13.7.2017

Auttikongäs

Kävin tiistaina Auttikönkäällä, joka sijaitsee vajaan tunnin matkan päässä Rovaniemeltä. Auttiköngäs on upea putous, jonka ympäristössä on 3,5 kilometrin mittainen luontoreitti.

 Reitin alku oli heti hyvin kaunis ja valoisa, mikä houkutteli todellakin lähtemään tutkimaan paikkaa paremmin. Putous oli myös heti alussa ja se oli kyllä upea näky. Edessäpäin oli myös hyviä näköalapaikkoja, joista sai nähdä putouksen eri näkökulmista.

Reitin varrella oli myös paljon muutakin nähtävää ja koettavaa kuin putous ja metsää, kuten esimerkiksi vanha juoksuhauta, suuri siirtolohkare, riippusilta ja näköalatorni. Tornista avautui upea näkymä joka puolelle.Parkkipaikalla, josta reitille lähdetään, sijaitsi myös pieni museo, ''Uittokämppä'' sekä pirttikahvila. Kahvila oli kauniisti sisustettu ja kodikas hyvien tarjoiltavien kera. Itse söin siellä suurta rakkauttani kebab-valkosipuli -paninia sekä muumilimsaa.

Auttiköngäs oli kokonaisuudessaan ja hiljaisuudessaan hyvin kaunis paikka. Maasto vaihteli hyvin paljon, välillä oli kosteikkoa ja välillä kalliota. Erilaisia opastauluja oli myös mukava lukea ja reitti oli hyvin merkittu oransseilla täplillä. Reitille voi myös helposti lähteä koiran kanssa, koska joihinkin ritiläportaisiin oli laitettu koiria varten puulevyjä ja vaihtoehtona oli myös kiertoteitä haastavimmille kohdille. Koiria näkyikin paljon niin parkkipaikalla kuin itse reitillä, joten se on varmasti todettu hyväksi!

Oletko sinä käynyt Auttikönkäällä? Missä päin Suomen luontoa sinä haluaisit käydä? Itse haluaisin vielä patikoida tunturin laelle.

24 kommenttia:

 1. Mielenkiintonen postaus! Itse en oo tuolla käynyt, mutta kivalta näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Auttiköngäs on kyllä hyvin nätti! :)

   Poista
 2. Kivannäköinen paikka! Enpä oo koskaan kuullutkaan tän nimisestä paikasta vaikka Rovaniemi on kuitenkin suht lähellä. :D
  Tuo kahvila näyttää myös oikein kodikkaalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Hyvä, että nyt viimeistään kuulit. Tuo kahvila on kyllä aivan ihana!

   Poista
 3. Voi miten kaunis paikka <3 Itse en ole ikinä käynyt tuolla, mutta Rukan pienen karhunkierroksen olen :)

  riikkka.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Karhunkierroskin on varmasti aivan ihana. Itse olen käynyt siellä joskus aikoja sitten, joten paljoa muistikuvia ei ole.

   Poista
 4. Olin jo melkein unohtanut kuinka upea paikka Auttiköngäs onkaan. Siitä on jo muutama vuosi, kun olen käynyt siellä ja täytyisi kyllä joskus uudelleenkin poiketa. Kiitos kun muistutit tästä upeasta paikasta postauksellasi ;)

  suvittuulia@blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikeea todellakin uudestaan, jos siellä päin olet! Ihana kuulla, että kuvista näki Auttikönkään kauneuden ♡

   Poista
 5. Tosi ihania kuvia! Ja varmasti on ollut huikea reissu, patikointia ja pieniä retkiä luontoon pitäisi kyllä tehdä useammin!

  https://finnlandsnorsk.blogspot.com/

  VastaaPoista
 6. Ihanan näköistä tuolla! Ois huippua käydä joskus kans :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Käyhän tuolla, jos siellä päin satut joskus reissailemaan :)

   Poista
 7. Upean näköistä aluetta! ♥ En oo ite käyny ikinä, mutta olisi kiva päästä joskus käymään tuolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! ♡ Yritähän joskus päästä käymään tuolla!

   Poista
 8. Varmasti oli todella nättiä ja rauhallista tuolla reitillä, itteänikin kyllä houkuttelisi noin kaunis paikka ♥
  Ihan mahtavia kuvia, ja tuo kahvila näyttää lisäksi niin kivan kodikkaalta!
  Itse en ole kyllä kuullutkaan tuollaisesta nimestä kuin "Auttiköngäs", vaikka oonkin jonkun verran Lapissa kierrellyt, kun oon ollut enemmän siellä pohjoisemmassa Lapissa :)

  Superhienoja kuvia siis ja tosi kiva postaus, ihanan rauhallinen mutta positiivinen kans! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, että kuvistakin huomaa paikan houkuttelevuuden!♥ Kiitos kehuista! Lappi on kyllä ihana paikka, mahtavaa, että olet päässyt kiertelemään siellä päin Suomea.

   Poista
 9. Upeita kuvia! :) Haluaisin ehdottomasti käydä enemmän juurikin tuollaisilla luontoreiteillä ja ylipäätään enemmän Pohjois- ja Itä-Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luontoreitit ovat kyllä tosi kauniita, varsinkin vähän pohjoisemmassa! :)

   Poista
 10. Kauniin näköinen paikka!<3 Tuolla kelpaisi kyllä kävellä ja kuvailla :)

  VastaaPoista
 11. Täytyypä laittaa korvan taakse tämä paikka! En ole koskaan käynyt, mutta ehdottomasti kiinnostus heräsi, upean näköistä :)

  VastaaPoista
 12. Täällä pitääkin käydä, kun saan itseni raahattua pohjoiseen :)

  VastaaPoista