29.4.2019

6 tapaa rentoutua ja viettää omaa aikaa

Enni jakoi blogissaan tapoja, joilla hän rentoutuu arjen keskellä. Tästä inspiroituneena jaan nyt omat tapani rentoutua (mitä on nyt tullut paljon harrastettua kirjoitusten jälkeen).


tapaarentoutua2

-Ihan ensimmäiseksi: lue kirjaa! Kirja rentouttaa aivan eri tavalla kuin esimerkiksi tietokoneen ruudun katseleminen ja itse tykkään lukea kirjaa heti aamulla aamupalan jälkeen ja illalla juuri ennen nukkumaanmenoa. Kirjan avulla pääsee hetkeksi sukeltamaan jonkun toisen elämään ja se jos mikä on rentouttavaa.


-Pidä pieni hemmotteluhetki. Itse rakastan kasvonaamioita ja niitä on ihana laittaa esimerkiksi iltaisin ja nautiskella naamiosta vaikka hyvän sarjan parissa. Vinkkinä, kannattaa pitää kasvonaamiota jääkaapissa ennen käyttöä. Näin se viileydellään virkistää ihanasti!


-Lähde kävelylle, mieluiten aamulla tai illalla. Tällöin on omien kokemusteni mukaan yleensä kaikista rauhallisinta ja saa liikkua rauhassa. Vältä pahimpia ruuhka-aikoja, mikäli et halua stressaantua autojen määrästä.


tapaarentoutua
tapaarentoutua3

-Tee jotain hieman spesiaalimpaa aamu- tai iltapalaa. Panostan itse yleensä näistä kahdesta enemmän iltapalaan, koska aamuisin haluan vain äkkiä ruokaa. Voit tehdä iltapalaksi esimerkiksi smoothie bowlin, banaanilettuja, munakasta tai ihan mitä vain muuta! Mikäli pidät pienestä puuhastelusta keittiössä, tämä rentouttaa.


-Meikkaa. Erityisesti aamuisin (mikäli jaksaa meikata) tämä on pieni hengähdyshetki heräämisen ja päivän hommien välissä. Vielä saa hetken keskittyä vain itseensä ja samalla voi kuunnella podcastia tai katsoa videoita.


-Soita jollekin läheisellesi ja vaihda kuulumisia. Voit avautua vaikka mieltä painavista asioista ja samalla kuulla, mitä toiselle kuuluu. On tärkeää pitää läheisiin yhteyttä, ehdottomasti!


tapaarentoutua4

Millä tavalla sinä vietät omaa aikaa ja rentoudut? Muista rentoutua myös tänä maanantaina, niin viikosta tulee varmasti parempi!Luitko jo nämä: Nyt saa kysyä!

En kuulu kirkkoon - miksi?

Helpot ja hyvät banaaniteeleivät sunnuntaille

6 kommenttia:

 1. Ihanan rauhoittavia nuo kuvat, pisti heti silmään! Itse rentoudun parhaiten olemalla jonkun läheisen ihmisen kanssa, jotain hyvää syöden ja niitä näitä jutellen ❤️

  VastaaPoista
 2. Hyvä, että nää kuvat sopivat tunnelmaan! *.* Toi on niin rentoa todellakin!

  VastaaPoista
 3. Moi. Minä rentoudun luonnossa liikkumalla, joogaamalla ja kuuntelemalla hyvää musiikkia. Niin ja tapaamalla ystäviä.

  VastaaPoista
 4. Nuo ovat oikein hyviä tapoja hieman ottaa aikaa itselle! :)

  VastaaPoista
 5. Se on kyllä totta, että kirjoja lukemalla rentoutuu tosi hyvin! Se on melkeinpä paras keino ainakin itselle rentoutua :) Lisäksi mä kuuntelen iltaisin ennen nukkumaanmenoa erilaisia ASMR-videoita Youtubesta, koska oon huomannu että niiden myötä saan paljon nopeammin unen päästä kiinni kuin ilman. Tää oli tosi kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 6. Kirjoissa on jotain taikaa ;) On tosi hyvä juttu, että ASMR-videot ovat nyt nousseet pinnalle. Näin varmasti moni on löytänyt itselleen sopivan tavan rentoutua. Itselleni nuo videot eivät toimi, vaan saan ASMR-momentteja vain oikean elämän tilanteissa :D

  VastaaPoista