tarinoita blogin nimestä on aina kiva lukea :-) Mullahan on vaan oma nimi lyhennettynä blogin nimenä, koska en sillon blogia tehdessäni vaan millään keksinyt mitää muuta! Sun blogilla kuitenkin ihana ja erilainen nimi <3

  https://millatt.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sunki blogilla on hyvä nimi, Milla T kuulostaa tosi kivalta :)

   Poista
 6. Mä oon kyllä aina tykännyt sun blogin nimestä, ja erityisesti sun osoitteessa olevasta suomenkielisestä versiosta. Pakko jopa sanoa, että ekan kerran kun tänne blogiin astuin, mä vähän petyin, ettei sun blogin nimi oikeasti ollutkaan Mahdollisesti ehkä, musta se olis vielä kivempi, vaikka on tuo Peut-êtrekin kiva ja ranska on kaunis ja mulle kauhean tärkeä kieli :) Mä itse vaihdoin mun blogin nimeä parisen vuotta sitten, ja se tuli mun serkun käyttämästä "pannari"-lempinimestä, jotta aikoinaan inhosin! Enemmän kerroin tuosta "uudesta" nimestä silloin aikanaan blogin puolella: http://pannariblogi.blogspot.fi/2015/06/pancake-palace.html :) Mut tosi kiva postausidea tämä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha voi ei! :D No hyvä kuitenkin, että tuo pitämäsi versio löytyy osoitteesta ja vähän eri muodossa banneristakin. Ranska on kyllä tosi kaunis kieli! Minäpä käyn lukaisemassa sinun postauksesi aiheesta :)

   Poista
 7. Kiva postaus. Mielenkiintoista lukea blogin nimen syntytarina. Tämän idean voisi toteuttaa omassa blogissaan. ^ ^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toteuta sinäkin, tätä oli myös mukava kirjoittaa!

   Poista
 8. Oonkin aina vähän miettinyt mistä sun blogin nimi tuleekaan ja mitä se oikein tarkoittaa! Tosi kiva tää postaus niin asia selvisi sitten kertaheitolla :D Tosi kiva nimi kyllä ja kuvaa kyllä todella hyvin :) Oman blogin nimi onkin tullut nimikilpailusta ja sitä edellinen Hugoilua tuli ihan vain siitä, että kun olin menossa ratsastamaan Hugolla puhuttiin aina Hugoilusta ! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että postaus selvitti asioita! :D Kiitos! Vähän söpö tarina tolla Hugoilua-nimellä.

   Poista
 9. Sulla on kyllä ihan tosi hyvä nimi blogilles! Mulla itsellä on aina ollut Tiia Emilia, joka on mun etunimi, ja toinen nimi, jonka blogiini lyttäsin ollessani nuorempi. Tällä hetkellä mulla on kuitenkin bannerissa quote, jonka asian kanssa mulla olisi vielä opittavaa.

  VastaaPoista