24.2.2019

Helpot ja hyvät banaaniteeleivät sunnuntaille

Tänään tulen jakamaan teille sunnuntain kunniaksi herkullisten banaaniteeleipien ohjeen. Nämä ovat helppo tehdä ja maistuvat makealle, joten mitään oikeita karkkeja ei näiden avulla ehkä edes ollenkaan tee mieli! Mikä sopisikaan paremmin sunnuntaille, kuin helppo, nopea ja makea pikkuruoka? Alkuperäinen ohje on Maaseudun Tulevaisuus -sanomalehdestä, mutta tässä jaan oman hieman muokatun ohjeeni.


banaaniteeleivät1

Banaaniteeleipiin tarvitset:


3dl vehnäjauhoja, esimerkiksi hiiva- tai vehnäjauhoja


1dl kaurahiutaleita


1/2tl suolaa


1rkl leivinjauhetta


1prk kermaviiliä tai 2dl jogurttia


1/2dl öljyä


1 kypsä banaani (mitä kypsempi, sen makeampi lopputulos)




  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

  2. Sekoita kuivat aineet keskenään.

  3. Soseuta banaani haarukalla. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita taikinaksi.

  4. Muotoile taikinasta jauhotetuin käsin pellille kaksi pyöreää ja matalaa leipää. Pistele haarukalla reikiä leipien pintaan.

  5. Paista uunissa noin 15 minuuttia. Anna levätä hetki pellillä ennen kuin nostat leivät ylös. Nauti esimerkiksi voin tai maapähkinävoin kanssa.


banaaniteeleivät2

Nam, näitä alkaa kyllä heti tekemään mieli! Muista testata, mikäli sopivat ainekset löytyvät! Banaani on kyllä aivan mahtava ainesosa leivonnassa, sillä se tuo makeutta ja sillä voi korvata esimerkiksi kananmunan, mikäli kananmunaa ei juuri silloin ole jääkaapissa.

Miten on, pääsevätkö nämä teeleivät testiin?

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää hyvältä! :) pitääpä tallentaa tämä postaus kirjanmerkkeihin jos vaikka innostuisin ensiviikolla leipomaan näitä ^^!

    VastaaPoista
  2. Nää on tosi hyviä, varsinkin jos tykkää banaanista! Tässä on kyllä tosi helppo resepti, joten pienikin innostus riittää :)

    VastaaPoista
  3. Haha, oon aina ihmetellyt tätä banaanileipä-hypetystä! Banaani ei tähän naiseen uppoa ja banaanileivät tai banaanikuivakakut menee vain tujulla suklaakuorrutuksella :D Mun ruokapöydässä ainoat paikat tuolle keltaiselle hedelmälle on mansikan seurana kermakakun välissä, tai smoothiessa :D

    VastaaPoista
  4. Oho, sä oot eka kenen kuulen olevan tota mieltä! :D Ehkä nämäkin menisivät suuren suklaakerroksen avulla alas kuitenkin ;)

    VastaaPoista
  5. Vaikuttavatpa ihan superhyviltä! Banaani on herkkua, leipä on herkkua, joten takuulla yhdistelmäkin toimii <3 Pitää ehottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
  6. Nää todellakin toimii, ehdottomasti kokeiluun! *.*

    VastaaPoista