15.7.2018

Nuorisoslangin ärsyttävät sanat

Nuorisoslangi on erittäin värikästä ja se on melkein jopa oma kielensä normaalin suomen kielen rinnalla, niin erilaisia ja ihmeellisiä sanoja siinä vilisee. Osa sanoista, esimerkiksi mp, ovat erittäin käteviä, sillä niillä saa hyvin lyhennettyä lausetta ja ilmaistua itseään nopeammin. Toisaalta jotkut sanoista ovat niin ärsyttävän kuuloisia, että ainakin minulla rasahtelee aina hieman ne kuullessani. Tässä postauksessa luettelin pari näistä erittäin ärsyttävistä sanoista. 

nuorisoslangi2

 Dinneri - Aaaargh, jos olet menossa syömään niin sano vain että mene syömään, ei dinnerille! Tämä kuulostaa niin väkisin väännetyltä englannin kielestä.

 Breku - Breku menee samaan kastiin dinnerin kanssa ja se on siis lyhennetty versio englannin kielen breakfast-sanasta. Miksei vain voi sanoa aamupala, miksi pitää vääntää näin mutkan kautta?

Biffi - Pihvi, se on pihvi. 

Bae - Bae ei ole kaikista pahin ja kirjoitettuna se ihan menee, mutta jos sen sanoo sellaisella ärsyttävällä äänensävyllä, niin sitten kyllä alkaa inhottaa koko sana!

nuorisoslangi3

 Wörtti - Ei, se ei ole wörtti, vaan se on sen arvoinen! Moni näistä sanoista on niin väkisin väännetty englannin kielestä, vaikka suomenkin kielellä saisi sanottua ihan yhtä hyvin saman asian.

 Mutsi - Ja faija kuuluu myös tähän! Minulle tulee näistä sellainen alentava fiilis, vaikka sanoja ei sitä välttämättä tietenkään tarkoita.

Olla mintis - Myönnän, olen itsekin saattanut käyttää tätä joskus. Pyrin kyllä käyttämään jotain ihan muuta ilmaisua mintissä olosta ihan vain tämän ärsyttävyyden takia.

nuorisoslangi4

 Tällaiset sanat siis ärsyttävät minua hurjan paljon. Kyllä, elämässä on myös suurempia ongelmia ja ärsytyksen aiheita, mutta joskus saa ärtyä myös ihan pienistä ja merkityksettömistä asioista. 

Tämän postauksen jälkeen blogissa on noin viikon tauko pienen lomareissun takia. Lähden harrastamaan vähän Suomi-matkailua, josta saatte kuulla lisää sitten viikon päästä. Odotan reissua kyllä innolla ja huomenna sinne jo lähdenkin!

Ärsyttääkö sinua jotkin samat sanat vai mikä ilmaus saa sinun ihosi kananlihalle?

20 kommenttia:

 1. Ylipäätään teinien kieli kuulostaa nykyään niin hassulta 😂 sovituskopista huudellaan "tuu sanoo ämpee" tai hyvänyöntoivotukset ovat vain geeän 🙈 ehkä me aikuiset ei sitten vaan tajuta, mutta hassuilta kuulostaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hauska kuulla kans mua vanhempien mielipiteitä tästä! :D Varmasti noi lyhenteet kuulostaa hassulta, kun niihin ei oo tottunu.

   Poista
 2. Mp,u/m,gn,gm,sos,bae ja mitä näitä on :D en vaan lämpene noille, vaikka ihan hauskahan se on vertailla nykynuorten kieltä omaan! :D yks hassu on k-p-s(kivi-paperi-sakset.) Kuulin ton ekan kerran duunissa ja olin ihan, että hetkinen mitä?! :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep toi vertailu on varmasti hauskaa! :D Tota k-p-s -juttua en oo ennen kuullutkaan, aika hassu!

   Poista
 3. HYI TUO BREKU :D kuulin sen nyt ekaa kertaa ja toivon etten kuulekaan enää toista kertaa. Aivan kamala D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että oot säästyny siltä tähän asti, se on ihan hirveä :DD

   Poista
 4. Hyi, ei voi muuta sanoo. Mä en ymmärrä mikä siinä on niin hianoo lainata iha omistuisii sanoi enkusta. Kuulostaa ihan hirveeltä! Sisko näitä viljelee puheessaan ja lopetti meidän murteen käytön, koska se on kuulemma niin noloa. Nolompaa kyllä noitten outojen sanojen viljely on, jos multa kysytään :D

  🖤:llä valoloytyy.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkusta sanojen lainaaminen on kyllä niin ärsyttävää :D Murteet on just aivan ihania eikä ollenkaan noloja!

   Poista
 5. Voi kamala, tuli melkein paha mieli tätä lukiessa, niin ärsyttäviä sanoja! :DD Itse kyllä käytän joskus kavereiden kanssa keskustellessa/chattailussa sanaa wörtti kun en jaksa kirjoittaa pidemmin, mutta en itsekään pidä siitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks en oo sit ainoa ketä nämä ärsyttää! :D Välillä jotkut lyhenteet on kyllä käteviä jos sattuu olemaan laiskalla tuulella.

   Poista
 6. Bae on ihana sana :D<3 Sanon aina mun miestä baeks :D Muuten en oikee noita sanoja käytä eikä onneks ketää muukaan lähipiirissä noita käytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha no hyvä että sinä tykkäät! :D Hyvä että säästyt sentään noilta muilta sanoilta.

   Poista
 7. These pictures are amazing! They are so vivid and clear, I love these flowers. Thanks for the share, hope you have a wonderful rest of your week. Keep up the posts.
  World of Animals

  VastaaPoista
 8. Hauska postaus. Aloin heti miettimään sanoja, mitkä ärsyttävät itseäni. Pakko tehdä samanlainen postaus! :D
  Mutsia ja faijaa tulee käytettyä, mutta isäni itse käytti myös faija sanaa. Mintissä termiä en voi sietää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukava kuulla, että sait tästä kans inspiraatiota! Mintti on kyllä niin kauhea :D

   Poista
 9. Tämä oli hauska postaus, että saa tietää vähän näitä uusimpia sanoja (ja mitä ne tarkoittaa). Sitä vaan huomaa, että on astumassa seuraavaan elämänvaiheeseen, kun ei enää ymmärräkään näitä. Tunsin noista vaan mutsin ja baen. Muistan, että itseäni ärsytti aiemmin lol ja omg, mutta jälkimmäistä käytän nykyään huolestuttavan usein. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, kiitos! Ei näissä ehkä välttämättä tarvitsekaan pysyä perässä, sen verran karmivia osa näistä on :D Lol kuulostaa kyllä tosi ärsyttävältä puhuessa, mutta myönnän käyttäväni sitä joskus :D

   Poista
 10. Hahah hauska postaus! :D mun veli on just sellainen teini, joka käyttää kaiken maailman teinislangia ja esimerkiksi just wörtti on sellainen jota inhoan. Pakko silti myöntää että brekua käytän itsekin, heh... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Uuuh wörtti on kyllä kauhea :D Haha, no jos breku taipuu sun suuhun niin anna mennä vaan :D

   Poista