1.11.2017

Lokakuun luetut kirjat

Oho, lokakuukin on jo ohi! Lokakuun aikana ehti tulla kunnon syksy ja lumikin satoi jo maahan, joka näyttää tulleen jäädäkseen. Kirjojakin tuli taas pari luettua, jotka esittelen tässä tutuksi käyneessä postaussarjassa.

luetutkirjat1

Marko Hautala - Kuokkamummo

Kirjan tapahtumapaikkana on Suvikylä, jossa tapahtuu outoja asioita. Suvikylässä asuvat lapset tietävät, että outojen asioiden takana on Kuokkamummo, joka hiipii selän takaa ja lyö kuokan lapojen väliin. Teininä Suvikylässä asuneet Samuel ja Maisa palaavat aikuisina takaisin kotiseudulleen ja legenda Kuokkamummosta elää yhä.

Kirjaa oli välillä ehkä vähän vaikea seurata, joten siihin piti keskittyä kunnolla. Odotin kokevani kirjan kanssa kauhuntäyteisiä hetkiä, mutta loppujen lopuksi olin aika pettynyt. Mitään kovin pelottavaa kirjassa ei ollut, enimmäkseen vain hieman inhottavia kohtia. Kauhunväristyksiä ei siis missään vaiheessa tullut. Tämä oli hyvin erilainen kirja kuin mitä yleensä luen, joten se oli kivaa vaihtelua!

luetutkirjat2

Jan Salminen - Äidinmaa

Kirjassa eletään tulevaisuuden Suomessa, jonka nimi on muutettu Äidinmaaksi. Äidinmaata johtavat naiset ja miehet, joita kirjssa kutsutaan koiraiksi, on alistettu orjiksi. Kaikki ihmiset ovat yhteisomistuksessa eikä niin sanottuja pariseksuaaleja katsota hyvällä. Miesten asema on hyvin huono ja heitä voidaan pahoinpidellä ja määräillä miten hyvittää. Päähenkilöinä kirjassa ovat Anna-Liisa ja Benjamin. Anna-Liisa on Benjaminin vahti, joka katsoo, että koiras hoitaa hommansa ilman niskoittelua.

Tämä kirja antoi paljon ajattelemisen aihetta. Se oli hyvin mielenkiintoinen ja silmiä avaava. Jos etsit kirjaa, joka jää mietityttämääm, suosittelen tätä!

luetutkirjat3

Sini Helminen - Väkiveriset osa 1: Kaarnan kätkössä

Kirjan päähenkilö on Pinja, joka on juuri eronnut poikaystävästään. Hänen äitinsä pakottaa tytön kesätöihin hoitamaan kaupungin istutuksia ja työn touhussa hän tutustuu Virveen, joka vetää häntä oudosti puoleensa. Pinja häpeää selässään olevaa arpea, jonka takia hän ei uskalla kovinkaan helposti luottaa ihmisiin. Virven avulla hän kuitenkin saa selville paljon uusia asioita itsestään...

Odotin tätä kirjaa tosi pitkään saapuvaksi kirjastoon ja lopulta olisinkin ensimmäinen, joka tämän kirjan lainasi kyseisestä kirjastosta! Kirja oli hyvin erilaista fantasiaa kuin yleensä, koska tässä ei ollut perinteisiä ihmissusia ja vampyyrejä, vaan perinteisiä suomalaisia hahmoja, kuten esimerkiksi metsän jumala Tapio. Se sai kirjan tuntumaan heti kotoisammalta. Mitään maatamullistavaa tästä kirjasta ei kuitenkaan tullut, mutta suosittelen silti lukemaan tämän!

Löytyikö tuttuja tai uusia kirjoja? Pitäkää mukava marraskuu♥

20 kommenttia:

 1. Toi Äidinmaa kuulostaa mielenkiintoselta, pitääpä katella jos jostain sen löytäs!

  maripulliainen.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Äidinmaa sai mut pysähtymään hetkeksi ajattelemaan ihan vaan ton sun esittelyn vuoksi. Kuulostaa ihan älyttömän mielenkiintoiselta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla! Toivottavasti pääset lukemaan sen, sillä se saa kyllä ajatuksia pintaan.

   Poista
 3. Oii, niin monta hyvältä vaikuttavaa kirjaa! :) Äidinmaa ja Kuokkamummo vaikuttaa sellaisilta mistä tykkäisin, etenkin tuo Kuokkamummo! Olis kiva lukee sellasta jännityskirjaa, mikä ei oo liian pelottava! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Tuo Kuokkamummo ois kyllä tuohon tarkoitukseen just sopiva! :)

   Poista
 4. Äidinmaa kuulostaa todella kiinnostavalta kirjalta, saatan käydä lainaamassaa sen kirjastosta heti kun on aikaa! Jo pelkkä esittely kirjasta sai minut kiinnostumaan siitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi ihana kuulla, että sain esiteltyä sen noin hyvin! Toivottavasti sinulla on pian aikaa käydä lukemassa se :)

   Poista
 5. Tuo viimenen kirja kuullosti mielenkiintoiselta! Pitääpä katsoa jos törmäisin siihen kirjastossa!;D

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintosen kuulosia kirjoja, täytyypä pistää korvan taa nää ja yrittää bongailla joku kerta kirjastosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että löyty kiinnostavia kirjoja! :)

   Poista
 7. Kahdesta ensimmäisestä en ollut kuullutkaan, mutta tuo viimeinen on mulla tällä hetkellä kesken :D Alotin sen lukemisen vasta eilen, joten oon aika alussa. Toi Äidinmaa kuulostaa tosi mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä lukuhetkiä! Äidinmaa oli kyllä tosi kiinnostava.

   Poista
 8. Mielenkiintoisia kirjoja! Harmi että tuo Kuokkamummo oli pettymys :/ Kannesta luulisi, että se olisi juuri sellainen todella jännittävä ja hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Itekki kannesta aattelin, että tämän kanssa tulen pelkäämään mutta niin ei sitten käynytkään :D

   Poista
 9. Mielenkiintoisen oloisia kirjoja! Hitsi kun minulla ei liikene juuri tällä hetkellä aikaa muuhun kun koulukirjojen läpi kahlaamiseen. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että se paistaa tästä postauksesta! :) Jospa sinulla löytyisi pian aikaa lukea miutakin kuin koulukirjoja!

   Poista
 10. Äidinmaa olisikin kiinnostava lukea! Mietin, että jos kaipaat lukuehdoruksia niin tänä vuonna ilmestyi uuden suomalaisen fantasiatrilogian Kaksosauringot 2 ekaa osaa. Yleensä tää suomikirjallisuus on aika huonoa mut noi oli poikkeuksellisen luettavia kirjoja. Ja toinen mitä ehdottelisin olisi Mustat valkeat valheet - noista kirjoista ois kiva lukea sunkin mielipide jossain postauksessa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä on! Kiitos vinkeistä, täytyypä katsoa löytyykö noita paikallisesta kirjastosta! :)

   Poista