23.11.2017

Urahaaveita

Luin Roosan blogista postauksen urahaaveista ja sain siitä idean jakaa omia urahaaveitani niin lapsuudesta tähän päivään asti. Monta ammattiahan tähän väliin on mahtunut, joten eiköhän vain aloiteta muistelu!

urahaaveita1 

Oman muistini mukaan ihan ensimmäinen unelma-ammattini oli prinsessa, joka oli varmasti monen pikkutytön unelma. Tämän jälkeen toivoin tulevani balettitanssijaksi, vaikka en ikinä ole mitään tanssia harrastanutkaan. Anniina Ballerinalla taisi olla oma osansa tässä haaveessa. Kun alettiin siirtyä realistisempiin haaveisiin, niin toivoin tosi kauan olevani hevostenhoitaja. Hevoset olivat ja ovat edelleenkin tosi lähellä sydäntäni.

 Noin kolmannella tai neljännellä luokalla aloin haaveilemaan laulajan ammatista ja luulin olevani tosi hyväkin laulaja. Haaveilin osallistuvani johonkin lauluohjelmaan mutta onneksi en mennyt nolaamaan itseäni sellaisiin, en oikeasti osannut todellakaan laulaa! Tämän vaiheen mentyä ohi aloin viidennellä haaveilemaan asianajajan ammatista ja tämän ammatin kanssa olin todella vakavissani. Etsin jopa netistä, missä asianajajaksi voi opiskella, vaikka peruskoulua olikin vielä kauan jäljellä.

urahaaveita2 urahaaveita3

Asianajajan ammatti pysyi haaveenani aika kauan. Kuudennen ja seitsemännen luokan vaihteessa aloin taas haaveilla hevosiin liittyvästä ammatista, koska harrastin silloin ratsastusta aktiivisemmin kuin koskaan. Ajattelin meneväni yläasteen jälkeen Ypäjälle opiskelemaan ja halusin kouluttautua nuorten hevosten kouluttajaksi, vaikka en kovin rämäpää olekaan. Ratsastuksen sitten taas jäädessä taka-alalle paikan puutteen takia haaveilin kondiittorin ammatista ja minulla ja kaverillani oli suuret suunnitelmat perustaa oma kahvila.

urahaaveita4

Sitten kahdeksannen luokan keväällä tapahtui se suuri valaistumisen hetki, kun löysin unelma-ammatin, joka ei ole vielä tähänkään päivään mennessä muuttunut miksikään. Menin TETiin paikalliseen sanomalehteen ja tykästyin koko hommaan aivan täysin. Yhdessä ammatissa yhdistyy kaikki, mistä pidän: valokuvaaminen, kirjoittaminen, uuden tiedon hankkiminen, ulkoasun suunnittelu, sopivasti sosiaalinen ja yksinäinen työ... Voiko parempaa edes toivoa?

Siitä keväästä asti toimittajan ammatti ei ole menettänyt hohtoaan silmissäni ja minä ihan oikeasti toivon tulevani sellaiseksi joku päivä. Lukioonkin menin juuri tämä ammatti mielessäni, koska lukiohan on tunnetusti yleissivistävä oppilaitos ja yleissivistystä toimittajan ammatissa tarvitaankin. Olen suunnitellut kirjoittavani ylioppilaskirjoituksissa tietenkin äidinkielen lisäksi pitkän englannin, keskipitkän ruotsin, lyhyen ranskan, historian ja yhteiskuntaopin. Tämän jälkeen haluaisin yliopistoon opiskelemaan journalistiikkaa. Tietenkin vaihtoehto B on hyvä olla olemassa, mutta tämä on se, mitä minä haluan!

urahaaveita5 

Mitä haaveammatteja sinä olet käynyt läpi ja mitä toivot nyt/mikä sinusta sitten tulikaan?

20 kommenttia:

 1. Haha ihana tuo balettitanssija ilman kokemustakaan tanssista :D! Toimittajan ammatti ois kyl iha superkiva! :) aiiiivan ihania kuvia, etenkin tuo eka! Mulla on ollu monia monia eri haaveammatteja ja tällä hetkellä mulla ei oo hajuakaan mikä haluun olla. Ehkä joku ihmisiin liittyvä kuitenki, joku ihmisläheinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan. kuinka hyvä luulin siinäkin olevani kun tein niin ''hienoja'' piruetteja! :D Kiitos paljon♥ Toivottavasti löydät sun unelma-ammatin pian!

   Poista
 2. Ihan huikeeta että sulla on tiedossa mitä haluat tehdä! :) Mulla ei oo haaveammattia ikinä ollutkaan, paitsi ehkä se prinsessa, ja on oikeesti hankalaa opiskella vähän kaikkea kun kaikki kiinnostaa ja toisaalta mikään ei kiinnosta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, munki mielestä on tosi hyvä, että haaveammatti on näin aikasessa vaiheessa jo selvillä! Jospa löytäisit jonkun alan, joka kiinnostaa! :)

   Poista
 3. Voi että, aivan ihanan postauksen teit! :) Ihania haaveammatteja, hauskaa kun meillä molemmilla tuo TET-viikko on ollut se ratkaiseva tekijä tämänhetkisen haaveammatin kanssa! :D Lisäksi upeita kuvia, etenkin tuo ensimmäinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samat sanat sulle!♡ TET on kyllä tosi hyvä tapa löytää haaveammatti, onneksi niitä pidetään peruskoulussa kirjasta pänttäämisen ohella!

   Poista
 4. Se tunne ku luulee kommentoineensa mutta ei ookaan tänne asti kirjottanu sitä kommenttia. :D
  Mutta siis kuulostaa tosi sulle sopivalle ammatille tuo! Voin hyvin kuvitella sut toimittajana ja taatusti kyllä sit luen sun jutut, jos ne jostain saan käsiini.
  Mullaki on unelma-ammatti selvänä (ollu pienestä asti sama) eli sitä kohti, seuraava koulu ois sit se ''the koulu''.
  Tsemppiä ja onnea sulle haaveen toteutukseen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no nyt ainakin tuli perille! :D Tosi ihana kuulla, toi oikeesti lämmitti mieltä!♡ Hyvä juttu, että sulla on ollu jo noin pitkään oma unelmasi selvillä. Sulle samat sanat!

   Poista
 5. Ihana postaus! Toimittajan ammatti on täälläkin haaveena, on ollut itse asiassa lapsesta asti. Kertooko jotain lukemisen merkityksestä meidän kotona, kun prinsessan tms sijaan Linda 5v päätti ryhtyä isona hesarin päätoimittajaks XD Ja vaikken mikään päätoimittaja ookaan vaan opiskelija vasta, niin vahva suositus tälle alalle! Pääsee oikeesti tekemään kaikkee sitä mistä tykkää.

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haha, niin söpö toive tuo Hesarin päätoimittaja! ♡ Ite en ois ton ikäsenä todellakaan osannut haaveilla tommosesta, kuten varmaan tästäkin postauksesta huomaa :D Ihana kuulla, että toimittajan ammatti on just nin kivaa kuin oon aatellukki, sinne päin sitä ollaan tulossa! :)

   Poista
 6. Ihania noi sun urahaaveet :D<3 Mäkin halusin ala-asteella laulajaksi :D Sitten oon halunnut eläintenhoitajaksi, psykologiksi ja sairaanhoitajaksi.. :) Nyt haluan vaan sosionomiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!♡ Laulaja ois kyllä ollu niin unelma sillln joskus :D Sosionomi sopis varmasti sulle!

   Poista
 7. Tämähän oli tosi hauska postausidea ja laitoin tämän itselleni ylös! :) Hahaah, mäkin halusin pienenä balettitanssijaksi juuri tuon Anniina Ballerinan takia, koska se oli pitkään mun suosikki lastenohjelma :D Mietin muistaakseni 8.-luokalla mahdollisena TET-paikkana juuri paikallisen lehden toimitusta, mutta sinne taisi joku keretä ennen mua, joten se jäi sitten kokonaan kokeilematta. Sen sijaan meninkin sitten eskariin ja totesin, että lasten kanssa haluan olla tulevaisuudessa jollakin tapaa tekemisissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että sait itsekkin inspiraatiota tästä postauksesta! Anniina oli kyllä kova juttu, oi niitä aikoja kun se oli oikea piirretty eikä tietokoneella tehty ;_; Mulla kävi ton sanomalehden kaa sama juttu taksvärkissä, että joku ehti ensin! :D Onneksi TETissä oli parempi tuuri. Sulla oli kuitenkin onnekas sattuma, ettet päässykkään lehteen vaan eskariin, niin löysit sun unelma-ammatin! :)

   Poista
 8. Hei ihan älyttömän kiva postaus ja idea! Tosi mielenkiintoista lukea miten urahaaveet ovat kehittyneet, varsinkin kun sulla on ollut tossa niin monta vaihetta. Toimittajaksi sä kyllä sopisitkin! :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!♡ On siitä sitten jotain hyötyä ollut, että on ailahtelevainen lapsi :D

   Poista
 9. Halusin pienenä olla toimittaja mut nykyään houkuttaisi olla ehkä elokuvapuvustaja - vaikka se onkin tosi epätodennäköinen työ!
  Noi postauksen kuvat on rakkautta <3 Näyttää joltain ammattilaisen kuvilta! Eikä ne ainakaan vähennä mun järkkärihimoa ;D

  www.hunajahetki.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toikin ois varmasti tosi kiinnostava ammatti, toivottavasti pääsisit siihen jotakin kautta! Kiitos ihanista kehuista, tosi mukava kuulla♥

   Poista
 10. Sori että kommentoin hieman matti myöhäisenä tähän postaukseen! Mua kiinnostaa hirveästi aina muiden urahaaveet ja ammatteihin liittyvät asiat ylipäätään. Mäkin olin ensimmäisessä TETissä sanomalehdessä ja oli kyllä ihan huippua hommaa! Mulle kuitenkin psykologin ammatti on ollut se numero 1, mutta onneksi blogiharrastuksessa pääsee toteuttamaan näitä muitakin kiinnostavia aiheita. Sullakin on mahdolliseen tulevaan ammattiis todella hyvä pohja blogiharrastuksesta!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse pyydellä anteeksi, on vain kiva saada kommenttia! :) Ammattijutut on kyllä tosi kiinnostavia. Psykologin työ vois olla kyllä aika huippuhommaa, jospa pääsisit sinne asti joskus! Oot oikeessa!

   Poista