11.7.2017

Minun hiukseni

Heinäkuun blogiyhteistyöpostauksessa Erjan kanssa pohdimme omia epävarmuuksiamme. Käykää lukemassa myös Erjan postaus aiheesta!

Minulla oli 8-vuotiaaksi asti hyvin pitkät ja laineilevat hiukset. Tuon ikäisenä päätin kuitenkin leikkauttaa hiukseni noin olkapäihin yltäviksi. Olin ensin hyvin innoissani muutoksesta. Peilistä takaisin katsoi aivan eri ihminen. Sitten koin kuitenkin uuden ongelman: hiukseni alkoivat kihartua kunnolla. 


Kiharat hiukset olivat sitten tuon ikäiselle ja sitä vanhemmallekin lapselle suuri suru ja murhe. Suihkun jälkeen harjasin hiukset piikkisuoriksi ja toivon, että jospa ne tällä kertaa pysyisivät suorina. Niin ei kuitenkaan käynyt, vaan kuivuessaan ne mutkistuivat erilaisille säkkäröille ja enkelinkiharoille. Neljännellä luokalla tämä kiharien hiusten viha taisi olla ylimmillään ja silloin olin leikkauttanut hiukseni vain vähän korvan alapuolelle meneviksi. Silloin ne eivät kihartuneet vaan jököttivät päässäni. Ajattelin niiden olevan aivan mahtavat suorina ja lyhyinä, mutta jälkeenpäin kuvia katsellessani olen kokenut myötähäpeää.

Nelosluokan jälkeen annoin hiusten kasvaa olkapäille. Yläasteen alussa en vieläkään ollut sinut hiusteni kanssa. Sain lainaan suoristusraudan, jolla jonkun aikaa joka aamu suoristin hiukset. Tietenkin ne olivat taas kiharat viimeistään koulupäivän loppuun mennessä. Sitten lopetin raudan käytön, koska se tuntui ohentaneen hiuksiani hyvin paljon.

Tämän jälkeen taas rupesin laittamaan yöksi pari pientä lettiä tai nutturaa päähäni, jotta hiukset olisivat vähän hillitymmillä kiharoilla aamulla. Ajattelin niiden kuitenkin näyttävän latistuneilta, joten tämänkin jätin jossain vaiheessa pois. Tuolloin en vielä osannut toimia kiharien hiusten kanssa ollenkaan. Harjasin ne aina aamuisin ihan normaalisti ja sitten ne olivat tietenkin aivan puff.


Onneksi olen nyttemmin päässyt eroon kiharoiden vihaamisesta. Nyt pidän niistä erittäin paljon enkä voisi kuvitellakaan itselläni suoria hiuksia. Olen myös oppinut toimimaan niiden kanssa, esimerkiksi se, että hiuksia ei kannata harjata, ellei ole juuri menossa suihkuun. Muuten ne vain räjähtävät ja ovat iso pallo (ovat ne siis vieläkin välillä ilman harjausta pallo, että ei sillä). Välillä kiharat elävät omaa elämäänsä, mutta ei se haittaa. Niin elän minäkin.

Sinun ja minun hiukset ovat aivan ihanat ja ne sopivat juuri sinulle♥

Onko sinulla ollut vaikeuksia hyväksyä omat hiuksesi tai jokin muu osa kehostasi?

22 kommenttia:

 1. Siniiii, sun hiuksia ei voita mikään <3

  sanasokkelossa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Sun hiukset on ihanat! Noi kiharat sopii sulle tosi hyvin <3 Mullakin ollut monet kerrat hankaluuksia mun hiusten kanssa :D Värjäys on usein epäonnistunut - esim. Ala-asteella kun värjäsin mustaksi, niin niistä tulivat harmaat. Toi oli sillon niin noloa :s leikkaan myös aina itse hiukseni, eikä sekään oo aina mennyt ihan nappiin :D onneks nykyään jo osaa paremmin, eikä myöskään osta niitä kaikist halvimpia hiusvärejä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! ♡ Hiuksista on aina ihana saada kehuja tuon menneisyyden epävarmuuden takia. Onneksi hiukset kasvaa aina takaisin huonon leikkauksen jälkeen, mutta tietenkin se kirpaisee D: Olit aikaasi edellä noiden harmaiden hiusten kanssa, eikö ne olleet vähän aikaa sitten muotia?

   Poista
 3. Sulla on ihanat hiukset <3 mulla on ollut joskus vaikea hyväksyä mun hoikkuus. Siitä sai paljon kuulla varsinkin ala-asteella kaikenlaista.. onko mulla anoreksia on kuultu usein ja siitä puhuttiin myös mun selän takana. Sillon ei varmaan ihan täysin tiedetty, mitä kaikkea se sairaus pitää sisällään. :/ Mutta nykyään oon saanut muotoja, vaikka edelleen hoikka oonkin ja pidän siitä. :)
  nooraemiliaaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♡ Tosi ilkeetä tollanen anorektikoksi haukkuminen. Siihen littyy paljon muutakin kuin pelkkä laihuus eivätkä kaikki vain liho vaikka kuinka yrittäisi. Onneksi olet nyt jo sinut hoikkuutesi kanssa!

   Poista
 4. Sulla on aivan ihanat hiukset♥♥ Itsellä oli samanlaiset kiharat 7 luokasta lukion kakkos vuoteen asti kunnes jostain syystä ne alkoivat suoristumaan. Nyt ne onkin suorat suurimman osan ajasta, mutta kun kosteus iskee niin sitten pehko on ku röllillä xD Mun häpeä ja inho kohdistuu tällä hetkellä mun vatsaan. Oon aina ollut sinut sen kanssa ettei mulla mitään muotoja kauheasti ole ja että oon tosi pieni kokoinen, mutta aina tämä vatsa on ollut ongelma. Se kun ei ole mikään litteä lauta eikä se ole kyllä pulleakaan. Enemmänkin ylimääräistä ihoa sekä tarpeettomia makkaroita.
  Btw aivan ihana uusi ulkoasu :D

  https://paula-beautyqueen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia!♥ Aika outoa, että ne alkoivat yhtäkkiä suoristumaan :o Haha, itelläki hiukset ovat aina ihan villinä kostealla säällä! Toivottavasti pääset joskus sinuiksi vatsasi kanssa. Varmasti jokaisella on kuitenkin tuollaisia pieniä epävarmuuksia oman kehonsa kanssa!

   Poista
 5. Tykkään sun hiuksista tosi paljon! ♥ Muutenkin katson aina niin kateellisena sellaisia ihmisiä, joilla on pitkät ja luonnonkiharat hiukset. Mulla on aina ollut aika lyhyet ja tosi ohuet hiukset. Ne myös sähköistyy tosi helposti. Ala-asteella en pitänyt hiuksistani ollenkaan ja vielä yläasteellakin jonkin aikaa sama meininki jatkui. 7.-luokan alussa sain päähäni, että värjäänpä blondit hiukseni tummanruskeiksi. Noh, ei ollut hyvä idea. Ruskea ei sopinu mulle ollenkaan :D Sitten vähän ennen lukion alkua mun kummi vei mut Helsingissä yhelle kampaajalle, joka teki mulle värinpoiston ja värjäsi blondiksi. Sillä tiellä ollaan yhä ja nyt tykkään hiuksistani hieman enemmän, vaikka ovathan ne edelleen ohuet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos!♥ Sulle sopii kyllä blondit hiukset, mutta onhan se mukavaa vaihtelua kokeilla välillä muitakin värejä. Ohuissakin hiuksissa on kyllä omat hyvät puolensa. Esimerkiksi kesällä ei tule niin kuuma, koska hiukset eivät lämmitä niin kauheasti! :) Hyvä, että olet alkanut pitämään enemmän hiuksistasi!

   Poista
 6. Sun hiukset on just aivan ihanat! Tää oli tosi hyvä postaus muutenkin :) ♥
  Itsellä oli pienenä aivan korkkiruuvikiharat luonnostaan, mutta hiusten kasvaessa ja iän mukana ne vaihtuivat aivan suoraksi. Myöhemmin kun halusin luopua pitkistä hiuksista, sain takaisin hiusten laineisuuden, joka oli paljon huonompi vaihtoehto kuin kunnon kiharat :D Niitä ei meinannut saada millään kuriin! Onneksi se sitten meni itsestään ohi ja no, nykyään ne pysyvätkin näin lyhyinä hyvinkin kurissa :) Tykkään kyllä kovasti nykyisistä hiuksista ja erilaisten hiustyylien kokeilusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia!♥ Tuo on kyllä jännä juttu, että ne alkavat itsestään suoristumaan. Sun hiukset on nyt kyllä tosi kivat! Erilaisten hiustyylien kokeileminen on varmasti mukavaa, jos vain saisi kerättyä rohkeutta siihen :D

   Poista
 7. Aivan ihastuttavat hiukset! On se jännä että ne joilla on suorat, ihalee luonnonkiharoita ja ne joilla kiharat, ihailee suoria:D Onneksi kampaamopalveluilla, aineilla ja raudoilla saa ihmeitä aikaan ja molemmat ovat mahdollisuus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!♡ Tuo on kyllä hyvin outo juttu, mutta onneksi hiuksia voi aina muotoilla haluamallaan tavalla.

   Poista
 8. Oi tää oli jotenkin tosi söpö postaus! :) Ihana kukkaseppele <3
  Sulla on kyllä tosi kivat hiukset! Kun mä olin nuorempi, toivoin aina että mulla olisi kiharat hiukset ja äidin piti joka ilta tehdä mulle lettejä, jotta mulla sitten oli kiharat seuraavana päivänä. :D Nykyään oon kuitenkin ihan tyytyväinen suoriin hiuksiin, ne saa kiharrettua aina halutessaan vaikka joutuukin näkemään vähän vaivaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!♡ Oli muuten ensimmäinen kukkaseppele, jonka olen ikinä tehnyt! Onneksi olet nykyään tyytyväinen hiuksiisi. Ja olet kyllä aivan oikeassa!

   Poista
 9. Mun mielestä sulla on aivan ihanat hiukset! ♥ Ja kiharat sopii sulle ihan jäätävän hyvin, en ymmärrä miten voisit olla suorilla hiuksilla! :'D
  Tosi kivoja kuvia, ja hyvä postatus myös! :)

  VastaaPoista
 10. Kiitoksia kehuista!♡ En kyllä enää itekään vois kuvitella itteeni suorilla hiuksilla :'D

  VastaaPoista
 11. Sulla on ihanat hiukset, vaihtaisin ne vaikka heti omaan ohueen lirulettiin. :D

  https://siirikiviharju.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos!♡ Sinun hiuksesi ovat sopivat juuri sinulle!

   Poista
 12. Ihanat hiukset sulla<3 Mä taas oon aina haaveillu kiharoista. No ehkä pitää oppia vain arvostamaan omia hiuksiaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!♡ Sinullakin on juuri sinulle sopivat, ihanat hiukset!

   Poista