18.9.2017

Kun kaikki pukkaa päälle

Tiedäthän sen tunteen, kun kaikki tekemättä olevat asiat pukkaavat yhtä aikaa päälle? Kurssityön palautusaika lähenee, sanakokeita on kaksi yhden päivän aikana ja itsenäisenä suoritettavan kurssin tekemättömien tehtävien kasa sen kun kasvaa. Tässä tilanteessa voi ihan kenelle tahansa iskeä epätoivo. Tuntuu, että ei pysty tarttumaan mihinkään hommaan ja keskittymään siihen täysillä, koska tekemättömänä on vaikka mitä muuta. Aika loppuu kesken ja ja moitit itseäsi siitä ettet taaskaan venynyt tekemään kaikkea.


Jokainen on varmasti joskus kokenut vastaavanlaisia tunteita, ehkä lievempinä tai sitten vahvempina. Siinä hetkessä täytyy vain yrittää pysähtyä hetkeksi ja laittaa asiat tärkeysjärjestykseen; minkä työn palautuspäivä on lähimpänä, mihin minulla riittää aika, mihin on intoa? Tietenkin tässä vaiheessa on turha torua itseään siitä, että ei aloittanutkaan tehtäviä ajoissa, mutta kannattaa muistaa se ensi kerralla! Kun olet kirjoittanut esimerkiksi jonkin kirjoitelman jo kuukausi ennen sovittua palautuspäivää, voit hengähtää sen osalta ja keskittyä muihin tuleviin asioihin.


Aikatauluttamisesta ei voi koskaan paasata tarpeeksi. Kun teet kaikki asiat ajallaan, sinulla on myös aikaa tehdä muutakin. Voit keretä viettämään rauhallisen illan teemuki kourassa tai lähteä vaikka käymään kavereiden luona. Itselläni on tapana heittää koulukirjat pois silmistäni kuuden tai seitsemän aikoihin ja loppuillan omistan kaikelle muulle. Koeviikolla saatan kuitenkin joskus juuri ennen nukkumaanmenoakin tarkistaa jonkin asian kirjasta, mutta silloinkin pyrin siihen, että ilta olisi pelkästään vapaa-aikaa.Millä tavalla sinä torjut tekemättömistä asioista pukkaavaa stressiä ja huolta?

16 kommenttia:

 1. Eivitsi ihan sikahyvä idea toi et klo xx jälkeen ei enää tehdä kouluhommia! Pitää ottaa itellekin joku tollanen sääntö :D Sit viittii hyvällä omallatunnolla puuhailla illat omia juttuja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hyvä että löyty uusia vinkkejä! Toi on kyllä toimiva tapa ja saa vähän aivojakin pois kierroksilta :)

   Poista
 2. Joo, niin totta tää postaus! :D Kiva kun nykyään teet aika usein postauksia.<3

  VastaaPoista
 3. Samaistun niin hyvin! Ja priorisointi todellakin on kaiken a ja o tuollaisessa elämäntilanteessa. Rentoutuminen myös on tosi tärkeä vastapaino muulle elämälle, ja mä itse tykkään rentoutua sarjoja katsellen ja blogeja lueskellen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että löytyy samaistujia! Oon samaa mieltä. Noi on kyllä hyviä tapoja rentoutua!

   Poista
 4. Kiva postaus ja on totta! Mä itse tykkään hoitaa hommat jo ajoissa just sen takia, ettei tule stressi ja kiire ihan juuri ennen vaikkapa koetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo ajoissa tekeminen on kyllä hyvä juttu ja itseä kiittää siitä varmasti myöhemmin!

   Poista
 5. Todella hyviä pointteja ja vinkkejä tässä postauksessa! Mainitsemasi tunteet ovat minulle ihan liian tuttuja, juurikin tuo "pettymys" omaan itseen on ihan hirveää jos jotain asiaa ei saa tehtyä!

  Nämä vinkit ovat ihan todella hyviä, kuten jo sanoin! Itseäni huolestuttaa aika paljonkin kuinka aion käydä vuoden päästä erikoislukiota Tampereella ja hoitaa Wonya, siihen vielä lisänä musiikkihommat, mutta nyt on vielä turha ahdistua siitä, kunhan nyt rämmin ysin loppuun! :D

  Tuo on muuten ihan loistava keino rauhoittua, että jättää illalla hetkeksi kouluhommat ja rauhoittuu! Oma tavoitteeni on se, että yhdeksältä on kouluhommat purkissa ja pääsen katsomaan hetkeksi Netflixiä ja lukemaan, sekä syömään kunnolla, mutta välillä kokeiden tai iltatallin takia on pakko joustaa tästä "säännöstä".

  Toivotan sulle tsemppiä kouluhommiin!

  www.ystavanihevonen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo pettymys on kyllä kauhea tunne. Toivottavasti saat menoasi aikataulutettua vuoden päästä kunnolla. Sinulla kuulostaa olevan silloin kyllä paljon hommaa.

   Jep, ennen unille käymistä on pakko ainakin itsellä saada tehdä jotain muutakin kuin koulujuttuja, vaikka sitten kirjan lukemista, videoiden katsomista tai vaikka molempia. Toivotan sulle samaa! :)

   Poista
 6. Voi vitsit, että mää tykkään sun postauksista aina! :) siis taas kerran saan sanoa nää samat sanat; hyvä postaus! :-D

  VastaaPoista
 7. Puhut niin asiaa! Itse oon tehnyt bullet journalin, eli omatekoisen kalenterin, johon oon omien tarpeiden mukaan laittanut tehtävät asiat järjestykseen. Mulla toiminut hyvin, kaiken lisäksi siitä saa tehdä ihan oman näköisen. Oon myös suurempien hommien kuten kokeisiin luvun tai ison siivouksen jälkeen napannut herkkusäästöistä yhden tai pari pientä karkkia :D Palkitsee kivasti, eikä se iso paha oo jos syön yhden tai kaksi karkkia :D

  http://aadaaws.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo bullet journal ois kyllä niin kiva, mutta omat piirtämistaitoni eivät korkealla huitele, joten tuskin tulisin ikinä olemaan tyytyväinen siihen :D Tuo karkilla palkitseminen on kans tosi hyvä!

   Poista
 8. Noi on hyviä vinkkejä! Itellä vaan meni niin, että kun x kellonaikana oli saanu kouluhommat valmiiks ni ilta meni kaikki muut hommat tehdessä ja ei jääny aikaa vaan olla/rentoutua. :D En siis nyt oo missään koulussa, mutta sillon kun olin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toi on kyllä tosi harmi, että rentoutumiselle ei sulla jääny aikaa. No, nyt ainakin olet viisaampi! :)

   Poista