31.7.2017

Heinäkuun luetut kirjat

Moi!

Nyt on kyllä niin paljon kirjoja luettuna, että melkein hirvittää. Tästä kattauksesta luulisi melkein jokaiselle löytyvän jotakin!


Marja-Leena Tiainen - Viestejä Koomasta

Yläasteikäinen Silva hyppää kavereidensa yllyttämänä sillalta jokeen. Hän menee tajuttomaksi ja joutuu Koomaan. Koomassa kuolleet ihmiset antavat Silvalle viestejä maan päällä eläville sukulaisilleen. Silvan täytyy kuljettaa viestit perille, kun hän pääsee pois Koomasta. Koomassa Silva tapaa myös ikäisiään nuoria, jotka ovat hekin syystä tai toisesta menettäneet tajuntansa. Koomassa olo mutkistaa Silvan elämää, mutta se antaa hänelle myös paljon uusia, ihania asioita. 

Tämä oli tosi mukava kirja. Vaikka se olikin ohut, siitä sai itselleen pohdittavaa, esimerkiksi onko Kooma oikeasti olemassa. Tarina oli hyvin uskottava eikä sitä vedetty överiksi. Näin voisi vallan hyvin oikeastikin käydä!
 

Katharine McGee - Tuhat kerrosta: Pudotus

Kirjan tapahtuma-aika on tulevaisuudessa, vuonna 2118. Kirjassa seurataan 1000-kerroksisessa talossa elävien nuorten elämää. Köyhimmät ihmiset alivat alimmissa kerroksissa ja rikkaat ylimmissä.

Kirja oli tosi kiinnostava. Siinä oli mielenkiintoisia tulevaisuuden vempaimia, kuten esimerkiksi älypiilolinssit, joilla pystyi lukemaan viestejä ja puhetta huulilta. Hahmoja oli ehkä hieman liikaa tai sitten olen itse vain huono pysymään monien eri hahmojen perässä. Nuorten elämä oli kuitenkin hyvin samanlaista ongelmineen päivineen kuin nykyajankin nuorten. Älä anna tämän kirjan kannen hämätä! Itse jätin sen pari kertaa kirjastoon kannen perusteella, mutta lopulta otin sen mukaani ja onneksi otinkin.


Elina Rouhiainen - Susiraja 1: Kesytön

Kirjan päähenkilö on lukiota käyvä Raisa, joka joutuu äitinsä kuoleman jälkeen muuttamaan Helsingistä Kainuun korpikylään Hukkavaaraan. Raisa haluaa Hukkavaarassa selvittää, miksi hänen äitinsä ei ole pitänyt Helsinkiin muuton jälkeen yhteyttä sukulaisiinsa. Hän huomaa Hukkavaaran ihmisissä outoja piirteitä. Ihmiset paljastuvatkin laumaksi ihmissusia. Raisa myös rakastuu Mikaeliin, joka on laumanjohtajan poika. Ihmisen ja ihmissuden välinen suhde ei tule olemaan helppo.

Kesytön oli kyllä tosi koukuttava kirja! Sitä ei voinut laskea käsistään ja tekstiä tulikin ahmittua paljon kerralla. Tätä oli myös hauska lukea, koska asun itsekin Kainuussa. Pienen googlettelun tuloksena sain myös tietää, että Hukkavaaran kylässä järjestetään oikeastikin susisafareja, koska siellä on niin paljon susia. Se tieto teki kirjasta hyvin todentuntuisen. Tämä oli kyllä tosi jännittävä kirja, suosittelen!


Elina Rouhiainen - Susiraja 2: Uhanalainen

Edellisestä Susiraja-kirjasta tuttu Raisa palaa Hukkavaaraan. Mikaelin isä, laumanjohtaja Daniel on kadonnut vaimonsa kanssa ja uusi susi on vallannut johtajan paikan. Raisa kumppaneineen rupeaa selvittämään, minne Daniel on kadonnut.

Tämä ei todellakaan ollut yhtään edeltäjäänsä huonompi kirja! Jännitystä ja vaarallisia tilanteita riitti eikä tämänkään lukemista voinut lopettaa hetkeksikään. Onneksi sarjassa on vielä kaksi kirjaa jäljellä!
 

Grace McCleen - Ihana maa

Ihana maa 10-vuotiaan Judithin roskista rakentama lelumaa, jolla leikkimällä hän pystyy vaikuttamaan myös oikean elämän kulkuun. Judith ja hänen isänsä kuuluvat uskonnolliseen ryhmään, jonka tapaamisissa he käyvät joka viikko. Isänsä kanssa Judith lukee paljon Raamattua sekä käy saarnaamassa ihmisten ovilla. Judith on koulukiusattu, eikä kiusaaminen lopulta rajoitu enää pelkästään kouluun. Onneksi Judithilla on Ihana maa, joka varmasti auttaa...

Ihana maa oli hyvin erilainen kuin lukemani kirjat yleensä. Judith vaikutti aivan ihanalta ihmiseltä. Hän pohti paljon asioita ja esitti isälleen monia kiinnostavia kysymyksiä esimerkiksi uskosta. Kiusaajien toiminta ärsytti itseäkin hyvin paljon ja lukemalla oli pakko selvittää, saadaanko se ikinä loppumaan ja miten Judithille ja hänen isälleen käy.


Julie Murphy - Dumplin

Kirjan päähenkilö on Willowdean, joka työskentelee pikaruokaravintolassa, käy koulua ja on ylipainoinen. Samalla työpaikalla työskentelevä, hyvännäköinen Bo ihastuu Willowdeaniin eikä tyttö pysty ymmärtämään, miksi. Hän myös päättää osallistua osavaltionsa omiin missikisoihin, mikä järkyttää hänen äitiään, joka on itse voittanut kisan nuoruudessaan. Äiti ei ymmärrä Willowdeanin ylipainoa, vaan yrittää saada hänet laihtumaan monin eri keinoin.

Dumplin oli kyllä hauska ja välillä vakavakin kirja. Sillä oli ''voimaannuttava'' vaikutus ja se toi hyvin esille myös erinäköisiä kuin yleiseen kauneusmuottiin kuuluvia ihmisiä. Tätä suosittelen kovasti!


L.J. Smith - Vampyyripäiväkirjat: Korpinmusta

Kirjan päähenkilö Elena käy lukiota, jonne tulee uusi oppilas nimeltään Stefan. Elena iskee silmänsä poikaan ja haluaa saada hänet itselleen keinolla millä hyvänsä. Elenan kotikaupungissa tapahtuu kirjan aikana outoja murhia, jotka alkoivat heti Stefanin ilmestyttyä kaupunkiin. Paljastuukin, että Stefan on vampyyri, jonka kostoa janoava veli tuli myös paikan päälle veljensä perässä. Ja he molemmat haluavat Elenan.

Tämä kirja oli kyllä hienoinen järkytys, koska ennen tämän lukemista olen katsonut Vampyyripäiväkirjoja sarjana. Kirjassa Elena on aivan erilainen kuin sarjassa, ja lisäksi muutkin hahmot ovat erilaisia. Tapahtumatkaan eivät kohtaa sarjaa ja olen liian hämmentynyt jatkaakseni kirjojen lukemista. Eli todennäköisesti tämä oli ensimmäinen ja viimeinen tästä sarjasta lukemani kirja. Suosittelen kuitenkin, jos et sarjaa ole vielä katsonut!
 

Sisko Latvus - Kaksi sateenkaarta

15-vuotiaan Innan maailma romahtaa 1990-luvun alussa, koska Neuvostoliitto hajoaa. Hän muuttaa perheensä kanssa romahtamisen jälkeen Neuvostoliitosta Suomeen ja jälkeensä hän jättää monia asioita, joista tärkeimpänä poikaystävä Daniel.

Oli kiinnostava lukea arjesta Neuvostoliitossa ja sen romahtamisesta nuoren näkökulmasta. Myös Neuvostoliiton ja Suomen kulttuurierot tulivat hyvin esille kirjassa. Se ei kuitenkaan ollut liian historiaan syventyvä, sillä tärkeintä kirjassa vaikutti olevan Innan ja Danielin suhde ja sen jatkuminen.


Milla Keränen - Sisilian ruusu

1249-luvun Sisiliassa elävä Rosalia haluaisi kovasti nähdä mertentakaiset maat. Hän odottaa Sisilian keisari saapuvaksi takaisin mereltä tulevan miehensä Salvatoren kanssa, jonka mukana hän voisi toteuttaa unelmansa. Keisarin saapuminen kuitenkin viivästyy ja Rosalia hankkiutuu töihin luostarin yrttitarhaan. Yöllä yrttitarhassa hän tapaa vaaleahiuksisen muukalaisen, joka varastaa Rosalian sydämen. Nähtäväksi jää, saako Rosalia nähdä kaukaiset maat ja miten muukalaisen lopulta käy.

Tämä oli kyllä tosi hyvä kirja! Pelkäsin sen olevan liian opettavainen historian kannalta, mutta se olikin luonteva osa kirjaa. Kerronta oli hyvin kaunista ja eteenpäin soljuvaa. Tätäkin luin oikein ahmimalla ja kirjassa oli hyviä juonenkäänteitä! Tämä sopi hyvin kesäluettavaksi riippumatossa keinuen.

Oletko lukenut jo jonkin näistä kirjoista tai herättikö jokin mielenkiintosi?

16 kommenttia:

 1. Oi miten hyvän kuuloisia kirjoja! Pakko laittaa pari näistä lainaus listalle<3

  http://jeannays.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Susiraja on kyllä hyvä kirjasarja, josta jopa minä ei-niin-fantasiakirjafani pidin! :) Ensimmäinen kirja kuulosti todella mielenkiintoiselta ja Dumplin onkin ollut listalla jo pidempään! Kiva postaus jälleen kerran ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aivan mahtava! Kiitos ja toivottavasti pääset lukemaan nuo kirjat! :)

   Poista
 3. Ite olin lukenut näistä aiemmin Tuhat kerrosta, Susirajan kokonaan sekä Vampyyripäiväkirjat :D Mua häiritsi myös Vampyyripäiväkirjoja lukiessa se, että kaikki hahmot on niin erilaisia verrattuna tv-sarjaan ja muutenkin minkään kirjan tapahtumat ei juurikaan vastaa tv-sarjan tapahtumia :D Mulla on lukematta vielä kaksi viimeistä osaa tuosta, mutta en oo varma haluanko/jaksanko lukea niitä :D Pitääpäs katsoa jos näitä muita kirjoja löytyisi meidän kirjastosta, koska kaikki nää vaikutti tosi mielenkiintosilta ja haluaisin ehdottomasti lukea nuo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä oot kyllä kerenny lukemaan! Vampyyripäiväkirjat kirjana oli kyllä juurikin noin outoa. Elena varsinkin oli kirjassa aivan erilainen kuin sarjassa! Toivottavasti näitä kirjoja löytyisi kirjastostasi :)

   Poista
 4. Tosi hyvän olosia kirjoja! Etenkin toi Pudotus herätti mun mielenkiinnon. Sulla on aivan ihana ulkoasu! <3

  http://stepsonacircle.blogspot.fi
  Liikuntaneuvojan opintoja aloittelevan nuoren hyvinvoinnista, treeneistä, vegeilystä ja arjen höpinöistä koostuva blogi, joka kaipaa lukijoita ja kommentteja. Käyhän kurkkaamassa :-)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että nämä vaikuttavat hyviltä! Kiitos!♡ Mä oon jo itseasiassa sun blogin lukija, hyvältä näyttää! :)

   Poista
 5. Noi kyllä kuulostaa tosi hyviltä kirjoilta! Ja ekan kansi on jotain mahtavaa ♥

  VastaaPoista
 6. Oho, ehditpä lukea monta! Kaikki kuulostaa kyllä kivoilta kirjoilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin itekki iha hämmästyny tätä postausta tehdessä, että miten muka luin näin monta! :D

   Poista
 7. Huh, oletpa lukenut paljon! :) Tuo McCleen Ihana maa vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, olin itsekin ihan yllättynyt! :D Se oli kyllä tosi mielenkiintoinen.

   Poista
 8. Tosi hyvän kuulosia kirjoja! Pittääpä pittää mielessä jos kirjastoon sattuis joku päivä raahautummaan XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Jospa pääsisit käymään kirjastossa :)

   Poista