26.9.2017

14 vinkkiä hyvinvointiin

Paulan blogi on oikea postauksien aarreaitta, sillä jälleen kerran löysin sieltä mahtavan postausidean toteutettavaksi. Käykää tekin siis ihmeessä tsekkaamassa Paulan blogi, jos inspiraatiopula iskee ja ihan muutenkin!

 Tähän haasteeseen ihastuin sen takia, että jokainen sen tehnyt tekee tästä täysin omanlaisensa. Tarjolla on vain yksi sana, josta täytyy kehitellä oma vinkkinsä hyvinvointiin liittyen. Ymmärrät idean varmasti, kunhan jatkat lukemista pidemmälle.


Kirjoita negatiiviset tunteet ylös. Olo helpottuu, kun ne on saanut vuodatettua jonnekin muualle ulos itsestään.

Mene luonnon helmaan. On tutkittu juttu, että luonnossa oleilu laskee verenpainetta sekä stressiä. On ihanaa olla omassa rauhassa vaikkapa jossain metsässä, jossa kuuluu vain tuulen suhina puissa ja lintujen laulu.

Nauti kaikesta, missä on nautittavaa. Vaikka kirpakka syysaamu, lämmin tee tai villasukat ovat hyviä nauttimisen aiheita näin syksyllä.Hymyile ihmisille. Jos sinulle tulee pitkä tuijotushetki tuntemattoman kanssa, hymyile. Hymyile ystäville, perheenjäsenille ja hymyile vaikka töitä tehdessäsi. Se piristää. Ja naura.

Katso kauniita asioita. Esimerkiksi auringonlasku tuo hyvälle mielelle.

Syö sitä mistä tykkäät. Vaikka joskus on pakko syödä myös sitä omaa inhokkiruokaa, niin syö pääasiassa juuri sellaista ruokaa, mistä itse pidät. Pitkän päivän jälkeen on kivempi syödä sitä kuin pahaa ruokaa.

Näe asiat toisin silmin. Kun elämä tuntuu raatamiselta, mieti, mistä vaikka koko elämä on saanut alkunsa. Silloin asioita katsoo uusin silmin ja omat ongelmat ovat hetken aikaa hyvin pieniä.

Halua oppia uusia asioita. Sinulle tulee hyvä mieli, kun huomat osaavasi uuden taidon. Itse olin esimerkiksi innoissani, kun opin kesäloman alussa viimeinkin napsuttelemaan sormiani. Nyt napsuttelenkin niitä tosi paljon!


Anna itsellesi anteeksi. Älä ole liian ankara.

Työskentele unelmiesi eteen. Oli se sitten unelmiesi opiskelupaikka, matka jonnekin tai ihan mikä tahansa muu, niin tee työtä sen eteen. Olet koko ajan lähempänä unelmiasi.

Löydä rakkaus itseäsi kohtaan. Kuulostaa imelältä, mutta rakasta ja kohtele itseäsi kuin muitakin ihmisiä.

Juo riittävästi vettä. Niin pienellä asialla voit vaikuttaa oman hyvinvointiisi.

Luo oma tapasi elää. Testaa, mikä tuntuu sinusta hyvältä ja tekee olosi hyvinvoivaksi.

Tee jotain käsilläsi, jotain muutakin kuin tietokoneen tai puhelimen näpyttelyä. Vaikka ihan vain käsin kirjoittamista tai leipomista, kuhan vain jotain.


Mitä pidit tästä postausideasta? Oletko itse toteuttanut tällaista?

8 kommenttia:

 1. Tunnistat varmaan kuka oon :D jostain syystä blogger ei toimi. Mutta sitä piti sanoa, että aivan älyttömän ihana postaus!
  Ja myös toki idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo kyllähä minä :D Kiitos iha hirveesti ♡

   Poista
 2. Ihanaa ku teit tän postauksen :D Ihanat kuvat valkkasit tähän!
  Toi on kyl tärkee asia muistaa et antaa itselleen anteeksi. Muutenkin on turhaa elää vihassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kiva toteuttaa! Kiitos! Toi on niin totta :)

   Poista
 3. Tosi hyviä vinkkejä! :) Mulla itselläni toimii erityisen hyvin toi ajatusten kirjoittaminen ylös, se selkeyttää mieltä tosi hyvin jos pää on kaikista ajatuksista sekaisin. Myös ulkoilu auttaa omalla kohdallani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on kyllä jännä, kuinka hyvin ajatusten kirjoittaminen auttaa.

   Poista
 4. Tää on kyllä myös tosi kiva postausidea :) Hyviä vinkkejä oot kerännyt tähän postaukseen!

  VastaaPoista